Tvättade bilen.....



I förmiddags fick jag för mej att vi skulle tvätta bilen. Varför gjorde vi de då igentligen, några timmar senare var jag ute å körde med den i gruspadocken på ridklubben, nu ser den inte nytvättad ut längre, den som va så fin :-(
Willo skötte sig bra på träningen, även om han höll på att dö när han fick syn på hinderstöden med stor graninfångare på, oj så farligt de va. Men det lungade ner sej så fort han fick börja hoppa, flög över allt som om de inte va något, vilket de kanske inte va för de va inte högre än ca 1 meter. Kent försökte ta bilder men de blev sådär, antingen före eller efter hinder. Men när han sen tog på Jennies ponny så blev det bra, undra om de va träningen eller att ponnyn va finare.........
image14
Jennie & Willo under uppvärmning efter ett hinder........

Efter att vi har ätit lite mat står nu Kent "i diskbaljan", han hade faktiskt lovat att diska........ men åkte å kollade på Willo istället. Han säger att han måste skynda sej för han ska tydligen se på bingolotto sen, Suck så tråkigt, jag får väl låta han glo på det eftersom han ändå gör den tråkiga disken.
Imorgon blir det vanlig arbetsdag för mej det betyder arbete mellan 16-22, suck, Kent jobbar 12-18......en sådan trevlig afton va???

Ha de där ute i landet......


Årets 1:a tävling klar.....

Idag har vi avverkat den 1:a tävlingen på klubben å jag har dömt min 1:a tävling för året. Tror tyvärr att jag har gjort en miss så jag har börjat leta lite i TR(vårt reglemente) hur det skall vara. Suck, alltid händer det ngt. Annars flöt allt på jätte bra, som vanligt lite nervösa barn som missar om de fått start signal eller inte, fel väg osv..... men annars bra.....
Imorgon ska en del av hemma ryttarna få träna på tävlings hinder, de som vill alltså, Willo skall oxå vara med, Jennie ska få testa hur kul han tycker det e. :-) Ska se om jag får några kort på dem, iså fall får nu se.

Johanna å Emelie har gjort bra ifrån sej idag i Tranemo, jag kan riktigt se Johanna framför mej i terrängen hon e som en tiger de vet jag....

Nä nu ska kolla i min goa gubbe som har tänt grillen för 1: gången i år, han springer här fram å tillbax å ylar att haj har super glöd, får väl spana in den kanske...

Ha de gott allihopa

Byggt bana eller......

Nu har vi kommit hem från banbyggnad på ridklubben, vi har oxå hunnit med lite pizza hemma hos Kents mor. Banbyggnade gick smidigt och fint allt e klart inför tävling imorgon, men som vanligt är det väl ngt som strular eller man glömt, så är det ju alltid ju. Tack för att du följde med Kent så jag inte behövde bära så mycket, Puss.....
Har fått fina bilder på Angelica & Tonic som är tagna när dom tävlade förra helgen i Brålanda, kolla speciellt in de fina tränset och förbygeln som hon fått av någon VÄLDIGT snäll människa, undrar vem........    Han passade iaf i dem jättebra.

image13

Angelica & Tonic

Imorgon ska jag försöka hålla tummarna för Emelie å Johanna som är i Tranemo och tävlar fälttävlan, hoppas det går bra för dem. Samtidigt ska ni hålla tummarna för mej som ska döma imorgon på hopptävlingen vi har, det va 1 år sedan sist nu, känner mej liiiiite ringrostig fakstiskt, skall strax läsa på lite extra.

Nu ska jag nog lägga filten på Kent som e på väg att somna på soffan, de får han idag......men undra om han hann dricka upp sin öl.

