Grattis till mor/svärmor och mormor

Grattis till dig idag, världens bästa

Kramar från oss här i Brännögård.





image287
Ellen och mormor på juldagen 2007




Ellen har idag satt sig upp från liggande läge, vi vet inte hur helt plötsligt satt hon bara där, sen har hon från liggande läge ställt sig upp på alla fyra:-)
Jag vet sen vill jag nog att hon bara ska ligga ner. Just nu ligger pappa på golvet och kryper:-)


Ha de

Hektisk helg....

Denna helgen har det hänt mycket. I fredags så åkte Kent, Ellen, svärmor och jag till Halmstad för att shoppa delar till bilen som skulle lagas, det blev också en svängpå coop för inköp av blöjor m.m. När vi sedan kom hem så hademor och Egon kommit hit och installerat sig i huset, Kent följde då med mig till stallet och så fixade vi det sen körde vi direkt bilen till killen som bytte bromsar åt oss med mor på släptåg Egon blev barnvakt. Innan vi kom fram till han så blev det ett stopp för det låg ett stort träd över vägen efersom det blåste en hel del. Mor får snart inte komma ner för de sista 2 gångerna hon har varit här så har det blåst ordentligt:-) Väl hemkomna från bil lämningen så tände vi i öppna spisen och Egon hade nästan maten färdig, fiskgryta mums. Vi åt för första gången middag i vardagsrummet med eld i öppna spisen.



image282
Ellen och mormor kollar in brasan........






image284
Ellen framför brasan.......




I lördags morse hade jag stallet och vi var där och släppte ut hästarna och gav dem mat, plus att jag gjorde allt som skulle göras hos Willo. Sen var det hem och äta fruktost, Ellen hade varit med mormor och Egon under tiden. Efter en snabb frukost snodde jag mors bil och åkte på repetitions kurs för hoppdomare i Falkenberg men smet därifrån tidigare så jag var hemma vid 16.00 så vi hann äta middag innan vi skulle köra ner mor och Egon till Halmstad så de kunde gå på teater som de fått av oss och MIcke med familj i julklapp. Under dagen hade Kent målat hallen i källaren eller halva Egon hade bytt lås i vår dörr, satt upp grinden och en krok i badrummet. Till middag fick vi potatisgratäng och oxfilé som mor och Kent hade fixat till.





image285
Källarens nya färg, men Malin den ska målas en gång till så skynda dej ner hit.......







image286
Grinden ovanför trappen blev jättebra, tack Mikael och Malin för lånet.




Kent och jag tog e sväng till bowling hallen, under tiden de var på teater, där jag naturligtsvis blev utklassad så de sista 10 minuterna fick Kent spela själv det va ju inget kul längre när man låg under med typ 250 poäng ju. Efter en glass på mc donalds så var det dags att hämta upp dem igen. Väl hemma spolade vi oss igenom melodifestivalen och kom fram till att nästan alla låtar som gick vidare var ok, eller Egon undrade vad den där Frida var för något :-) jag tycker väl att Therese var något udda men iof var det ingen annan som var vrålbra heller fast Patrik kunde ju gått till andra chansen istället för henne.
Idag har Kent och jag målat färdigt hallen medans resten var ute på en långpromenad, sedan bakade jag bröd ett bak som mor sedan tog över:-) efter en lunch på pannkakor så for mor och Egon hem.
Just nu sitter Ellen och äter lite gröt och kusin Felix är här och hälsar på en sväng (Han lämnade tillbaka en nappflaska som hans farbror lånat eftersom han blev kvar hos dem i fredags när det blåste så mycket) Felix matar just nu Ellen:-)

Ellen har i helgen närmat sig krypande tillstånd ännu mer och hon har smakat pannkakor och havregrynsgröt, det var mumsigt.

Imorgon kommer hovslagaren till Willo (bäst att göra slut på pengarna med en gång), på tisdag ska jag besiktiga bilen och sen är resten av veckan lugn hoppas jag


Ha en bra vecka på er.......


Grattis till Annika och Peder

Som idag gifte sig i Tandådalens fjällkyrka.
Jag hoppas gänget där uppe i Lilla Edet snart fixar en fruhippa så vi får busa lite med henne :-)


image281

Slut på denna arbetsveckan....

