GRATTIS MORMOR

Idag gratulerar vi mormor som fyller år.
Hipp hipp hurra



Kom å busa snart mormor......




Kunde vart en tårta till dig:-)


Kran från oss i Brännögård

Åter hemma

Kom hem igår kväll vid 20,30 tiden, skönt att vara hemma så tidigt för en gång skull efter tävlingarna i Göteborg. Jag var så jätte trött och det började frysa på så jag smet helt enkelt från övrig städning och struntade i att få blommor.
Det var jätet skönt att komme hem och krypa ner i soffan och kolla på Beck men jag orkade inte längre än till 22 sen belv det sängen och då hade jag slocknat några gånger innan det med.

Gårdagen på framridningen var lugn men ändå jobbig, det var inga bråk och Sandra och jag fick första passet på World cupp klassen så den hann ju knappt starta innan vi slutade, sen skulle vi ha slutet och lite på omhoppningen och det blev ju lugnt eftersom det bara var 4 till omhoppning. Tyvärr kunde vi ju inte se den live men vi struntade i att kratta när den började och kollade in den på tvn. HEJA SVANTE!!!!!
Sedan var det bara städning och bort plockning av hinder kvar där nere. Sandra och jag gick efter det och käkade och kollade in lite av körningen. Sen stack vi ut en sista runda på mässan och jag köpte en häst till Ellen i storlek mini, innan har jag också köpt ett träns till Willo UTAN BLINGBLING jag börjar faktiskt bli lite trött på att det ska vara så hilma mycket av den varan på allt, så jag gick lite motströms och köpte ett svart med lite vita sömmar på istället, inte för att jag har haft mycket blingbling innan heller men iaf. Det blev också en del strumpor till mig.
Sandra och jag har tävlat i libresse montern varje dag, jag sedan i torsdags och Sandra sedan i fredags, tro inte att jag vann någpot eftersom jag inte kan rimma det hjälpte inte att berätta om Ellen och hennes gunghäst och ROSA borste heller. Sandra däremot rimmade lite grann och enkelt så hon vann ett par rosa boots hon ville igentligen ha rosa schabrak för då skulle Willo få det och det hade jag lovat att han skulle ha det på ridskolan:-) men han slapp....

Skvaller var det inte så mycket av idag jo just, såg Athina Onassis ju nu så här sista dagen hon har visst varit här varjedag ju, jag är blind ibland. Sen var det en och provred en av Robert W hästar en ung tjej och Geir som hjälpte till bara höjde och höjde, till slut var det HÖGT och sista språnget hördes det ett OH SHIT från tjejen och Robert knäckte sig nästan av skratt. Trevlig häst förresten.
Nu ska jag byta skitblöja och sedan äta mat och sedan till jobbet.

Kram

God morgon

Har sovit som en stock i natt igen, vaknade i och för sig inatt någongång av att Missan slickade mig i ansiktet men sen sov hon söt brevid min kudde. Har nu duschat och ska snart ta och åka in till Göteborg, vet ju ej hur väglaget är för i går kväll var det inte kul tog över 1 timma att köra hem för det var inte skottat och snöade som f.n. Elisabeth sa att det töade ute nu så jag hoppas att det är lite trafik så jag slipper att få skitig ruta idag iaf.

Började dagen igår med att titta på veterinär besktning av körhästarna och ett par young riders sedan byggde vi om till hoppning efter 1timma och 1 timma senare fick vi ledigt. Det tog minst halva dagen innan vi blev varma igen efter 2 timmar med inget att göra i kylan, brr, provade mässan några gånger men det hjälpte bara för stunden. Idag börjar jag inte för än 10.30 och då är det young riders finalen så det kan bli lite hetsigt, undra varför de är hetsigare än världsstjärnorna tro, kanske för att de vill synas vad vet jag.
Skvaller, hm.... jo någon mer lyckades gå ivägen vid ett hinder och det var ingen personal utan Ludgers hästskötare, Svante skrek väldigt högt vill jag lova när hon var bakom hindret när han hoppade av, phu, tur att det inte häder någon olycka iaf. Sandra fick inte leda vinnar ponnyn i år heller men den hon höll var ursöt och hade en ursöt ryttare:-)

Jag har shoppat tyglar och strumpor och är som sagt sugen på ett träns och jag har fått ok från sambon men har ändå inte bestämt mig, vi får se. Jo köpte ett tunnt ylle täcke till Willo för 100 kr med, alltid bra att ha ju.

