Nu är det gjort......

Jo, det är det. Vi har skrivit på köpekontrkatet för huset och lagt handpenning idag, så nu kan man ju säga att vi har köpt hus:-). Emma och jag fixade en snabb tårta för att fira när Kent kom hem på rasten, marängbottnar med chockladpudding mellan de va mumsigt de. Emma får nog snart åka hem så det blir slut på allt detta mumsande i huset jag hittar ju bara på dumma saker varje dag nu.
Jag har också idag skickat iväg en ansökan på ett jobb i Rydöbruk-Hylte Ryttarförening söker instruktör, så håll nu tummarna för mej alla där ute.
Idag har det varit ganska lungt, Emma har varit och lekt med Ellens kusiner på gatan hela dagen, hon var hemma och åt vid lunch sen såg jag inte henne förrän 18,30. Hon har bl.a kollat på filmen hemma hos Felix för vi kunde inte spela den här på vår dumma dvd spelare.

Ha det så himla skönt uppe i fjäll världen ni som ska dit, jag är avundsjuk bara så ni vet. Men vi fick hem räkning för v.
3 idag efter det att vi beställt lifkort och skidor, den va inte kul den, där rök de tapeterna all världens väg.

Ja, ja man överlever det med.
Kram på er alla goa.....

Fullt ös......



Idag hann vi hämta Ellen innan hon väckte Emma, vilket hon gjorde igår:-), Kent va inne och kollade henne när han var uppe tidigt imorse och då låg hon och skrattade där inne så vi passade på att ta upp henne. Emma kom också upp när jag satt och ammade Ellen klockan var då 06,45 jag sa till Emma att gå och lägga sig igen hon undrarde varför :-) suck när de får sova hur länge de vill, sen vaknade hon inte förrän kl. 09,30 så hon va nog trött iaf va vad hon än säger.
På morgonen fick Ellen träna att ligga på mage igen, vilket inte är så roligt men syssling Emma försker underhålla allt vad hon kan men det blir mycket spy att torka och även kiss när man ligger naken. Bra med Emma som hjälp imorse för då kunde jag passa på att dammsuga, men Emma tröttnade efter en stund och när jag kom ut i rummet så låg Ellen utanför "filten".

image186
Emma och Ellen i liggande läge.........



Senare på förmiddagen så kom Elin och Moa hit för att leka med Emma, vi bestämde oss då för att ta en lång promenad i det vackra vädret. Helt plötsligt så hade vi växt med 3 personer till för kusin Felix med kompis Mikael kom gående på gatan och ville följa med och kusin Rebecka stack ut näsan så vi fick vänta på henne med, ett stort och härligt gäng blev det till slut.


image187
Mikael, Felix, Elin, Moa, Emma, Kent, Rebecka och Ellen.......


image189
Elin, Rebecka och Felix pratar med Ellen som vaknat till.....



Sen va det bara att sätta igång med lunchen för Kent skulle ju till jobbet. Efter maten fick jag äntligenta min efterlängtade dusch. Sen var det bara att fortsätta med baket som jag lovat  dem, stora fina muffins med chocklad i och negerbollar (jo det står så i min kakbok). Emma och Moa fick diska efter sig när de hade bakat...

image188
Mums.......


Efter en stund så fösvann alla barn utan Elin och Ellen ut, de tog en lung stund i sängen med Ellens bok istället.
image190
Elin och Ellen myser....



Nu ska vi sätta oss i soffan och titta på sjukhuset sen kommer Kent hem och äter lite och när han har gått ska Emma och jag ev. kolla på film iså fall blir det Ratatatouille.

Tänker lite på stackars Fia som fortfarande är kvar på sjukhuset.



Ha en trevlig fortsättning på kvällen mina vänner....

Sjuklingar.....

Folk bara blir sjuka runt omkring oss så snart ligger vi väl där med och är dåliga. Här nere härjar magsjukan så Kent och jag åkte härom dagen och köpte vitpepparkron som vi åt så fort vi kom hem och imorse gav jag Emma sådana med så hon kanske också slipper kräkas, de säger ju att det ska hjälpa. I onsdags gick 3 st på Kents avdelning hem och ett par av Ellens kusiner har också haft deta, men peppar, peppar......
Fick idag höra av Mona att Sofia har fått halsböld, aj, aj, aj. Jag vet hur ont det gör och jag hade det bara en natt hemma sen fick jag hjälp på sjukhuset. Fia har de idag stuckit hål på i halsen idag och hon ligger kvar på sjukhuset, krya på dej gumman.