Ha de, kram allahop

Sista arbetsdagen denna veckan

Usch, idag har jag mått så där lite illa hela dagen, det vill liksom inte försvinna. Men som min kära sambo säger "att så är det nog när man har en Bebben i magen" lätt för han att säga men han är ju bara snäll min lille plutt. 
Idag har jag varit å dragit ut en söm ur Willos hov, som hade åkt ur delvis å satt sig på sne. Sen var jag i Hylte och skulle lämna papper till försäkringskassan men glömde det, handlade bara så jag får väl ta med dem en annan dag. Suck........
Orkade inte laga riktig mat idag men jg gjorde iallafall en pizza med tonfisk, mums.... 
Har försökt få tag på Jennie för att se om hon vill träna Willo för Micke 1 maj, men hon e nog inte hemma från skolan ännu. Appropå Willo, undra om Angelica har fått något svar av Annika ännu, behöver nog veta nu.....    Angelica hör av dej......please
Nu bär det snart av till veckans sista arbetsdag.

Ha de gott i solen och värmen, värme får jag vid manglarna iaf.....
Kram

Första kontrollen hos barnmorskan

Idag har jag varit på 1:a kontrollen av bebben hos barnmorskan och allt va bra. Låg mitt på kurvan i hur stor livmodern ska vara, blodtrycket va bra, blodsocker nivån va bra och bebbens hjärtljud va bra allt va bra med andra ord. Så ni är det bara väntan kvar och måååååånga mer besök. Igår fick vi brev om föräldra grupp som oxå börjar i maj, Kents arbetskamrat Viktoria hamnade i samma grupp :-)
Idag är det fint väder så nu har tvätt maksinen fått arbeta.
Tycker lite synd om lillebror med familj som ALLTID har halsfluss, känns det som. Kan inte någon annan ta hand om dessa baskilusker åt dem nån enda gång :-(
Nu är det dags för lite arbete så.......

Vi höres imorgon, tror jag. Kram

Lillebror börjar bli gammal....

Idag ska jag gratuler a min lillebror som fyller 34 år, har redan försökt men han var inte hemma. Presenten är redan uppskickad och öppnad, får väl snart höra vad han tycker om den. Den är vald utav hans små buspojkar vid besöket på Gekås i Ullared.
Grattis till dej från oss här i Brännö.
image12

Mikael på scen med sitt kära band LAJV.     


Skrev inget igår, orkade helt enkelt inte när jag kom hem från jobbet, sen ville ju Kent sova oxå......
Idag ska jag nog baka en god kaka så vi får lite kalas här hemma oxå eftersom vi inte kan åka till lillebror idag.
Var igår och lämnade Willos salva på ridskolan, hoppas att det kommer att funka nu ni kan väl hålla tummarna med mej........  
Elisabeth ringde idag å bokade mej som domare till tävlingarna i Nygård i juni, skrev upp detta utan att fråga sambon men de går nog bra tror jag.
Trodde det skulle bli torkväder idag men det verkar inte så så tvättmaskinen får vila idag oxå. Tyvärr måste man inte kolla vädret för att dammsuga :-(

Ha de bra där ute.........

Pontus 10 år....

I morse betämde sej min lilla gulle plutt för att följa med mej på tävlingar i Laholm, det var ponny hoppning med stilbedömning. Jag ville dit för att se hur jag dömde jämfört med en domare som har gjort det mycket förut och det visade sej att jag låg ungefär lika många poäng från henne hela tiden, ca: 2-3 poäng. Tror att det är helt ok faktiskt. Skall ju snart göra mitt slut prov som stildomare.
Hemkomna så fick vi snabbt byta om å åka gå till Pontus kalas, där vi fick en god lunch å en smarrig tårta.
image11
Pontus vid förra årets triatlon i Brännögård

Jag fick smita lite tidigare för att åka till Willo som oxå vill ha mat å rent i sin box.
Nu är det dags för hästhoppning på tvn från Las Vegas..
Just det, fick mess från mor i Skottland, allt var väl å hon va på promenad på stranden efter en god middag.

Kram på er alla........

Grattis Angelica...