Idag blir det nog lite mer jobba och inte så mycket vila för det är inte lika mycket show som igår. Vi ska ju städa också, hinder ska bort, blommor ska slängas och sen ska man köra hem. Håll tummarna för att det blir bra väder så jag ser något ut ur rutan, får väl ha en vatten flaksa i bilen så jag kan hälla på rutan i farten, låter inte kul alltså.

Pratade med Ellen igrå, också, och när pappa frågade vem det var i telefonen så sa hon ljudet för häst :-( hon har glömt sin mamma!!!! Nej sen sa hon mamma faktiskt.

Nu ska jag tacka för mig här på hotellet och fara iväg.

Ha det vänner

Gäsp 2

Tidig. tidig morgon efter en sen kväll måste komma ihåg detta när jag försöker spara pengar till hotell rum till nästa år. Fick åka efter mitt sista pass igår som slutade ca 22.00 men sen ska man ju ut till bilen göra rent rutan tror kl va 22,30 innan jag kom iväg, väl hemma pratar man ju lite så någon tidig säng blev det inte för mej, gäsp, och nu har då klockan ringt. Men jag klagar inte för detta är ju en av höjdpunkterna på året.

Igår var det lite segt eftersom vi var lediga så länge igen pga dressyren ca 6 timmar, hade vart bra med ett hotellrum då, snark. Kollade in Brink och Briar när de gjorde sin sista ritt i Sverige och Brink satt med ett smajl under slutet av ritten när alla klappade händerna i takt med musiken. Efter ritten var det klart stående ovationer, ståpäls som Gunde säger.

Shoppade lite igår med, ett par ridskor och ett schabrak till Willo. Såg ett träns jag vile ha med insåg att ekonomin inte räckte till även om det var billigt, men jag ska iaf köpa mig ett par nya tyglar för de han har börjar bli slitna nu. Det hade vart skönt och har ett tävlingsträns och ett vardags träns faktiskt och det gamla börjar bli slitet, vad säger du sambon jag kan väl handla va????

Igår träffade jag en hel drös med Hyrfare, Pia å Alice, Annelie å Frida, Maria, Eva, Frida W å Ellinor, The Hoffs har säkert glömt någon jo Mainkvists och Hanssons vinkade jag ju på men prioriterade då min gamla vän Carita som jag inte träffat på hundra år känns det som, nu ska vi se det var nog iaf 4 år, shit......
Skit kul att träffa dej igen synd att vi inte hade mer tid att tjata på, jag måste försöka lägga tid på att se dej när vi är här uppe nästa gång. Träffade Lotta, Mats och Jennifer också kollade in rosa säkerhets väst med dem, Lotta och jag verkar tycka samma, söta saker ska prinsessor ha fast rosa ridskor är ganska opraktiskt:-)

Har nog inget skvaller, en del rädda hästar på framridningen så man måste stå hetl still annars får man skäll.
Jo jag har inte gått framför någon som ska hoppa men det gjorde Roffes hästskötare mitt i hindret när en styrde på, tvärnit kan man säga, gud så skönt att det inte var jag.
Skit var kl går ska vara nere 7,45 så jag lär få lägga på en rem nu.

Ha de vänner

Just fler gamla vänner, Kajsa, Emelie och Annika träffade jag ju och tjatade lite med.
Har säkert glömt någon mer. sorry

Gäsp.......