Idag har Ellen och jag varit på föräldragrupp och blivit informerade om provsmakning av mat och mat i största allmänhet till barn, det är ju snart dags får detta ju. Kent lagade mat till oss idag det blev ugnsfakukorv med potatismos, det är han bra på, mums. Emma, Ellen och jag har varit inne i Hylte och handlat lite mat och lite på apoteket. Nu är Emma inne hos Lovisa och leker. Jag ska göra iordning en ansökan till ett jobb på ridklubben, sen blir det matlagning igen. Ellen ligger på vår säng och pratar med lampan den är jättekul just nu :-)

Ha de bra vänner.......

Nu har hon kommit.....

Idag har Emma kommit hem till oss och hon ska stanna här hela veckan ut. Vi åkte till stora staden Götebrog idag ocg gick på hem och villa mässan, där mötte Mona med familj upp så vi tog med oss Emma ner hit. Lillebror dök aldrig upp men han är ju snart klar med sitt hus så det behövdes nog inte :-)  Vi har pratat med mängder av försäljare på pelletsbrännare och solvärme, Kent stannade vid varenda en som sålde detta och pratade och tog broshyrer jag förstod inte så mycket av det så jag underhöll vår dotter under tiden (hon sov) eller så gjorde vår nya barnvakt Emma det när Ellen hade vaknat, jag fick ju försöka vara lite intresserad av det ju. Hittade ett ställe som gjorde jättefina tavlor m.m, skall nog handla där eller så kanske jag har vunnit något. Jag vann faktoskt idag, en vattenkokare hos plus energi det var bara att fylla i sitt namn så var man med i en dragning och jag som aldrig har tur på sånt, eftersom jag verkade ha tur så fyllde jag i några tävlingar till får väl se om det dimper ner något i brevlådan.

image184
Emma och Ellen när vi kom till mässan, pigga och glada tjejer........


image185
En nyvaken Ellen i Emmas famn, något senare under dagen.......


Emma har redan hunnit prova att byta blöja, fast det var fusk det var ju ingen bajsblöja ju :-)

Nu ska jag krypa upp i soffan med mina gratis hem&hus tidningar, tog några sådana....

Ha de.....

Rasmus & Rasmus

Igår hade Ellens båda kusiner Rasmusarna namnsdag och jag orkade inte blogga igår kväll så grattis till er blir det idag istället.
image183
Det ena namnsdags barnet Rasmus från Prässebo.........

Den andra Rasmus från Brännögård hade vi visst inget kort på i datorn, så dumt. Han fyller också 13 år imorgon så Grattis till dej på din födelsedag Rasmus!!!!!

Idag har vi gått Österike rundan (ja det går upp, upp, upp och ner, ner, ner) tog en sväng till farmor med trav lappen och tittade sedan på Olivers eller hans föräldrars nya hus. På väg hem stannade vi till vid det hus som snart blir vårt och hejade på dem när de tömde huset. Senare gick vi bort dit igen för att ta ut heltäckningsmattorna så nu är de ute. Har också hunnitmed att träna Elin och Rufsi idag, hon skall vara med och tävla klubb dressyr den 10/11 så det är hårdträning nu.

Imorgon åker vi till Göteborg där vi ska gå på hem och villa mässa. Där ska vi möta upp med Mona, Christian och Emma för Emma ska åka med oss ner hit och vara här på lovet, ev. kommer även lillebror med barn dit vi får väl se.

Nu ska jag ge Ellen lite mer mat, hon gnäller lite på pappa nu hör jag, sen ska jag sätta mej i soffan och äta lördagsmys.....

Ha de gott vänner......



