Höstlov.....

Undra om det blir några besök hemifrån nu på höstlovet tro?

Vi har iaf besök av en skolledig Lovisa idag och det är bra för mamma vill inte gå ut i det här tråkvädret som är, små regn nästan hela tiden ju.......

Just nu kollar de in en dvd med Mora Träsk och Ellen kämpar på med rörelse och sång, Lovisa är en sträng coach:)



Fader Abrahamn..........


Veckan har varit bra, Ellen har kommit på att man kan diska och det var ju riktigt kul ju, lagom kul tycker mamma. Men det är väl bara att gilla läget och låta henne diska ibland så hon får exprimentera och leka med vatten lite.



Mammas nya hemhjälp:)



Igår var vi sista gången för denna terminen på Skogsknopparna, som tur var kom det ingen Knytta denna gången:) Ellen var på hugget och tycker nu att björnen sover är riktigt kul och vill helst vara björn hela tiden.





Denna gången var Ellen inte björn, men glad ändå.......



Har också haft hand om svägerskans hästar i helgen när de har varit bortresta eller det är fortfarande bortresta. jag har varit där på morgonen och fixat med allt så har Börjes barn fixat kvällen, bra med samarbete så man slipper åka dit flera gånger om dagen.


Nu kommer snart Kent hem så ska vi skifta däck på bilen, ska flytta över våra dubbfria till Opelns fälgar, någon som vill köpa dubbdäck?????




Ha de vänner

Ok då.....

Jag vet att jag har varit slö på bloggen men ja ja.....

Massor har hänt sedan sist vet inte riktigt var jag ska börja någonstans.
Vi har haft besök av momor, Egon, lillebror med familj i olika omgångar. Skit kul

Ellen cyklar som en tok nu, hon vill inte att vi bromsar i nedförsbackar utan tjuter av glädje när det går fort, någon som anmäler sig frivilligt till att åka skidor med detta fart monster:)




Ellen cyklar morbror kör skateboard.....


Dagis går bra, hon tar för sig mer och mer och tycker det är jättekul att vara där och det har hon ju tyckt jämt. Har hört att efter smekmånaden så blir det gnäll så jag väntar på att det ska komma. Det går däremot bättre och bättre att åka hem därifrån vilket inte alltid varit så himla lätt för Ellen har inte velat åka hem, fast efter att ha blivit ensam kvar ute på gården ett antal gånger så har hon väl kommit på att det är inte lika roligt att vara där själv.
Ord kommer det nya hela tiden och namn, ja jösses.

Skogsknopparna är jättekul ända till idag då Knytta kom och hälsade på, jösses så blyg och rädd hon blev.
En stund kunde hon kolla på henne men näe inte för mycket för sen drgo hennes mistlur igång och då menar jag verkligen mistlur, jisses vad Ellen kan om hon vill.




Först lekte vi lite Björnen sover, Ellen, Tage och Mimmi är björnar här......





Ellen och Mimma kollar in lite spindelväv med frost på:)





Sen kom ju Knytta, tur att hon hade en flaska att bita i så Knytta inte såg Ellen......




Som tur va så blev allt roligt så fort hon inte såg Knytta........ en stam att leka med är ju aldrig fel:)





Sen var det kört, mistluren startade när Knytta kom och delade ut märken till Knopparna:(



Annars går väl livet sin stilla gång här nere, jag saknar att inte jobba livet är pisstråkigt när man itne jobbar för man tänker bara på pengar ju.
Willo stackarn ska byta stall, får se hur detta funkar denna gången eftersom han brukar bli lite stressad av stallbyten så känns det extra trist denna gången när han trivs så bra där vi står nu. Men med omständigheter som råder där nu så kan inte jag vara kvar. Tyvärr har jag en åsikt och den står jag men det gillas ju inte av alla, men lite har hänt iaf har jag märkt av de saker som jag har sagt har en del tagits efter:) så helt dum i huvudet är jag inte iaf.
Nya stallet är iaf jättefint och bra så när lille vännen bara vant sig så blir det bra, stoooor sadelkammare, torkrum, stor tvättmaskin, spolspilta inget ridhus men jag har ju släp och 2 minuter dit så so what.....

Just nu sjunger lilla ängel nella nella nella(snälla, snälla, snälla) för oss, högt och tydligt:) hon råkade höra den på tvn i fredags sen var det kört. Men vi gillar allt hon sjunger så sjung på lilla prinsessan.


Kram på er alla vänner där ute

Tur att mormor kommer......