Idag säger jag grattis till Angelica och Tonic som idag gjorde e felfri runda i 1 meters klassen i Nuntorp. Det hade gått jättebra och hon var jättenöjd. Kanske kommer det bilder till mej snart så jag får se. Kul, Kul, Kul.... Nästa gång blir det troligtsvis i Ulricehamn och då ska jag nog åka dit och titta :-)
Vi har idag burit in ca 700 balar hö på ridklubben, med hjälp av flera andra i och för sej, så nu har vi vilat och ätit och är på G igen, Kent, världens snällaste sambo, var naturligtsvis med och hjälpte till. Puss.....
Funderar på att åka till Laholm imorgon och titta på stilhoppning för att förbereda mej för mitt slut prov för att bli stildomare men vet inte om jag orkar åka ända dit själv. Sen har vi ju kalas vid lunch tid för Pontus som fyller 10 år.
Jag får se imorgon hur det blir.


På återseende.....

Lycka till imorgon Angelica och Tonic......

Å du glöm inte att ringa å berätta efter VARJE klass, jag kommer att vänta på samtalen.......
Dagen har flutit på lungt och skönt, körde Rufsi till ridklubben där veterinären väntade, alla fick sina sprutor och jag fick en salva utskriven till Willo's sår i munnen, hoppas nu att detta hjälper. Han har ju haft sår i munnen sen vecka 2 nu ju, orkar inte mer.
Kent hade haft en trevlig dag i Nybro, men sa inte så mycket mer..........kanske för att han hade druckit några öl på vägen hem.

Pratade med Caspers uppfödare Anne idag, ringde för att berätta om att vi hade låtit han somna in. Blev efter en stund erbjuden av henne att ta en hund på halvfoder från hennes nästa kull, det är ett väldigt frestande erbjudande som vi kanske tackar jag till. Vill ju gärna ha en hund igen det känns väldigt tomt nu. Vi få väl se vad det kommer för valpar och om det är något som hon vill ta en kull på sen, det blir ju hon som väljer.
Imorgon ska jag til ridskolan och köra hö, det var tydligen dags nu. Jag kan ju inte lyfta så mycket men jag kanske kan lura med mej min kära sambo :-)

Ha de gott, jag ska mysa i soffan nu.........kram

Slut på arbetsveckan....

Så va denna arbetsveckan över, ja jag vet den va inte lång men ändå........måste va på jobbet tidigare på måndag så jag får ett par större byxor, det börjar bli jobbigt att gå å hålla i dom nu, efterom jag blivit tvungen att knäppa upp knappen, Bebbens fel...  fast de gör inget. :-)  
Idag har det gått i ett hela tiden. Tyvärr kommer vi upp ur sängen senare och senare för varje dag på Kents kvälls vecka, vi somnar senare och senare ju. Idag hann vi nästan inte äta frukost innan det va dags för lunch ju. Men imorgon ska vi upp tidigt, Kent ska till Nybro å kolla in fabriken där å bussen går redan kl. 07.00....urk....    Han får desutom betalt övertid för att åka dit så de kan ju va värt att hålla honom sällskap till frukosten då.
Mamma ringde från Skottland idag, hon är där på semester med ett gäng tanter och dom var påväg med ngn färja till nån ö eller va det va....... förstod inte så mycket. Hon kanske har börjat smaka på Whiskyn redan (e de inte där dom har det).
Imorgon skall jag vaccinera Willo, eller veterinären ska, så får jag äran att köra Rufsi till ridskolanmed så hon oxå får sin årliga spruta. Ingen slipper undan här inte. :-)

Måns e inte alls farlig, bara väldigt lekfull å Angelica terroriserade ju honom hela tiden ju....... så de så.....


Kram på  alla......

Äntligen klart....

Nu är det äntligen klart med banbyggare till tävlingarna i pingst, skönt att slippa det hängande över mej nu ska jag bara ha tag på en domare till tävlingen i september, sen är allt klart. Jag kan ju inte döma själv då, med en liten bebbe vid sidan om......  Detta betyder att Willo ska starta sin första riktiga tävling då, kul.......
Jobbade igår efter 2 veckors sjukskrivning, känns en del i knät idag men inte mer än att jag kan bita ihop- Alla andra på kvällskiftet fick skriva kontrakt till den siste augusti, men jag fick till den 4 maj. Det beror naturligtsvis på att jag sk ha bebis och dom sa att jag skulle säga till när jag inte orkar mer, helt ok med mej.
Idag ska jag försöka få tag på försäkringskassan för att kolla upp med föräldrapeng m.m. hur allt sånt funkar osv......... får väl se om jag fattar nått. Jag vet att jag borde gjort detta för längesen......suck

Ullared igår gav mej ett par byxor från mamma kläderna resten av dessa kläder är ett hån mot oss som redan e stora, men jag hittade lite byxor och shorts på avd. för oss lite större istället, rena tälten så dom håller nog hela sommaren. Har en plan hur mor ska sy t.shirts till mej, men hon vill inte svara i telefon idag.......hm, jag som skulle sätta henne i arbete.