Nu e de synd om Måns.... och födelsedagar

Måns kommer inte få en lugn stund ihop med Ellen, vi kommer att vara som hökar på honom från och med nu. Innan har han kunnat ligga brevid henne och sova lugnt men idag, efter det att jag kommenterat honom, så satte jag mej vid datorn för att blogga, kolla mail m.m då hör jag hur Ellen börjar gny på ett annorlunda sätt, Måns hade då tidigare gått ifrån henne där hon låg på golvet, jag går ut och kollar då ligger den lilla j......n och biter och klöser henne på benen som hon naturligtvis sparkar med för fullt för att bli av med honom och han leker vidare....... att det blev rapp på Måns behöver jag väl inte tala om, tur att man inte ska till bvc med Ellen imorgon iallafall, hon har nämligen riv märken på benen. Fast hon va lika glad för det efter det att han försvunnit så det tog nog inte så illa ändå, men bättre koll får vi allt ha på han.



Idag har Ellen och jag varit på snabbvisit med en liten paket till Ellens fadder Per-Anders som idag fyller 40 år, mer firande av dej kommer den 10:e. Grattis igen till dej.

image181
Pelle och Ellen





VI har ikväll också varit hos kusin Benjamin som fylllde 12 år idag och ätit smarrig tårta och urgo mat. Naturligtsvis lämnade vi över paket till honom också. Faster Nina och Farbror Göran var mer än nöjda med att få klämma på Ellen en stund. Grattis till dej också igen.....

image182
Kolla Benji, nu e du oxå med i bloggens värld :-)



Ursäkta att jag inte grattade er innan sena kvällen, men det e faktiskt Månsa fans fel denna gången.

Kram på er alla........som vanligt

Nu har vi börjat greja.......

I måndags hämtade Ellen och jag mormor på gekås dit hon hade åkt med några vänninor, vi hade också med oss farmor som ville dit och shoppa. Ellen köpte sin första farsdag present, får ju passa på när pappa inte är med:-) När vi sedan kom hem så hade Kent varit borta vid snart vårt hus, Kurt nhade tagit dit en rörmokare som skulle kolla på panna eftersom det hade försvunnit vatten ur expantionskärlet och det behövdes fyllas på så fick han hjälp med det, Kent passade på att kolla hur man gjorde fast han trodde reda att han visste och hade hade rätt.
På kvällen efter det att Kent ätit (vi andra åt i Ullared) så tog vi en promenad bort till huste för att kolla så allt fungerade, då fick också farmor komma med och titta hon hade ju väntat så på det. Mormor hade med sig ett lapptäcke till Ellen som hon skall ha på golvet när hon ligger där, då blev Måns lite tjurig för hans goa filt var borta så han intog mormors säng me där blev han bortkörd när det vardags att nana för mormor, då hittade vi honom på skötbordet istället, antar att det var ren protest.

image179




Igår så tog mor och jag en sväng in till Hyltebruk och shoppade lite, jag köpte ett broderi som jag skall göra till Ellen och mor köpte knappar till Ellens tröja som hon stickat. Sen tog vi svängen om färg affären och kollade in lite tapeter. När vi kom hem så åt vi lite lätt lunch och tog sedan fram spade och grävde upp våra blåbärs buskar, smultron- och jordgubbsplantor sedan promenerade vi bort till huset och grävde ner dem i ett land vi gjorde iordning där, så nu känns det som om vi börjat flytta in redan fastän vi inte ska göra det förrän i december.
Efter en god middag med fisk styrde vi bilen ner till Halmstad för att kolla in inspiratören, skulle vara ett ställe med massor av tapeter och som jag coh Kent hade fattat det en massa uppsatta så man kunde få inspiration, så mycket var det ju inte eller så hade vi missuppfattat allt v blev nästan lite besvikna men vi hittade iallafall en ny tapet. En vit med blommor på gjorde i silver, vet inte riktigt hur jag ska förklara. Elle sa att hon ville ha en rosa tapet med döskallar på, men då gick Ellens mormor upp i taket :-) Ellen kanske inte sa så alls kanske bara va mamma som tyckte så. Lite shoppning på ICA Maxi blev det med och mormor köpte en kattmässa till Ellen. Vi stannnade också till på Eurostop för att kolla in en fleecejacka till Ellen, tycker det är så knöligt med overall i bilen, men den fanns inte kvar så det blev en tröja till mormor istället :-)