Hittade en dator här på hotellets köksbord, lånade den helt fräckt:-)
Trött efter gårdagen, vi kom hem sent vid 12 tiden i natt, tror jag kollade sista gången på klockan vid 1 och då satt vi fortfarande och pratade ju. Gäsp igen. Kunde inte sova längre nu var så förjolat kissenödig så det var bara att gå upp.
Gårdagen flöt på lugnt, var upp i Göteborg strax efter 9, hade ingen roilg resa för jag fick inget vatten ur spolarvätskan, ska kolla i ljuset här i dag så det finns något. Trodde igår att det hade frusit men låter konstigt när jag tänker efter för vi blandade den för jättekallt, för lääänge sedan så den kanske är slut:-)

Träffade en del igår, Martina & Tessan som fått mina biljetter de log båda två så de var nog nöjda, Svägerskan med familj, undrar om Tommy gick med på mässan någong gång:-) och Angelica och hennes kompis som i sista minut fick biljetter som jag tiggde till mig till svägerskan som redan hade köpt...... Cissi ringde också så henne och Johanna fick jag en trevlig pratstund med, Cissi hade shoppat ett DYRT pannband men det var snyggt jag håller med dej om det.
Själv ska jag shoppa i den dyra affären idag om grejerna finns kvar vill säja, ett par skor och ett schabrak till Willo.

Idag ska jag nog träffa lite mer Hylte bor och kanske lite fler gamla vänner. Sandra kommer äntligen ner så jag har någon att dö tida med. Det är ju mycket dressyr idag med ju, Skynda dej ner!!!!! vi behöver dej även om Fredrik gör sig bra som Sandra:-)

Svenska segrar i alla klasser igår, kan berätta att Roffe fick "order" från förbundskaptenen att de inte fick bryta sviten inför sista klassen. Mera skvaller....hm.. Jo det var någon av dressyr ryttarna som körde ett race på framridningen för hon var inte glad på sin häst, det uppskattades INTE av de övriga kan jag säga men hon såg när hon var på väg att bli tillsagd och lugnade då ner sej, ja se dessa dressyr ryttare:-) så lugnt som det är när hoppryttarna är nere.
Kul att träffa funktionärerna igen och av Jan S blir man alltid lika varmt välkommen, NEJ INTE DU IGEN!!!!!! skriker han som vanligt, tack...... tur att han är glad dirket efter iaf. Vi har svinkallt nere hos oss, fryser inte så mycket när jag jobbar men det går ju inte att sitta där nere, Ann var glad att du är hemma, brrr......

Nä nu får jag nog ta tag i livet idag, sätta lite fart. Har lovat hottell innehavarens dotter att jag ska köra henne till bussen i Bohus så slapp hon åka jätte tidigt imorse.

Ha de bra vänner

Tack lillebror....

Å varför kom du inte på detta första gången jag pratade med dig om Ellens dataintrång:-)
Spelar ingen roll nu föresten allting fungerar perfekt och allt finns kvar på datorn. Jag har bara fått göra om min e-leg för det krånglade men Kents finns kvar.
Sen är det nog lite andra saker som inte finns kvar eller så är lite uppdateringar borta som surfa med flikar å sånt tjafs, men vad gör det det funkar ju nu iaf, internet.

Nu är det bara 2 dagar kvar till scandinavium för min del, ska bli kul att träffa alla igen. Träffade i och för sig några i lördags när jag var där för att hämta mina kläder m.m. tyvärr fanns det inga kläder till mej ännu de hade inte kommit de stooooora storlekarna men jag får dem på torsdag. Vi får nog jobba lite mer vi som är där på framhoppningen de första dagarna för vi blir få, men det går nog bra vi vilar litesedan i stället:-)

Nä nu ska jag in i duschen sedan väcka Ellen och ge henne lite att äta för att sedan åka till bvc ska vara där om OPPSSS!!!! 40 minuter.

Hej


Oj då

Nu har snart hela veckan gått och jag har inte bloggat. Hm.... får väl skylla på dottern som inte vill sova längre än till 5-6 så där, jo jag vet att jag är bort skämd. Kan också skylla på att vi har haft strul med datorn sen i söndags kväll.
Ellen är expert på att trycka fram alla kort komando som finns så nu kan vi inte gå in på mailen, försäkringskassan mm om vi anvädner internet explorer, men jag har laddat hem mozilla firefox och då går iaf mailen bättre, har inte löst det med försäkringskassan ännu och den är viktigt för jag har bara gjort dagar i januari, suck.....  Ellen har antagligen lyckas spärra något, vi har provat att låta all trafik gå fram, öpnnat branväggar mm men vet inte vad som ska göras mer för att det ska bli som vanligt igen. Är det någon som har något förslag så tas det tacksamt emot.