Nä nu ska jag se om Kent e klar med disken så kan vi åka å handla lite sen :-)

Kram på er alla som läser......

Ullared igen......

Nu på morgonen bär det av till Ullared och Gekås igen. Orkade inte handla det jag behövde själv förra gången hoppas hitta ett par byxor som inte klämmer bebben, börjar bli runder nu om maggen......
Med denna gång åker svärmor, som inte fick plats förra veckan och Stefan, Kents svåger, som ska ha kalas till helgen för Pontus som fyller 10. Man får hjälpas åt när folk inte kan köra själv.
Igår var jag på möte på Hallands RF och blev uppdaterad om tävlingar m.m. det var trevligt men lite segt.
Idag ska jag börja jobba igen, det blir kvällspass nu till en början i 2 veckor kl16-22, hoppas att jag orkar och inte får ont av foglossningar igen.

Stress...... hej på er

Vilken härlig dag....

Idag åt vi frunch ute i solen, gud så skönt de va. Sen bar det av till ridklubben och där red Jennie på Willo, hon ska tävla honom åt mej i maj på klubben. Jag tyckte det kunde vara kul om han fick starta lite och jag har ju slutat hoppa nu. Jennie verkade tycka det va kul och dom funkade bra ihop, vi provade att hoppa lite och det gick också bra. Snälla Kent kom ut och bar hinder åt oss....puss på dej. Angelica ringde och hon hade äntligen pratat med Annika nu, hon hade visst svarat att hon skulle tänka på det. Hoppas att hon tänker fort så jag vet vart jag ska göra av Willo i sommar. Fick lite bilder av henne idag med på Willo och mej från sommaren 2005 tror jag....hoppkurs för Teibl på Lerk. Tack så mycket, alltid kul att ha

image10


En maskin tvätt har det hunnit bli också, vi kan bara hänga upp en åt gången för torkvindan håller på att kappsejsa.....Hemkommen var det bara att laga lite mat för nu va han hungrig minsann. Jag tror att jag ska ut och tvätta bilen nu om jag får med mej kära sambon :-)

Kram på er alla......

Sara 9 år....

Idag har min kära sambo jobbat över å med tjänat lite extra pengar :-) så snällt av han. Jag har tvättat lite av vår egna tvätt och tagit hand om Willo. Måns vår katt har vänt på dygnet totalt, han är nu efter det att han blev kastrerad, ute på nätterna å sover hela dagarna. Han vänder kanske tillbaka snart eller så saknar han grabbarna totalt.
Vi har också firat Sara i Frillebo idag, hon fyllde 9 år för några veckor sedan, vi fick god gulasch och äpplepaj........

image9


Måns vår lilla pisse.....




Ska nog snart lägga mej,har en huvud värk som inte vill släppa och inte får jag ta starka tabletter nu pga bebben.

Kram på er.....

Lugn dag.....

Idag har varit en lugn dag, har inte fått för mej att göra ngt mer än att tvätta 1 maskin tvätt. Men de va gsk skönt att bara vara en dag. Har ridit i säkert hela 20 min. Provade en sadel men den var för smal t.o.m smalare än den jag har, detta med sadlar driver mej till vansinne snart ska nog boka en tid hos en sadelutprovare så jag vet vad jag ska ha.
Ikväll var vi och bowlade med ponny lagen i hoppning i klubben(Hylte RF), detta var ett trevligt unslag utan hästar ochh alla i familjerna var med, men inte alla familjer tyvärr. Efteråt blev det pizza och mycket mätta magar.
Nu ska jag stänga ner datorn så Kent den stakcarn får gå och lägga sej, han har somnat på soffan.....

