Pust...

Idag har det blivit lite gjort iaf. Egon och jag var på brädgården och köpte virke till vår nya trapp så nu är stål trappen ett minne blott, tack Egon för hjälpen eller jag menar att du byggde trappen. Vi andra hejade på så gott det gick i värmen.
Mamma och jag tog också tag i det nya landet efter att jag hade planerat hur jag skulle ha alla blommor där, kom just på att jag inte planerat med de jag ska sno hos lillebror..... ja ja får väl gräva några meter till när de är här, blommorna alltså. Ska gräva klart det imorgon hoppas jag och då med hjälp av mannen eller så får han klippa gräset  kanske, gud va snäll jag är. Men så var han ju i Tyskland hela dagen idag så han har ju vilat ju.....

Vi tog också en tur till sjön  för att låta Ellen plaska med fötterna lite men det blev visst hel dopp till slut. Först åkte byxorna av eftersom hon ville ut längre än va de tillät, sedan efter en snubbel i vattnet åkte tröjan med eftersom den var helt genom blöt :-) Sötnosen har också tränat i badkaret med pappa på att simma:-) så mamma frågade henne snällt om hon skulle simma som hon gjorde med pappa i badkaret, trodde väl aldrig att hon skulle göra det, men jo då hon la sej på mage och viftade med armarna och ingen pappa höll under magen han var ju i Tyskland ju, men hon fick tag på botten jag var i och för sej på väg upp men behövde inte det.
Efter detta blev lite reserverad för det lite djupare vattnet och då snackar vi lår höjd, men lugna bara i ca 5 min sen var det full fart igen, hoppa från bryggan med Egon till hjälp var en stor favorit.

Just nu väntar jag på att vi ska få varmvatten igen, eftersom jag missat att kolla pannan idag men vem gör det i denna värmen??????
Softar med de andra på altanen, fast de undrar nog var jag är just nu så jag får nog gå ut igen.


Lite bilder från dagen:


Ellen hjälper Egon att bygga nya trappen, visst blev den bra?




Första tå doppet  för året......





som sedan blev betydligt mer, Ellen med mormor och Egon.






På vägen hem mötte vi stackars Sluggo, Ellen tyckte han behövde följa med hem och bar han den lilla snälla katten.





Ha de vänner, vi hörs

Jaha....

Nu har vi börjat plantera lite i trädgården. Fick ju fin fina bräder av far som han sågat till i rätt mått och jag har målat dessa eller betsat kanske det heter, vilket fall som helst så blev det jättebra ska bara lägga singel runt allt nu och kantsten, men det blir nästa projekt. Ska också börja gräva till mitt nya blomsterland nere vid häcken mot stora vägen, inhandlade lite blommer för lite pengar vi fått av en snäll själ, tack, ska också sno lite av brorsan i hans trädgård men han vet inte det ännu:-) tänkte kanske kunna få det lite som farmor hade det eller inte riktigt men lite lite iaf.
Ellen och jag sådde lite i en pall krage, antagligen alldeles för tätt men men något kommer nog upp iaf, kanske. I de egenhändigt gjorda pallkragarna så blev tomatplanter i den ena och i den andra ska vi så småningom ha rabarber och lite gräslök. Detta låter himla bra får se hur det slutar sen......

Willoby rapport: Han var i tisdags helt plötsilgt halt i traven, jag blev jätte deppig och i fredags kolla jag honom på lina och jo han haltade, suck. I traven har det ju nästan inte synts alls ju mest i skritt. När jag sedan tänkte efter så hade han bitsår bakom ganaschen när han kom in i tisdags alltså har han och Athene bråkat när hon blev nersläppt i hagen brevid honom, hon kan nämligen inte gå i hagen längst bort med en tom hage mellan om hon blir själv i sin, jag blev ilsk och sa till Athenes ägare att hon får inte gå bevid Willo längre eftersom det tydligen inte funkar och han hade blivit bättre tidigare ju så det måste ha med råk att göra, då säger hon att Athene har brunstat hela veckan, konstigt att de har härjat då för Athene bjöd ju ut sig till gandi med som till slut satte på så hon har väl antagligen sprungit runt som en tok då..... nu går han iaf själv när de andra rids och Athene får gå in om hon inte kan gå själv för Willo ska ha lugn inga mer springturer här inte.
Han har fått Fenadyn av mig igen för jag hde en del kvar sedan förra kuren och jag kollade honom igår och det såg bra ut igen eller mycket bättre ska jag säga. Slutar det bara blåsa så tar jag en skritt tur idag.


Ellen hon busar på som vanligt, jag är tjatig med pottan på förmiddagarna bara det att det blir längre och längre tid nu för hon håller ju sig i en evighet eller timma. Igår började hon tjata om blöja vid 10 tiden och vid 11 kom det äntligen kiss i pottan, lyckan var stor när hon fick tömma den i toaletten och spola. Idag tog det bara 15 min och hon satt på pottan och kämpade för hon ville ju spola, det lät nästan som om hon skulle skita ett tag där :-) men tills lut så fick hon hälla och spola även om det var väldigt lite som kom så iaf.
Hon har också lärt sig att sätta sig på gunghästen själv och efter en stund där så skriker hon på mamma och vill ner. Då lärde jag henne hur man går ner också och hon gör de riktigt bra precis som man ska fast på fel sida, måste lära om där så hon inte skrämmer några riktiga hästar.