Så var denna arbetsveckan också slut, tänk vad fort de går. Denna veckan har jag jobbat lite extra långa dagar för att jag har haft sportlovs aktiviteter på ridskolan, det har varit prova på dagar månda och torsdag, sen skulle vi haft rykt tävling på onsdagen men det var bara 1 som ville vara med, så tråkigt.  
Ellen växer så det knakar och igår var fadder Per-Anders med familj här med 1/2 års present och firade att hon blivit 1/2 år. Hon kryper nog nu snart tror jag för hon lutar sig framåt när hon sitter och tar emot med händerna och gungar lite försiktigt, vi får väl se hur det blir. Grinden kommer iaf imorgon, tack fadder Mikael med familj för det lånet.
Imorgon kommer mormor och Egon hit och på lördag ska de gå på teater i halmstad, ev. så kommer Kent och jag också att gå om vi får tag på biljetter annars blir det bio för oss, farmor är barnvakt :-)
På lördag ska jag också på repetitionskurs för hoppdomare i Falkenberg hela dagen så den dagen är fullsmockad.


image280
Ellen med sin nya fina hink och spade, nu fattas ju bara sandlådan:-)





Ha en bra helg vänner, kramar fån oss

Suck.....

Så var alla hjärtans dag över för denna gången med då och som vanligt blir man lite besviken. Kent ville ha en god middag när han kom hem från jobbet och det fick han, potaisgratäng och kyckling filé, då ville jag också ha något gott att äta när jag kom hem från jobbet, föreslog honom at baka en kladdkaka för det kan alla göra, men nej det blev det inte. Varför kan inte jag få vad jag önskar, jag menar det var ju ingen hästtransport direkt.......



Igår var vi och hälsa på hos Ellens sysslingar William och Tindra, deras föräldrar hade lagat god mat som vi fick och äta. William lekte med Elen som kiknade av skratt, de hade riktigt kul en stund. Ellen somnade en lite stund efter att hon druckit sin välling sen var det kört ögonen var jätte stora, men när va satte oss i bilen vi 23 tiden så ramlade de igen och sen sov hon gott hela natten som vanligt.
Vi var naturligtsvis försenad dit med det var mitt fel eller jag menar hästarna i stallets fel, jag var nämligen och fixade med Willoi sista minuten och då sprängde 2 hästar hagen så när jag skulle varit hemma hade jag precis fångat in dem, sen var jag ju tvungen att laga hagen också....suck.

Idag har jag damsugit och tvättat plus varit hos Willo en stund. Har också suttit och jobbat i 1 1/2 timme med medlemdregistret i klubbne online (har inget internet på jobbet), ska nu bara fixa till hemsidan så vi kan börja använda den. Ska nu nog ta och göra avtryck på Ellen hand och fot i lera som sen ska brännas i ugnen, naturligtsvis är det rosa lera:-)




image279
En liten bild på gullungen min.......





Ha de bra vänner, kram

Alla hjärtans dag idag då.......

image278
En liten bild till er alla på alla hjärtans dag.....


Kramar på er från oss

Gäsp......

Är lite seg idag, Ellen har haft en orolig natt och vaknat flera gånger men som tur är vaknade jag bara 2 av gångerna och Kent vaknade alla 4 gångerna. Idag har vi varit på dop, det var Tindra Maj Therese som döptes i Torups kyrka. Det var mässa med nattvard men det tog knappt 1 timma i kyrkan ändå. Tindra fick många fina presenter och vi fick smaskig smörgåstårta och kola tårta mums....





image271
En trött Tinda på mammas arm.......




image273
Hela familjen........







image275
Ellen sov sig nästan igenom hela gudstjänsten.......






image274
Ellen kom imorse på att Måns gjode något på golvet, vänta bara Måns tills hon kommer på att hon kan sej fram till dej också....





image276
Ellen på dopkalas, har precis ätit sin gröt.......







image277
Ellen och Maria diskuterade något intressant.....





Ha en bra fortsättning på dagen vänner......
 

Fick ett mms.....