På återseende.....

Förlåt glömde ju.....

Grattis Emma på din 9-årsdag.

Kramar från oss i Brännögård, present kommer imorgon

Busfabriken....

Vaknade kl 04.00 av att farmor bar tillbaka Rasmus till hans säng, han var nog tung eller hon svag eftersom hon lät så mycket. Sen kunde jag inte somna om eftersom jag hade ont i magen, (kanske efter all god tacos vi åt kvällen innan) så jag gick upp och slog in alla paket som skulle åka med min snälla mor till alla i Nygård och tänk på att man inte får öppna paketen förrän man fyller år, LILLEBROR....... Hon har lovat att åka och lämna till Angelica och Emma också, så håll utkik i brevlådor och på trappen :-)
Busfabriken ett sådant underbart ställe, det tyckte iaf buspojkarna Rasmus och Lukas och farmor och jag håller med. Det busades i över 2 timmar och dom var alldeles genomsvettiga efteråt och sa att det var den bästa födelsedags presenten man kunde få, men jag vet att dom får något ännu bättre av farmor imorgon. Dom har klättrat i stoooora klätterställningen, hoppat i stora hoppbrogen med rutschkana, kört trampbilar, skjutit softboll kanoner m.m.  Det var mycket man kunde hitta på där och det tog aldrig slut.
Men nu har grabbarna åkt med farmor hem och Måns han ligger på trappen och vill inte komma in, jag tror han undrar var hans nys lek kompisar är..........

image8

Rasmus å Måns i lektagen

Har idag också inhadlat 2 st stolar till framsidan där solen skiner sååååå skönt, tack mamma, nu fattas det bara ett litet bord jag vägrade köpa ett för 489 kr idag, någon måtta får det minsann vara.   
Undra vad man skall skriva om nu när grabbarna har åkt, det kommer ju inte hända så mycket på dagarna nu, men det löser sej nog jag får väl ordbajsa som vi sa i skolan :-)
Nu ska vi äta upp resten av farmor goda pannkakor...

På återseende......

Vi mötte Markoolio på Gekås.....

 





En sådan tur vi hade, att Markolio va på Gekås idag och signerade sin nya CD. Han spelade 2 låter och pojkarna diggade hårt tillsammans med farmor och Agge. Efteråt var farmo så snäll så dom fick lov att köpa skivan och då tog dom med Kent till den lååååånga kön så vi kunde handla. Men vi han tillbaka innan det var dags för att träffa honom, som tur var hade jag kameran med oss så vi har bild bevis. Tyvärr missade kameran Lukas high five med Markoolio.
Alla presenter har inhandlas, även om det inte blev just det alla önskade sej, får hoppas att alla blir nöjda. Lukas har berättat många gånger här ikväll att han faktiskt fyller år efter ALLA sin kompisar, han vill faktiskt ha sin present nu!!!!!    Men nej han fyller inte ännu.

                                   

      Gruppfoto


På förmiddagen tvättades det cyklar så dom blänkte jättemycket, all tvätt har tvättas och torkat och framför allt fick vi farmors pannkakor med sylt och glass till, mums. Rasmus har klättrat i träd tillsammans med Måns, Lukas har cyklat som en stolle och klättrat i tallen på baksidan så han har fått kåda i håret.
Rasmus har fått favorit mysmaten nu ikväll, TACOS........

                                                     

Lukas i tvätt tagen

Nu bråkar datorn igen så det blir inga fler bilder.

På återseende.......

Bilder på motorcykelturerna

 
image3

Lukas gör sej redo för en tur, han ser nästan flygfärdig ut........


image4


Lukas efter åkturen......



image5
 

Rasmus efter åkturen, kolla in leendet......

Världens sämsta på att laga ris.......

Ursäkta dröjsmålet men vår dator ville INTE vara med igår alls.......

Skulle för 4 gången använda riskokaren som vi fick av Agges snälla kusin med familj i julklapp, äntligen skulle jag kunna koka ris som vanligt folk å inte bränna vid hela tiden. Men tji fick vi, nu har det fastnat i botten varje gång ju, suck  vad gör vi för fel.....