Jobbet har gått som vanligt, har gjort färdigt lok stöden nu, tyvärr itne lika mycket som förra gången men iaf några extra pengar till klubben. Har också kommit igång med torsdags träningarna igen och det var riktigt roliga träningar igår med duktiga elever, kul. Har också startat en "kom igång grupp" för vuxna där alla som vill är välkomna och lektionerna blir efter deras önskemål, hoppas det blir något bra av det med.

Ellen har inte riktigt varit sig själv men det är hon ju aldrig när det är tänder på g och nu har vänster hörntand i verkäken börjat se dagsljus och är dum, ja ja hon lär väl inte få tänder hela livet. Vi har varit ute och skottat snö i omgångar Ellen hjälper gärna till med sin spade eller går mest ivägen hela tiden:-) Nu de sista dagarna har det itnje kommit någon snö men däremot har det ju töat och sedan frusit så det är tur att vi skottade det lilla som var för på gatan var det inte skottat och dör var det isgata igår så vi höll oss inne. Men strax innan jag skulle till jobbetså kom de och sandade så Ellen och pappa kunde ta en promenad senare.
Just det Ellen gör nu kullerbyttor alldeles själv, men bara när hon vill. Jag har nämligen försökt att filma detta men det går inte!!!!!!
Willo ska starta igen den 15 mars, lokalt 1,00 & 1,10, Harplinge har tävlingar på Plönninges anläggning, sen får vi nog börja leta lite regionala tävlingar också.


Här kommer lite Ellen bilder:


Ellen vet att man måste borsta hästen:-) och ja hon tror fortfarande att det är en tramporgel hon fick av broder med familj i julklapp.....





Sen får man rida på hästen, igår satt hon där i säkert 10 minuter själv och jag gjorde annat, hon hade SKITKUL. Jag får nog ta fram hjälmen till henne nästa gång med, golvet är ju hårt.






Bara en vecka kvar nu...........



Dags för käk, ha de bra vänner

Melodifestival

Var väll helt ok låtar som gick vidare. Kan någon säga mej vart trummorna i Alcazars låt kommer från känner igen dem så himla väl men komer inte på....
Lite kul med Caroline af Ugglas, jo jag vet har lite udda smak ibland.

Vad har hänt sen sist, jo.
Det kom en del snö, Ellen belv glad över detta och så ilska när vi var tvungna att gå in och byta blöja men vad ska man göra när hon har skitit ner sig. Hon hann iaf hjälpa pappa med snöskottningen lite granna eller iaf tala om för honom vart han skulle skotta mer. Vi köpte en spade till henne med lite längre skaft så får vi se om hon hjälper till nästa gång det blir snö:-)


Ellen visar pappa vart han bör skotta.... där:-)



Undersöker snön





Prinsessan i snön



Willo var och tränade i torsdags med Jennie, hennes häst har inte kännts bra så Willo fick istället och han fick sej ett styrke träningspass. Men var inte i en bom och Micke (tränaren) sa varje gång han höjde att "nu ska han väll riva iaf" men inte Willo inte hoppade lite högre för varje höjd men inte mer än vad som behövdes.
Jennie red honom idag också och nu jäklar börjar det hända saker, matte börjar hjälpa Jennie lite mer och då får Willo jobba mer. Jag har inte velat hålla på och tjata utan Jennie har fått känna sej fram lite men så fint ahn gick idag. Studsade över 1,30 som ingenting, började väll kanske ta i lite iaf hoppade han nu inte klev som innan.
Jennie har förresten lagt ut en film från laholm på you tube, sök på Jenniemagnuson eller Willoby så kommer den upp. Ni får ursäkta Tessan som filmade hon hade filmat så mycket innan och väade nog inte röra zoomen så mycket, men hon fick med honom på film iaf:-)

Igår åkte vi till gekås för att handla lite åt Elisabeth och Ellen, väl där fick vi vända för jag hade glömt plånboken hemma:-( hur flummig får man bli eller. Men det var bara att köra en vända till, lite tråkigt samma dag men det hade gjorts en annan dag iställlet. När vi gått där en stund så kom Kents bror Börje med familj också dit, jo så lite folk var det så träffade dem, hade vi bara vetat att de skulle dit så hade vi ringt dem istället för att åka hem själva de har ju nyckel hit......