Imorse så kom låg Ellens hos mormor när jag vaknade, där har hon legat så fort hon har vaknat nu dessa dagar sen när hon börjat bli lite gnällig så har mormor kommit in med henne till mej så jag fått ge henne mat och idag när hon ätit så fick mormor tillbaka henne för jag var trött och ville vila lite till och mormor ville ha Ellen hos sig, det slutade med att de somnade om båda två, jag med iof sig. När jag vaknade misstänkte jag att de sov så jag tog kameran och gick dit. Så gott det ser ut, tror nog att mormor är nöjde efter dessa dagar.

image180


Nu ska jag gå ut och äta frukost och sedan blir det en runda runt i Nädhult, mormor och Ellen pratat för fullt i köket så jag får nog kolla så det inte är skit om mej.

Ha de gott alla vänner och alla andra....

Nu har vi börjat......

Japp idag var det dags för första turen till häst. Ellen lånade kusin Elins häst lite efter att Elin hade tränat för mig. Ellen var nöjd hela tiden, pappa var mindre nöjde med att byxorna blev smutsiga på Ellen, vänta bara ska han få se på smuts. Så nu får Rufsi leva länge och bli läroponny till Ellen.

image177


image178
som ni ser så är hon djupt koncentrerad....

Vi har haft klubb hoppning på ridklubben idag med KM, allt gick bra och segrarna utsågs genom stilhoppning. Kent och Ellen tog en långpromenad medans de väntade på mig.

Imorgon kommer mormor ner till oss, vi ska hämta henne på gekås dit hon ska med några vänninor.

He en bra dag imorgon.....

Tapeter.....

Idag har vi varit och tittat lite på tapeter igen, det finns ju så mycket att välja på så man ändrar ju sig varje gång man kollar ju.

Magiq
Här är en tapet jag kollade in idag, det gröna är inte med på tapeten utan är någon växt vid sidan av. Nedanför blomman är det en stjälk också, skitfräck. Funderar på attha den på en vägg i vardagsrummet och resten målat i en ljus matt gul färg. Men som sagt var jag ändrar mej nog igen.
Idag har också Kents syster Ann-Marie med familj varit på besök, hon sa att barene ville hit och fika men jag tror att det va hon som ville klämma på Ellen lite :-)

image175
Men istället var det Tommy som snodde åt sig Ellen.........


.........och kanske blev deras "stora" dotter Elin lite avundsjuk för hon började leka, med Ellens babygym.
image176
Tänk att man aldrig verkar bli för stor för leksaker:-)
Kusin Moa hade med sig jättesöta kläder till Ellen också som hon hade köpt, en dräkt i plysch (mysigt) röd med byxa och svängd jacka nästan som en klänning var den, naturligtsvis var det bling bling på den med. Tackar så mycket igen.

Nu ska jag slå mig ner i soffan och snart ge Ellen henne sista mål mat......

Ha de bra allahop.......
 

Förlåt oss.....

Lukas hade ju namnsdag igår och detta viste vi om men ändå glömde jag av att blogga och gratta honom.


image173


Igår hände inte så mycket, Kent var hos tandläkaren, usch och fy, Ellen och handlade mat. På kvällen när Kent jobbade så tog Ellen och jag en promenad i det vackra vädret, en skogsväg där man som tur är inte kan köra vagnen så fort :-) för då skumpar nog Ellen ur. Men den är jobbig för mej med som inget flås har alls och mina vader i uppförs backarna aj, aj, aj. Dags att ta hem hästen snart kanske så man får arbeta lite med kroppen.
Imorse tog vi med Kent på samma runda och då orkade jag längre upp i backarna innan jag behöde stanna och vaderna gjorde inte lika ont. Idag kommer Marina och Lasse på besök, de ska bara göra Gekås först, ska bjude dem på tacopaj precis som alla nästan alla andra får när de kommer hit, men den är så lätt och göra och nästan alla tycker om tacos ju. Tänkte också åka in till ridskolan och kolla på lite dressyr träning,det kommer en ny tränare dit idag och ska hålla lektioner, jag behöver ju rida för någon när Willo kommer tillbaka sen så jag får ju kolla om det är något som passar mej.
Nu börjar det närma sig flytt igen, för vi ska köpa hus lite längre ner på gatan. 1 december ska vi få det eller vi får allt betala för det. Det är bara att börja packa nu igen då, tur att vi sparade alla lådor som vi hade sist fast det behövs nog mer för Ellen har ju tillkommit och alla hennes saker.