Ellen på hästen, obs duplolådan som är pallen:-)



Bus i vår säng eftersom man kan komma upp där också nu....... nakenfis för vi väntar på pottans tur




Ha de vänner

HJÄLP!!!!!!

Igår var Ellen och jag med de andra barnen från Kyrkis och Kyrkans barntimmar på Busfabriken i Halmstad. Ellen älskade detta, busade runt hela tiden hon hade inte ens tid att glassen som Britt-Marie bjöd på:-)
Vi får ta och åka dit fler gånger för det var en stor hit.


Ellen i bussen, satt jätte snällt både dit och hem




Ellen i ett litet bollhav, hon åkte rutschkana i.




Har klättrar hon i ett nät på väg till en rutschkana flera meter upp i luften:-)





Ellen och Emelia på studsmattorna






På väg upp i den stora klätterborgen där hon sedan rymde från mamma, men som tur var kom farmors granne Carl och räddade mig från att behöva krypa in i rören efter henne. Inte rädd för något



Ha de vänner

Biltvätt

Jag undrar om Ellen kommer tycka det är lika roigt om så där säg 10 år att hjälpa oss och tvätta bilen som hon tyckte igår. Oj vilken lång mening det blev :-)

Nu är iaf bilen nästan klar, ska bara putsa upp all plast inne i den så det ser fint ut, Kent har torkat av allt med trasa men det behövs lite polish med trot jag.


Vår lilla tvätttjej, som hon skurade med svamp och borste. Lika mycket vatten på henne som på bilen :)




Men bilen blev iaf fin till slut.



Nä nu muttrar Kent något i köket får nog gå dit då.
Sedan blir det kyrkis för Ellen och mig.


Ha de vänner

Helgen snart slut......

Jaha då har denna helgen med gått då och jag har inte gjort ett skit i min trädgård ännu, hm.

Fredagen förgylldes med ett besök i Älvsered och kolla på Jennie som red ör Jens Fredricsson där, kul och intressant, hade nog vari ännu mer intressant att kolla igår när hon hoppade mer men man kan inte få allt och ennie har lovat att berätta allt för mig.

Igår åkte vi ju uppåt landet för att fira Lukas och Mikaels födelsedagar. Härligt att träffa familjen igen och solen den sken på oss ju med.
Vi hann med stopp på både Börjes i Kungsbacka och Ikea i Kållered på vägen, men va bilar det var på motorvägen alla dessa som skulle till Göteborg och kuta. Så mycket bilar har det aldrgi varit innan när vi kört, varken midsommar eller jul....




Lukas han bjöd på utsökta pajer igår, mums....


Efter fika så gick vi alla ner till badplatsen och kollade in Lukas nya snabba båt han fått. Efter det blev det lite fotbolls spelande för en del, vi andra hejade på :-)



Snabb båten.....




Som tok Eddie jagade runt i vattnet:-) brr så kallt




Ellen och Kent på bryggan.




Ellen, mormor och jag undersökte lekplatsen i stället




Egon var en hejare på gungbrädan, jo jag har bytt kläder på henne här det blåste ju så kallt.



Senare fick njöt vi även av lite mat, grillad av Malin, inköpt av mor, med Malins tillbehör till, mums....

Resan hem blev seg som attan, började med att stanna till hos Elisabeth som kom cyklande när vi kom förbi, skulle inte stannat men kunde inte låta bli när jag såg henne ju. Sen stannade vi i Sandsjöbacka och köpte lördagsmys godis till melodifestivalen, tuggade detta på vägen hem:-) och lyssnade. Grattis Norge förresten
I Varberg insåg jag att vi måste nog tanka så det blev stopp där med, gääsp.
Så trött jag var resten av vägen sedan, Ellen sov som en gris till vi kom nästan hem, typ 2 min kvar då vaknade hon och skrek, undrade nog var vi var kanske. Men väl hemma och i mammas famn så blev det lugnt igen.

Idag åkte jag till stallet 07,20 hade morgonen, gässsp. Har skrittat Willo och han kändes fin, trampade på bra och tog ut steget bättre, tror jag eller kanske bara hoppas det.
Nu vaknar Ellen när som helst eller så väcker jag henne, ska göra pannkakor och sedan ut i trädgården med oss.
Pappa är på prova på golf med Tobias och de ska vi hämta sedan med.

Nä dax att sätta fart, trädgården väntar ju.....
Ha en bra dag vänner och tack för igår.....

LUKAS!!!!

Idag blir mjukglass 8 år, förlåt Lukas heter han ju, men han är ju så go som en mjukglass ju:-)
Många kramar från oss här i Brännögård, vi ses om några timmar.



Lukas och Ellen badar, buskusinerna......





också kan han bygga koja till kusinen, en av alla snälla kusiner Ellen har.



tittut är han väldigt bra på också.