Det kom en bild från de i fjällen, de har massor med snö (vilken tur vi har som slipper skotta) :-( Malin ville att jag skulle lägga in bilden på bloggen men det gick tyvärr inte för jag vet inte hur jag får en bild som är skickad till mej från telefonen till datorn, annars hade jag gjort det precis som jag lovade. Det ser iaf ut som de har en skön semester där uppe i Lindvallen, det har varit sol i 2 dagar och 0 gradigt kan jag då rapportera.
Själv har jag idag umgåtts med min dotter vi var i förmiddags på öppna förskolan, hon satt mest och glodde först för det var så många ungar där. Sen så kom det en Nickolai (eller hur det stavas) han var 1 månad äldre och då satt det någon brevid henne som hon kunde ta på och sno leksaker ifrån, det var hon bra på min busiga dotter. Sen drog hon och jag in till Halmstad och gick i affärer, shoppade en halva reapriset slipover, en scarves och en bit leksak till Ellen, en hjärte blomma till Kent och mej och lite alla hjärtans dag presenter till Kent, kan ju inte skriva vad fast han kommer nog leta upp dem för han e sååååååå  nyfiken. Såg en hel del söta kläder till Ellen idag men jag höll köpe fingrarna i styr, men snart kommer det nog att bli en och annan klänning til i garderoben tror jag :-)

image270
Imorgon är det 6 månader sedan lillrumpan såg ut så här..........


Ha det bra alla goa vänner

God morgon

Har nu suttit och jobbat framför datorn för arbetet en stund, Ellen är en snäll tjej som leker mest själv hela tiden. Idag fick vi väcka henne strax innan kl. 8 för då ville jag inte vänta längre på att få brösten tömda, jag har ju slutat amma henne på kvällen nu för det blir så sen sänggång för henne de jag jobbar ju till 21.00 varje dag. Det har blivit skrikit när det är dags för sängen nu och jag tror att hon är lite övertrött så sent så nu får Kent lägga henne innan jag kommer hem. Igår somna hon precis när jag kom hem 21,00 fast det var lite fusk hon låg i hans knä i soffan....... i lördags var det gråt och höga skrik i 1 timme innan hon somnade i sin säng och då va kl 22,30 vi hade börjat tidigare i soffan men det spelade ingen roll vart hon va så hon fick skrika i sängen och vi tittade in då och då.



image269
En glad Ellen bland sina leksaker nu på morgonen.........


Dags att åka till stallet och fixa med Willo innan jag börjar jobba.

Ha de
 

Inhandlat....

Idag var vi i Smålandstenar och köpte en beganad vagn till Ellen, det var i och för sig en kombi eller duo vilket e nu vilket, men vi ska använda den som kärra. Ellen verkar tycka att den ok iaf.....




image268
Ellen i sin "nya" vagn och nya rea mössa........

Vi var ju tvunga å prova den när vi kom hem även om vi inte hade tjock kläder  på oss :-)



Ha de
 

Barnvagn/Kärra......

Just nu söker vi efter en kärra till Ellen, men den ska gå att vända mot oss och det ska vara fullt liggläge i den, det kommer alltså att bli en kombi eller duo vagn hur vi än gör. Kärror tillverkas inte längra så att de kan sitta framåt eller bakåt så jsut nu letar vi på blocket efter en bättre begagnad kombi eller duo vagn har hittat några fina och ev. ska jag be någon snäll att kolla på en i Ale........mor ska kolla in en i Vara och vi själva åker antingen till Falkenberg eller GIslaved idag.

I fredags var vi inne i Halmstad och handlade en doppresent till Ellens syssling Tindra, för er som var med på Ellens dop så var det Tindra som låg i magen på Willams mamma. Vi var också inne en sväng på Kapp Ahl där de hade halva rea priset på en del varor så Kent fick sig 2 par byxor och en tröja och Ellen fick en ny mössa brun med rosa prickar 20kr, en body röd med hjärtan, en stickad tröja rosa och sen har vi chansat och köpt en jacka till 1 års ålder  den var fodrar med fleece som gick att ta ut och göra en jacka av så det blev 2 jackor för 75 kr och rosa var den naturligtsvis :-)

Igår så tog vi en promenad, en runda jag inte gått förut på andra sidan järnvägen, det var skönt men blåste och snöade lite för mycket ibland.

Tyvärr blir det inga kort för det går inte att lägga in dem...


Ha de

RSS 2.0