image174

Ellen och Måns delar filten efterosm Måns tycker att den är hans och ligger där jämt. det gick bra tills jag hittade Ellens handled i Måns mun fast han höll jääte försitkigt så det blev inte ens märken. Sen upptäckte han att man kunde leka med Ellens händer för de rörde ju sig hela tiden, då blev det vattensprut på honom för Ellen får man inte leka med, ännu :-)
Måns tycker fortfarande att det är hans filt......




Jaha....

Så har det gått ett par dagar igen och jag har inte bloggata, fy på mej. Jag vill verkligen försöka blogga varje dag men det lir inte så och det är inte så att jag inte hinner jag har all tid i världen men oftast beror det på att när jag väl ska blogga då har vår dator segat ur och blir jättejobbig så då orkar jag inte bara.
Igår var Ellen hos doktorn för undersökning och allt var bra, starka muskler, bra leder och ögon med mera. Nu väger hon 5325g och valkarna börjar bli många, även om de fanns där när hon va nyfödd med.
Idag har vi tagit ett minibad, det var inte riktigt menigen men jag skulle skölja av henne eftersom hon hade kissat på skötbordet och va våt hela vägen upp på ryggen, när jag då höll på där så ramlade ploppen i så hon vattenfylldes. Ellen fick provligga och hon fick plats, men det får hon nog inte igen :-)

image170
Hon va ganska nöjd nä hon va jättenöjd, ska nog ta och ringa badhallen nu för och börja med babysim.

Idag har vi också gjorrt avtryck på Ellens hand och fot, har tänkt göra det så länge men nu blev det äntligen av.

image171
Det var lite svårt att göra handen eftersom hon är en liten boxare och har de knuten jämt ju.

Nu kom också Felix på besök, ska nog visa honom vad duktig Ellen har blivit på att ligga på mage och lyfta huvudet sist han såg detta gjorde hon ingenting bara skrek. Kanske vill Felix baka lite nergebollar med, för det vill jag göra.Men först ska Ellen ha lite mat.


image172
Felix tröja va jättefin tyckte Ellen ända tills hon blev hungrig och arg.....

Dags att mata, vi hörs......

Shoppning......

Idag har Ellen och varit i Halmstad och shoppat loss, till sällskap och guide hade vi Emmy en av Ellens alla kusiner. Vi handlade ett album till Ellen, där man kan skriva in olika saker som händer i början av hennes liv och lite kort med. Vi hittade också en sån som man gör hand- och fotavtryck i och bränner hemma i ugnen i ramen kan man också sätta ett kort på Ellen, så nu är snart hennes dop pengar slut......skojade bara de flesta sitter redan på hennes konto. Jag fick också ett par nya jans för de gamla håller på att ramla isär nu.

Fick några kort av svägerskan idag, från dopet alltså..........

image165
Tårtan........




image166
Ellen blir döpt........och är jättearg, hon höll ju faktiskt på att somna i morbrors famn ju



image167
men va hände nu då, vad ska jag va arg på nu eller vad är det jag ser nu????



image168
Faddrarna Per-Anders och Mikael med Ellen......



Litet smak prov, håll tillgodo


Kram på er....

oj, oj, oj......

Nu har det hänt mycket sen sist, försökte faktiskt blogga i fredags men datorn bara bråkade med mej så jag gav upp till slut.

I torsdags var Ellen och jag och hälsade på hos Matrina och Annie med där var även Jessica och Vidar, Victoria och Oliver, vi gick i samma föräldra grupp innan vi fick våra godingar och går även i samma föräldragrupp nu efter. Martina bjöd på hembakat, både frallor och äpplekaka, mumsigt, efter fika och lite tjatter blev det en promenad och sen ännu mer tjatter. Trevligt.

image161
Ellen och Oliver delar filt




image162
Vidar och Annie......