Min favorit bild på Lukas, några år gammal men så go han var.




Nu ska vi bara äa lite frukost, sen drar vi till Willo och sedan vidare uppåt till hemtrakterna. Ellen sitter visst redan vid bordet.....
Malin, tyvärr var faten slut jag frågade och du kom ihåg rätt de var vid krukorna.
Måste komma ihåg alla paketen som ska med också occh ombyte kläder till mej som alltid sölar ner mig:-)

Ha de bra vänner och till en del av er, syns snart
Kram

Helgen som varit....

Vi började med att i fredags åka och göra en sista besiktning av Forden och jag nu gick den igenom. Vi har ju haft problem med ojämna bromsar bak och när jag nu lämnade in den för 3:e gången så hade han haft service på sin mät mojäng och det var tydliben där felet var för nu blev det jätte bra, suck, åka fram och tillbaka till Halmstad och besiktiga om bilen för att verkstaden inte har ordning på sina grejer. Tur att han fixade handtaget grattis.......

I lördags var Ellen och jag inne i Hyltebruk på Länsförsäkringars 120 år jubileum, där fick vi tårta, en mjukis elefant, lyssnade på kusin Anna som sjung fint och ponny ridning:-)


Först blev det en tur på Poolo:-)




Efter att ha kollat runt lite ville lilla damen rida igen och denna gången blev det på Hugo.

På eftermiddagen började vi att städa Ford så vi kan sälja den, någon som vill köpa......
Flyttade även över en del saker i den nya fina Opel bilen såsom Ellens barnstol, sparkskyddet startkalblar och annat bröte som behövs. Förresten lådan som låg vid reservdäcket kan man sätta fast i bagaen mamma!!!!


I går var det konfirmationsdags för kusin Rebecka och vi var naturligtsvis i kyrkan och sedan på kalas. I krykan så sjung Rebecka en sång med en annan konfirmand och jag hade ingen aning om att hon sjöng och så fint, fast de är klart hela familjen sjunger ju så varför inte.


Ellen och pappa i kyrkan




Ellen hade ny frisyr igår, fick ju underhålla henne lite därför togs detta kortet:-)




Ellen och mamma i kyrkan




Ellen med Rebecka efteråt




VI firade också Rebeckas 15 års dag som inte är förrän den 20:e maj men nu blev det två kalas i ett. Hon har fått en härlig scooter hon lär ju synas iaf:)



Nä nu är det bråttom, snart Kyrkis ju


Ha de vänner

Ja ja.......

Jag borde kunna blogga mer men jag vet inte varför det inte blir så. Bra att du ryter i lite Sofia så vi får lite dåligt samvete och tar tag i det iaf jag......

Jobbet jag sökte fick jag inte för det var en med erfarenhet av det som fick det, men de tyckte att jag skulle söka vidare på liknande jobb för de tyckte om mig iaf och dagen efter jag fick det beskedet kom ett nytt sådant jobb ut så nu har jag sökt det med, håll tummarna igen vänner.
Vi har köpt nyare bil eller den är ju nästan sprillans ju:-) ingen känner igen oss längre för den är blå och en opel. Tack mamma och Egon för ni fick för er att byta bil så vi kunde köpa eran. Ska nu bara hitta ett hästsläp för en inte för dyr peng så är ekipaget komplett.

Vad har hänt mer, jo mormor har varit här och passat Ellen när vi jobbat hon passade också på att baka lite bullar som vanligt :-) mums.... drog nog dammsugaren en sväng med fast jag sa att hon skulle njuta av tiden med Ellen, men tack iaf mamma.
Mamma och Egon var ju också här när vi köpte bilen av dem, tänka sig bilen levererad till dörren de ni..... vi körde raka vägen ner till Långasand och avnjöt där kvällsmaten i solnedgången. Härligt var det.


Ellen hade det lite jobbigt, sandlådan var så stor ju. Hon hade iaf överfull hink när hon väl kom fram till oss:-)




Revben med potatissallad och vitlöksbröd det är grejer för en liten tjej det....... just nu står Ellen brevid mig och säger namnam och pekar på bilden





Mormor, Ellen och Egon efter frukost och kissning på pottan, härlig värme på altanen i solen.



Vi försöker få Ellen att sitta på pottan, hon går utan blöja nästan jämt när vi är hemma eller jag är hemma....... I förrgår satte vi henne där när hon ville ha en blöja och efter en lååång stund med bokläsning av pappa så kom det kiss i pottan. När mormor och Egon var här så kom det också kiss i pottan men igår missade vi den hela tiden Ellen och jag. För en stund sedan gick hon in på toan och kissade på golvet där så då var det ju i rätt rum iaf:-) nu har gått in där igen och stängt dörren.
Efer överläggning med mamma (som borde veta bättre) har hon nu kissat i sitt rum. Men det är lite svårt att sätta en arg dottern på pottan ibland.


Här har vi dock satt henne där och mutat tröstat med nappen och boken, hon kissade till slut iaf.

Jag är nog inte så bra på detta tror jag.


Sofia, jag vill ha hjälp......... jag vill också ändra i min blogg.......

Kram på er


RSS 2.0