Nu är det bra tur att mormor kommer på besök, så kanske den där glada och goa Ellen kommer fram igen. Både igår och idag har hon varit helt hopplös på morgonen/förmiddagen ska inte eller ska hela tiden, vi har stora diskusioner om allt känns det som. Nu har hon för stunden gett upp och tog nappen och la sig i sängen utan blöja men hon kissade nyss så det ska nog funka. Hon har faktiskt sovit middag utan blöja både onsdag och torsdag utan att de skett någon olycka, just idag orkar jag inte ens försöka ta på blöja eftersom hon är lugn nu så tar jag hellre ev kiss i sängen istället behöver ändå byta där ju.

Annars då, jo....

Vi var ju uppe i mina hemtrakter i helgen och firade Sofia som fyllde 18 år, alltid lika kul att komma hem tycker iaf jag.
Vi bodde hos Mona med familj, som har skaffat en bäddsoffa som vi sov gott i, Ellen la vi i soffan och ställde den mot vår säng så hon inte kunde rulla ur skitbra.
Efter firande hemma hos fam Andersson så drog de flesta av oss ner till La Plaza i Älvängen där lillebror spelade med The Killarna första gången, Emma stannade hemma och Ellen så klart. Lite nervös var jag allt mest för Emmas skull ifall Ellen skulle vaknat och varit så jätteledsen som bara hon kan vara, men Emmas snälla farmor var backup i grammhuset och vi skulle köra direkt om det var något. Men som tur var så sov de båda två så sött när vi kom hem.
La Plaza blev en kul kväll eller några timmar, kom ju inte dit förrän 23,00 och åkte vid 01,30 så lite intensivt blev det allt. Träffade gamla klubbkompisar från Lerk, oj vad jag saknar, Annika T var på G hela tiden som vanligt, Anne-Lie var också i full gång kan man ju säga:) ja ja kul var det iaf.
Dansade mycket och rockade loss med Teibl den galningen:)



Bilder med mobil och ej stilla objekt eller fotograf blir ju så där, men iaf här är lillebror......



Totto och lillebror....


Inte ett kort jag tog på Sofia under hennes kalas men har iaf denna bilden från La Plaza, det är Fia och Micke:)



Oj så hon tar i:)


På vägen hem stannade vi till i Älvängen och kollade in Emmas första handbolls match, riktigt kul faktiskt hon hade ju bara tränat 5 ggr och det märktes men faktum är att match är en bra träning det med för ju mer Emma spelade ju mer kom hon in i det. Tyvärr förlorade de men inte med samma siffror som de gjort förra året alltså ingen storseger för det andra laget och tjejerna i Emmas lag verkade vara lika glada över att de skulle få ngt från kiosken av tränaren för att de hade förlorat med mindre än 10 mål:) att det blev mindre än 10 mål berodde nog på alla bra brytningar de gjorde i Emmas lag, tänk när de sen också sätter skotten i mål då jäklar blir de bra.

När vi kom till Götet lite senare blev det stopp på ikea för lunch/middag och naturlligtvis handlade vi liiiite med, fast det var nog den billigaste gången dä kansk 300 kr, men de är klaret med tanke på att vi inget skulle har så var det ju mycket:)



Veckan som gått har varit bra, Ellen kommer med nya ord eller namn hela tiden, farmor kom äntligen så nu slipper hon bli kallad för Britta som hon heter. Tobbe, Egon eller ngt liknande eller slå handen i bordet som en hammare:), Emil och EMIIIIIIIIIL (lyssnar på sagan varje kväll), Måns och Sluggo finns där med. Roligast är nog när hon säger Börje för då avslutar hon med tungan ute så det ser ut och låter som om hon ska spy..........

Willo ser fin fin ut nu, han tar inga korta steg och börjar runda till sig så nu är det slut på halvfarten för denna gången. Tyvärr kan jag inte sitta på honom ännu men ska testa nästa vecka igen, han fäller nämligen ngt kopiöst och blir ilsk som fan så fort jag försöker trava, men när Nellie rider som väger typ inget så går det ok.....
Kansk ska ta en skritt runda med någon i helgen så jag med får sitta på honom för skritt går ju bra iaf.


Nä nu hör jag att Ellen har vilat färdigt, tycker hon, hon skriker för att hon antagligen inte kommer fram med dockvagn eller bobbycar, suck..... dags igen.

Ha de vänner nu ska damsugaren fram här.




RSS 2.0