Nu närmar den sig sitt slut......

Nu är det bara en dag kvar på julfirandet och den ska vi fira i Brännögård fast vi kommer att vakna här i Vara hos mor & Egon.
VI började julaftonen med att åka till stallet och fixa till Willo m.m. sedan bar det av til far i Ljungskile och efter några timmar där for vi till Mona en kort sväng på vår väg till Mikael med familj. Ellen har fått massor av paket, det är väl som Malin säger att hon har inte hunnit vara busig ännu :-) Hon har b.la. fått en Frölunda Indians napp (Bild kommer senare) till pappas stora förtret, sen har det kommit docka, tavla, saker som låter, kläder, Ior med lekring, bok, jordgubbsmössa, ja jag kan inte komma ihåg allt. Hon tackar iaf så hemskt mycket för alla fina presenter som hon fått. Vi har också fått fina saker inte lika många men vi har väl varit lite busiga då iaf vet jag att busKent har varit det, men det blev b.la fina lyktor, lampa, ljushållare, godis till Willo å en del pengar. Vi tackar naturligtsvis också så hemskt mycket för detta.
Idag har vi varit hos mor & Egon och vi kommer att övernatta här och åker hemåt tidigt imorgon för att hinna till Brittas julkalas.

God fortsättning på er alla och jul kramar till er.

God Jul på er ......


image235



God Jul på er alla blogg läsare.

Kramar från oss i Brännögård

På besök hos Göran med familj.....

Just nu är vi på en liten visit hos Kents syster Göran med familj i Hylte. Vi har gjort några ärenden och delat ut lite julkort, ja det kommer ett här snart med jag lovar.
Göran är en riktigt liten buse, han har idag gett Ellen både pepparkaka och julmust liiiite tidigt tyckte väl mamma men farbror Göran hade knäck i öronen.

Ha en fortsatt trevlig helg........

Flytt, flytt, flytt........

Har inte hunnit skriva i bloggen på ett tag nu för vi håller fortfarande på att flytta, lite då och då, har ju lägenheten kvar hela januari också så det är ju igentligen ingen bråska men vi vill bli klara innan nyår eller jag vill, så är man av med det.
Igår var jag ivåg med en av ridskolans hästar till Slöinge (djursjukhus) han hade ont i en hov den stackarn och står nu gipsad. De undrarde om jag kunde åka iväg med honom på lördag igen men jag känner att jag måste bli klar med julen har ju inte hunnit något ännu. Måste också fixa så vi får vatten i vårt kök igen, det börjar bli tråkigt att diska i handfatet på toaletten men det funkar ju det med, tur att vi har svärmor så vi kan äta där ibland också :-) bara att köra upp mat till henne så är den färdig sen, lyx......

Idag ska vi åka till Ikea med Börje och Maria, de skulle nämligen låna vår bil att dra kärra med så tyckte vi att vi ändå kunde åka med och handla vi också, har ju presentkort som går ut snart och de pengarna får ju inte bara försvinna.

Ha en bra helg på er

Kramar från oss........

Glömde visst bilden.....

Skrev ju om Nalle Puh igår men jag glömde lägga in bilden på Ellen och nallen men här kommer den



image234
som vanligt ska allt provsmakas, inte ens en jätte Nalle Puh slipper undan....

japp vi har börjat flytta lite idag och VI HAR KÖPT EN DISKMASKIN.........YES NU SLIPPER VI SNART DISKA.  Ska bara få den inkopplad...

Go natt.....

Lucia.......

Sankta Lucia......

image232
om ni undrar så sjunger hon..............eller spottar fast det e ju hennes sätt att sjunga


Igår var min moster Junis nere på besök och hon hade med sig en STOOOOOR Nalle Phu till Ellen som va jättefin. Hon hade också med sig min mor eller om det var tvärtom :-) iaf så fick de lite lunch och kladdkaka och naturligtsvi en tur i vårt hus.

Vårt hus ja......
Nu är tapeten i vardagsrummet uppe och imorgon så hoppas jag att vi får upp den i Ellens rum.

image233
så hä blir vardagsrummet........... snyggt de med naturligtsvis


Vi kanske åker och köper oss en diskmaksin imorgon med eftersom mor och Egon kommer ner igen och ska fixa och dona. Hoppas hoppas att vi kan flytta in i helgen och börja bo därborta nu. Det är ju "bara" diskbänken kvar att fixa sen är det klart. Jul det känns så långt borta fast jag har iof gjort julkort själv så lite har jag pysslat.

Pratade precis med Malin och de var nästan framme nu, paserade Kläppen, och det var -18 grader där uppe, jag är inte ett dugg avundjsuk på dem längre. Trivs så bra här nere med mitt nya hus :-)

Ha en trevlig helg, jag ska flytta (hoppas jag)

Grattis till Malin

Fast igentligen behöver man inte säga grattis till henne på hennes namsdag för det gör ju hela Sverige som flaggar för henne idag.........