I fredags kom mor och Egon ner på förmiddagen och på eftermiddagen kom lillebror med familj, vi gick bort och visade dem huset som vi ska köpa och efter lite käk så åkte lillebror med fru till gekås för att handla kläder till dopet. När de sedan kom tillbaka så ställde vi Malin framför grytorna och satte Mikael framför datorn. Jag hoppas nu att det funkar med dvd filmen från kamrena har gjort ett nytt försök att maila Angelica den.

Angelica ja, hon var igår och tävlade i Skara, det var finalen i hoppallsvenskan div. 2 och Angelica var placerad i förklassen på 6:e plats. Sedan i lagklassen så red hon felfritt i både grundomgång och omhoppning. Detta bIdrog till att laget vann hela serien.

image160
Grattis och bra jobbat Angelica



Igår hade vi ju dop för Ellen, säger man så.....

image163


Det gick jätte bra, hon va lite gnällig i kyrkan speciellt när prästen tog henne hon är ju en bestämd dam som inte vill att man ändrar på henne när hon ligger gott, men så fort han höll upp henne för församlingen så blev det tyst. Jag kunde läsa bönen, rösten hade inte gått sönder helt av allt hostande. Malin gjorde ett enormt jobb i köket, tack så jättemycket ännu en gång, maten var väldigt uppskattad. Ellen fick massor av fina presenter och pengar, tack så mycket allihopa. Ellen var också jättesnäll, som vanligt, hela dagen på kalaset. Hon var i och för sej inte med så mycket för hon sov nästan hela tiden, men en liten stund när vi kom dit och en liten stund under present öppnandet. När vi sen började plocka undan ja då helt plötsligt började alla som var kvar att hjälpa till och helt plötsligt var det städat och diskat, jösses så snällt av er. Efter en lång dag så sjönk Kent och Egon ner i soffan och tittade på fotboll, mamma och jag skrev ner vilka presenter Ellen hade fått och av vem.


image164
Ellen busar med mormor på kvällen efter dopet.....


Mer kort från dopet kommer när min gulliga svägerska skickat ner dem...

Kram på er


 

2 månader

Idag är det 2 månader sedan Ellen kom till oss, hon börjar nu bli stor tjej. Vi va idag på bvc och nu är vikten 5165g så större blir hon allt. Naveln är nu läkt och mamma fick beröm för hon hade fixat den, tackar...... men tyvärr har den förstört lite kläder som fått svarta fläckar efter laplisen, hm.....

image158
Ellen vilar ut efter en hård 2 månaders dag

Beställde en klänning till Ellen idag, hoppas att den hinner komma fram i tid till dopet bara annars skickar jag tillbaka alltihopa. Har inte bestämt mej ännu om det ska bli ballerina skor med leopard mönster eller rosa metallic skorna på dopet, ballerina skorna sitter inte kvar lika bra som de rosa, fast man kan ju alltid stoppa papper i tårna på dem.

image159

De e inte konstigt att det är svårt att välja......

Imorgon ska vi på föräldrar grupps träff på bvc och på torsdag ska vi hem till Martina och Annie på fika, känns som veckan e fullspäckad. På fredag kommer mor, Egon och lillebror med familj ner och då ska vi laga mat, duka, baka tårta oj, oj, oj..... Lillebror ska dessutom kolla om han kan fixa mitt problem med video kamerna, vi köpte igår en usb kabel till den för att kunna få in filmerna i datorn, nu kan jag se filmerna i datorn men inte spara dem, suck, men han lovade att fixa det i helgen, tur man har en lillebror.

Nu sak jag gå och ge sambon en puss, han har nämligen varit snäll och diskat.

Kram på er......

Vila.....

Ellen och Måns vilar lite i vår säng efter frukosten.

image157

Lika trötta båda två :-)

Suck....

NEJ VI SKA INTE GIFTA OSS..............
Slut på dessa spekulationer.....

