GOD JUL ALLA KÄRA VÄNNER

God Jul på er alla kära.



Kramar från Ellen, Agge & Kent




Lucia

Så har vi haft Lucia här hos oss också då. Mormor kom redan i torsdas och Ellen och jag hämtade henne vid tåget i Falkenberg sedan åkte vi till Gekås där det var förvårnasvärt lite folk. Mormor köpte lite julklappar och annat smått och gott, vi handlade också lite men väldigt lite.

På fredagsmorgonen var det så dags för Luciatåg på skolan, tredje klass stod för det med lite förstärkning av förskolan i några låtar. Ellen som varit så blyg gick faktiskt med upp men sjung inte ett enda ord:) så söt stod hon och tittade utan sin luciakrona som hon hade när vi kom dit, ja ja hon stod där iaf ju.



Ellen med sin luciadocka





Ellen med några av sina kompisar på förskolan




Kusin David i stora luciatåget.




Med kompisarna och tittar på de stora barnen



På fredagen kom också Egon ner så blev vi alla samlade då. Jag hade lektioner på kvarnen för Liljorna så kul när det går så mycket framåt nu:)



Egon hade med sig dukar till oss, Ellen tyckte att mormor och hon skulle picknicka på en i köket:)



Under lördagen var jag med Emma och hennes mamma och tittade på ponnyer så då fick de sköta sig själva här hemma. Det bakades både lussekatter och pepparkakor, tyvärr glömde alla att ta några kort så det blir inga bilder från det. Men attans vad goda de var.

Så var det då dags för Luciadagen och firandet i parken. Först var vi nere under deras genrep och kollade om Ellen överhuvudtaget ville vara med och det ville hon tills kusin Anna busade med kusiner Moa och Lovisa, Ellen blev rädd och ville hem:) sötnosen.
Efter en tur in till Halmstad där mormor köpte klappar till pojkarna Karlsson så var det så dags för lucia i parken.
Ellen fick på sig sin Luciaklänning direkt men den gången blev hon tärna.
Klart hon var med i Luciatåget även om det blev jobbigt att stå still hela tiden så hon var liteliggandes, sittandes på golvet men hon förstörde inget iaf. Lucian med tärnor sjöng så fint som vanligt under ledning av Emmy och Anna.
Ellen hade med sig sin egna hgandväska med pengar i för det köps lotter också under lucia i parken, tyvärr är vi dåliga på att vinna i denna familjen men ett paket kaffe och en chokladkartong fick pappa och Ellen en bananlåda eller var det heter en som som ser ut som en banan i hårdplast. Vi får joppad på den fina vinsterna nästa år.





Är man blyg är det mysigt att sitta hos mormor en stund.





Laddar med pepparkaka och lussebulle:)





Lite dans med Lovisa är alltid kul:)





Stilla och fint i luciatåget




Nu börjar det bli långtråkigt kan jag tro......




Tänk att hon gick med dem ut också, här med kusin Ida




Fem nöjda kusiner efteråt. Ida, Sara, Moa, Ellen och Lovisa, tänk det var nästan ett kusin tåg ju:)




Sen kom tomten och faktiskt rädda Ellen tittade på tomten och fick sin godispåse





Dans med tomten blev det också, kusin Rebecka var tryggheten då





En trött Ellen och nöjd Anna


Idag är vi hemma från dagis, Ellen har hostat hela natten och jag har suttit på dass halva, gäsp. Ellen har de senaste dagarna klagat över ont i bumpan och nu förstår jag varför eller jag misstänkte att det var att hon var dålig magen och var på toa mycket men kunde inte säga var det var så blev det bumpan:)


Snön faller här nu så jag ska försöka övertala barnet att vi ska äta så vi kan gå ut någongång..... PULKA:)

Ha de vänner


Grattis på mig själv

Jo då, så var man kärring då:)

Fick just reda på att det bara var att börja städa efterom det kommer besök. Trodde jag hade firat klart och så tänkte jag ju dra till stallet när Ellen var på dagis. Men men, fram med städsaker och dra igång bara......


Grattis på mig själv igen


RSS 2.0