Idag har vi målat klart i vardagsrummet, s imorgon så blir det tapeter där och kanske i Ellens rum med, hoippas, hopas. Idag ar jag varit och ridit igen och jag ramlade inte av idag heller :-) har också varit och presenterat mej för ridlekis gruppen så de vet vem de får nästa termin. Ellen harit en stund hos farmor och en stund med mej på ridskolan. Just nu gör hon allt för att slå sönder tangentbordet så ha överseende med vissa stavfel.
Ska snart ta och göa lite mat till Kent somsnart kommer hem, på rast och Ellen ska få lite majs puré,
0Här kommer en go bild på Ellen under hennes gympingpass igår kväll.
image231
Djup koncentration.....

Nu får hon somna snart så jag kan jobba ifred...

Kram på er......04

Lucia lite i förväg....

Idag har mor & jag satt upp tapterna i vårt sovrum, jag blir så glad för det är så fiiiiint där inne. Tänk vad vi kunde, nu ska vi bara göra något med garderobs dörrarna det blir nog färg på dem och speglar på den i mitten tror jag. Egon har målat vardagsrummet, Kent och jag hjälpte till lite på slutet så nu ska det bara målas en gång till imorgon och sen ska tapeterna upp så är det klart, Ellens tapeter kommer på tisdag så blir det rummet klart också. Svärmor har lovat oss att vi kan äta dät tills vårt kök är klart så då betyder det att vi kan flytta nästa helg, vem har tid att bära????????


image223
Vårt nya sovrum, vi är jättenöjda.




image224
Ellens rum blir rosa och gult, fast den gula tapeten har inte kommit ännu....



image225
Kent målar runt elementet i vardagsrummet....




På eftermiddagen idag så har vi varit nere i Folkets Park i Brännö (det är inomhus) och firat lucia, Det var lotterier, fika, Lucia tåg och tomten kom dit med. Vi vann 3 olika choklad kartonger, en duk, en dusch tvål till Kent och en Bamse tidning. Ville vinna på lotteriet där det var saker från glashyttan i Nädhult men det gjorde vi inte, kanske nästa år. Mor & Egon vann tomteskum och reflex. Ellen skulle eventuellt vara med i Luciatåget men det fanns ingen tomte stor nog att bära henne och tur var väl det för hon blev gnällig och tog i för full hals precis när de började sjunga, hon tränade bara inför nästa år :-) Sen var hon framme hos tomten och fick godis, kusin Rebecka hjälpte till och efter det dansade hon långdans med Rebecka.

image226
Ellen med mormor och Egon.........Ellen hade sin fina tomte klänning på sej


image227
och med mamma och pappa.....



image228
sen kom luciatåget, där flera av kusinerna var med.....


image229
en av dem var Rebecka som var lucia iår.....


image230
Ellen kollar in Inga-Majs fina servett, Rebecka och Rasmus i bakgrunden.



Nu ska vi ta en soft kväll i soffan eller föresten jag ska nog skicka upp Kent på vinden å ta ner lite flyttlådor så kan jag ju börja packa, Yippi!!!!!!!

Ha de gott alla glada
 

Grattis till mej själv......

Eftersom min kära sambo inte bloggar så får jag väl gratulera mig själv istället :-)

Har idag fått present av mor & Egon ett presentkort på IKEA och amarillys, Pappa & Eva blommor och uppläggningsskålar, Lillebror med familj ett rött halsband av sötvattenpärlor, Svärmor adventsljusstake till nya vardagsrummet och av Ellen och Kent en bukett med blommor. Tack för alla presenter och tack för alla hälsningar och telefonsamtal jag fått idag. Kram på er.

Har idag varit i Ullared och hämtat svägerskan, passade där på at handla lite julklappar det närmar ju sig nu. Egon och Kent har rivit ett skåp i köket så det blev "luftigare" och tagit bort diskbänken och förberett för diskmaskin, tyvärr fattas det lite materail för att det ska bli klart bl.a. en diskmaksin :-) tyvärr gick också en bit av skivan bakom diskbäbken sönder så vi får väl sätta upp kakel där istället. Imorgon ska jag kanske få upp tapeterna i vårt rum så det blir klart och förhoppningsvis börjat måla vardagsrummet.

image217
Ellen med kusiner som hälsade på idag........

image220
Morfar säger hej då till Ellen....



image221
sen fick Ellen somna i mormors famn, bortskämd????? ja bara när mormor e här :-)

Ha de bra alla glada.......
 

Det blev en Alva

Sandra ringde idag, det blev en Alva 4320gr och 51 cm. De hade kommit hem igår, allt hade gått bra och de mår bra, Clara e stolt och snäll storasyster. Alva är jättelik Clara.