Farmor anlände igår till allas förtjusning, Kent fick öl, barna fick henne till att köpa glass både i paket form med kolasås på konsum och av glassbilen som kom å spela så vackert för oss å jag fick diskhjälp :-)   Det blev också en betydligt bättre kvällsmat än dagen innan, så nu börjar det bli lite ordning på oss. Idag skall hon göra pannkakor till oss det blir en smarrig lunch.
Kent den busen tog oxå ut motorcykeln så detblev en tur runt sjön var för pojkarna, det var väldigt stora leende under bakom visiret :-)
Bilder kommer när datorn behagar funka, eller om det är jag som ska fatta....

Idag skall vi för att reta mor/svägerska/sonhustru åka till Ullared å shoppa loss, lite grann. Det skall inhandlas presenter till pojkarna och till far/bror/svåger. Fick oxå en önskan av Angelica kusinbarn om en tröjklänning med luva och uringning och som var randig, lovar att försöka leta. Det finns ju ett litet födelsedags barn till i Nygård, ska nog hitta nått till henne med och skicka den med pojkarna.
Var hos läkaren igår och han höll med mej att jag skule gå med måtta på det onda knät denna veckan med, vilket innebar sjukskrivning veckan ut, hoppas kunna jobba på måndag iaf.

Vi höres.......

 
 

Nästan utvilad....

 
FIck sova nästan hela morgonen iaf, låg bara vaken en liten stund (1tim) efter det att Kent gått upp. Kl. 07,00 gick tv'n igång, fast Lukas va inne å frågade snällt om dom fick sätta igång den, väluppfostrat barn :-)
Frukosten är avklarad, telefon samtal till arbete och läkare med, skall dit 11,30 för ett läkar intyg. Mor kommer väl framåt middagen.
Vi har kollat in Busfabrikens hemsida och dit ville dom verkligen åka, det får väl bli imorgon då kanske. Nä nu ska jag nog klä oss och kanske skicka över dom till kompisarna Felix och Pontus innan dom far till Varberg.

Höres......
 

Trött, trött, trött......

Så var 1:a dagen med brorsbarnen över och jag är helt slut  (Agge), men jag vill fortfarande INTE att dom ska åka hem nu :-)    Rasmus satte sej precis upp och skrek till mej att jag gjorde så att han ramlade, nått har jag tydligen gjort men det var nog inte så allvarligt för han somnade lika fort igen.  Jag funderar på att krypa ner i sängen jag med, med risken att jag vaknar tidigt imorgon igen. Det blir nog så.....
I dag har grabbarna lekt med Kents systerbarn till och från hela dagen. Vi har ätit bara nyttig mat, våffler till lunch, tillsammans med Inga-Maj, Stefan, Rasmus, Pontus och Felix, potatisgratäng med massa grädde å en köttbit till middag å till kvällsmat blev det idag glass med koncerverade päronhalvor. Vi får nog skärpa till oss nu när mor/farmor kommer på besök annars blir hon nog ledsen på oss, förresten så längtar pojkarna efter farmor och framför allt efter hennes pannkakor. Lukas cyklar nu som den värste cyklisten ända tills han blev trött då ramlade han 2 gånger på ca: 20 meter. Han har cyklat nerför branta backar och delvis uppför, lite dåligt tränad i benen men vi ska jobba på detta i veckan.
Imorgon fyller kusinbarn Angelica MOPPE å jag måste komma ihåg att ringa henne. Hoppas att hon nu vet om min häst ska komma dit i sommar eller inte.

Magen....... jo magen å "bebben" mår bra, sparkar omkring å gör så att min mage blir ännu STÖRRE. Nu har det gått 23 + 2. Idag kom oxå Kents snälla kusin, Jörgen med sambo Sofie och söta sonen William, med en bilbarnstol till oss, tack så mycket å dom fick smaka på våra våfflor också.

På återseende....kramar

Vår blogg






Nu va det dags för oss att börja blogga oxå, ja ja vet att vi härmas men kan inte låta bli.
Hoppas det blir lika kul som det verkar.
Kram


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0