Har inte skrivit på några dagar, de e inte för att jag har mycket att göra utan bara för att jag inte orkat bråka med datorn, som e superseg, sen skulle jag ju bara lata mej denna veckan ju. :-)
I torsdags var vi nere i Halmstad och kollade efter kläder till dopet, men vi hittade inget som vi tyckte om till någon av oss så de får bli de vi har redan. VIlle haft något söt och fint till Ellen, men det finns ju bara klänningar i plysch, manchester coh typ collagetyg. Jag ville ha lite rysch å pysch...... Tur att jag har en av mina gamla klänningar kvar, den är söt. Men Ellen fick ett par skor till (de har hon ju stor nytta av) jag hittade dem och farmor köpte dem, ursöta och fräcka (Angelica) de är rosa metallic i färgen.
Igår kl 07,30 åkte Kent med fack styrelsen på  utbildning i Halmstad, de övernattade och kom hem idag på eftermiddagen. Ellen och jag fick klara oss själva och det gick alldeles utmärkt. I förmiddags var vi och kollade på kusin Lovisa som spelade sista matchen för i år (fotboll) och de vann denna match med 6-0 tror jag tappade nämligen räkningen och serien vann de överlägset, jag tror att de har gjort runt 100 mål i år och släppt in 5 inte illa. Det var lite fest stämmning på matchen, en annan ledare hade tagit med sig en bandspelare och Mera mål med Markoolio gick varm vid varje mål, lite tjatigt till slut :-) tjejerna i laget är jätte duktiga och efter matchen blev det "champange" och pris utdelning.
Efter detta åkte Ellen och jag till ridklubben och kollade in lite dressyr tävling, det var trevligt att bara sitta och titta för en gång skull. Men det suger allt bra i häst tarmen nu. När Kent hade kommit hem så tog vi en promenad till fabriken för han hade nämligen glömt lite papper där. Sedan fortsatte vi upp till farmor med travlappen, väl där blev det fika med henne, Ann-Marie och Inga-Maj med familjer, trevligt.
Imorogn åker Kent och spelar företags golf, en liten tävling de har varje år. Ellen och jag åker på möte på ridklubben och sedan ska vi kolla in grannklubbens Horse Show på eftermiddagen.

Tack familjen Olsson för den fina tröjan, som Ellen kan växa i.

Ha de gott alla vänner................vore kul om man inte skrev anonym när man kommenterar.


rastlös......

Nu när jag har en lugn vecka då blir jag rastlös istället, suck, jag som bara skulle njuta denna veckan. Idag var vi och kollade naveln på Ellen på bvc, den såg bättre ut (de har jag också sett). De vägde och mätte också när vi ändå va där, nu har hon passerat 5 kilo,5040g närmare bestämt och 58 cm lång. Efter det åkte vi till Hylte och handlade lite mat, farmor var med också hon behöver ju också sin "Ellen dos". :-)
Hämtade en klänning hos Victoria, som jag beställde på det första klädpartyt jag var på tog lite tid att få den. For sedan in till Hylte, ja igen, och lämnade tillbaka Hoffs dator som vi hade på tävlingarna, allt för att få tiden att gå och för att jag inte skulle kunna småäta under den tiden iaf.
Igår kväll ringde Martina, Annies mamma, och bjöd in Ellen och mej på fika nästa vecka de bor i Kinnared, trevligt att man får något att göra. Mitt barn är alldeles för snällt, än så länge. Hoppas att naveln läker snart så vi kan börja på babysim iaf, ska nog försöka åka till "kyrkis" också, det är öppna förskolan i församlings hemmet, man kan ju alltid testa iaf. Vet ju att iaf Victoria och Oliver är där så det är iaf någon jag känner.

Här kommer en alldeles nytagen bild på Ellen

image156

Fick iaf nästan med flinet, men bara nästan....

Ha de bra med er....
Kram

Pust....

Nu är denna helgen över, tur att man har en snäll dotter som sover sig igenom tävlingarna fick mat ett par gånger sen va hon nöjd. Tävlingarna gick bra med och Kent har nu blivit parkeringsvakt på ridklubben :-)

image154
Morfar kom änligen och hälsade på sitt nya barnbarn, detta var i lördags när jag inte hade tid, men Kent tog hand om honom för alla hade parkerat klart då. Först blev det lite fika i klubbrummet. Sen när tävlingarna var slut köpte vi pizza och for hem med morfar.

image155
Ellen somnade gott i morfars knä, de va mysigt tror jag.

Nu ska jag placera mig i soffan och slummra framför såporna :-) är skittrött stackars Kent som gick till jobbet.......

Kram från oss



RSS 2.0