Grattis till Sandra och Per

SANDRA VA BLEV DET!!!!!!!!!!!

Å nu vill jag veta vad hon fick i måndags, du måste slita dej nån gång och skriva till mej här i blogge eller messa eller så.......PLEASE

Idag gratulerar vi alla Angelikor men mest gratulerar vi henne i Nygård, Kram på dej.

image216
Angelica och Tonic......

Jag vet att jag har varit slö på bloggen, men de e så mycket att tänka på nu.
I måndags fick jag ju veta att jag ska börja jobba i januari men jag har ju börjat jobba redan nu iaf i min hjärna den går nämligen på högvarv, kolappsar kanske snart :-)
Vi har målat å målat i huset så nu är det färdig målat i vårt sovrum och Ellens rum svärmor har varit nere i omgångar och hejat och målat och fikat med oss, dags att ge sej på vardagsrummet då och sedan källaren och sedan entrén och sedan hallen. Tapeter ska det upp också och jag tror att dem i vårt rum kommer upp i helgen så blir det rummet klart, kanske att vi hinner måla färdigt vardagsrummet så vi får upp tapeterna där medi helgen, man måste vara opptimist.
Idag kommer mor & Egon ner och hjälper oss med en del. Imorgon ska jag hämta Malin i Ullared dit hon har farit idag, mor och jag passar nog på att shoppa lite julklappar också, kanske om vi orkar. Sen kommer Lillebror med barn och far ner på lördag med, fult hus blir det då.
Ellen hon mår väl, sover mest som vanligt. Har inte tagit några nya kort, får nog skärpa mej lite där.

Ha de bra alla glada. kram...... 

Jag har fått jobb.........

Jag fick jobbet på ridslokan, börjar den 2 januari.....

Snart färdig.....

Nu har vi bara golvlisterna och lite av väggarna kvar i sovrummet att måla, färgen till väggarna tog slut så jag ska köpa mer imorgon. Bort med alla blommor och in med ränder, kommer bilder sen när rummer är färdigt. 

image213
Tog ett kort på Kent när han målar utefter lister under en ammningspaus som Ellen gav mig.......


Vi for efter det att målning var klar första gången, in till Hylte för att kolla in skyltsöndagen. Tyckte inte att det var så mycket att ha fast det är ju kul att de gör något, kanske blev tråkigt för att det regnade. Sen köpte vi lite kebab och åkte hem till huset för att käka. sen var det bara att börja om igen med målningen.
Igår var vi ju på julbord och Ellen var hos faster Inga-Maj med familj, hon blev kvar där över natten för de hade gåt och lagt sej när vi kom hem. Vi gick över och hämtade henne kl 08,00 och då hade hon somnat om så gott, naturligtsvis hade hon varit jätte snäll men det är hon ju alltid vår lilla prinsessa.
Imorgon ska hon åka till farmor en sväng på förmiddagen för jag ska till Willo och rida för första gången på jag vet inte när. Sen ska jag också handla mer färg till sovrummet så vi kan måla färdigt där, YES........   Sen blir det Ellens rum och vardagsrummet.

image214
Ellen tar en av sina tupplurar i huset medans vi grejar.........




image215
och sen blir det lite lek......


Bilderna är inte så himla bra de är tagna med min mobil..

Ha de bra och hejar på dej Sandra imorgon.....
 

Gäsp....

Lite seg idag efter urladdningen igår.
Först var vi på banken kl: 09,00 och gjorde klart husaffären, efter det åkte vi till byggshopen och köpte mer färg till vårt sovrum och till brännöbagaren för attköpa "firafika" sen for vi hem och bytte om till målarkläder. Svärmor kom ner och firade med oss i huset och jag fick en paus i mitt målande av lister och Kent med sitt arbete med att sätta upp maskeringstejp. Vi fick iallafall klart arbetet med taket och listerna igår och vi har också placerat ut lite adventsljusstakar som ska tändas senare. På kvällen var jag på ridklubben för en anställningsintervju jag hade också en provlektion, jag hoppas att de tyckte att det gick bra jag får veta på måndag. Tyvärr är tjänsten bara en säsongs anställning så det blir ju inget arbete eller semester på sommaren. 
Idag ska vi börja måla väggarna i sovrummet och hämta mina hästlådor hos Ann-Marie ev. köra bort motorcykeln så vi kan börja tömma förrådet här. Jag ska nog ta med mig jul gardiner till köket också så blir det iallafall gardiner i ett fönster. Willo kommer ju också hem idag och senare ikväll är det dags för julbord på nyöppnade Gästis i Torup.
Nu har Ellen vaknat igen och ska få lite mer mat så vi kan ge oss iväg och börja, antar att det blir en del spring i huset av vissa barn idag och även andra som inte har sett det innan.

Ha en bra dag, kram

RSS 2.0