Ja ja, ingen dör av det mer än miljön kanske.

Nä god natt på er vänner

Ps. Någon idé om vad man köper till kusinerna som fyller jämna år, snälla kvinnor i sina bästa år. Idétorka härDS


SNÖ!!!!

Nu faller snön här igen hos oss, får se hur mycket det blir om det ens kommer täcka gräset.
Men det är stooooora flingor som ramlar.

Annars tar vi det lungt Ellen och jag, mor och Egon åkte imorse och tog vägen via Gekås ignet folk nästan sa de. Jag har jobbat några timmar och ska göra några till för att komma upp i veckans kvot:-)

Det blir nog en soft eftermiddag med lite tv tittande mamma är trött


Kram

Gäsp....

Idag var det sista dagen med lektioner och alltså sitsa kvällen att jobba denna veckan och alltså åker mamma och Egon hem imorgon :-( slut på marktjänsten från mamma nu då på ett tag....

Kom hem idag till nybakade bullar och kakor, mums. Ellen och mormor hade bakat här i eftermiddag, Egon hade tagit sig en långpromenad upp till glashyttan och tillbaka.
Vi bjöd in svärmor, eller jag gjorde, på lunch idag hon har ju lite svårt att laga mat själv så vi får nogbjuda henne några dagar på det fast idag var det ju mamma som fixade maten men imorgon får jag väl göra det. Hoppas hon tycker det är ok med köttfärsås.......

HAde teori idag med sista gruppen och vi hade lite löshoppning eftersom hästarna behöver röra sig och de har inte haft det förut. Lite si och så tyckte nog eleverna som är flest vuxna, men några gillade det iaf och tyckte att det var kul att man kunde hantera hästarna på ett annat sätt än att rida:-)
Willo va inte riktigt på hugget men gjorde det ok iaf, men vår lilla Cabell som inte rikigt fattat var det går ut på med hoppning hade fattat det riktigt bra nu eller för bra, full fräs från start till mål och skuttade som en fjäder över hindren hon som segade sig över för ett par månader sedan och orkade kanske bara 4-5 språng på vanlig lektion se var det stopp i motorn, kul att se.



Igår bakade Kent och jag bröd innan mor och Egon kom, Ellen ville slicka visparna som var något större denna gången:-)




Idag har hon busat med mormor





och "bakat" bullar med mormor.......stör mig inte jag äter deg!!!!!!




blev visst "lite" kaksmet också eftersom mormor bakade kakor med.


Imorgon blir det lite friluftsdag i stallet för mig och några ungdomar. Ska jobba mellan 9-12 så jag slipper jobba på fredag.

Nu ska jag se om alla bullarna åkte ner i frysen eller om jag kan få trycka i mig en till:-)


Ha de vänner, kramar

BYS, Vara och tävling

I Onsdags åkte Ellen och jag mot Skaraborg, vi stannade till i Gudhem Falköping hos Ann och Isabell som jag inte träffat på snart ett år ju. Fika och Ellen lekte med Isabell som är riktigt duktig på att ta hand om små tjejer:-) som tur var hade de en present till Ellen och det var en jätterolig bok som vi sedan hade nytta av eftersom mamma klant åkt ifrån allt vad leksaker heter.....
Alltid lika trevligt att träffas men tyvärr alltid så ont om tid:-(



Ellen och Isabell dansar till Mamma MIa, Isabell lärde henne moves som att snurra:)




Sen fick Ellen en mikrofon att leka med, som tur var vad det inget ljud på den annars hadae vi vetat hur det lät när någon tuggade och slickade:-(



Sen for vi vidare till Vara där vi skulle övernatta hos mormor och Egon. De väntade med en god middag och mycket bus med Ellen. Det blev också en tur till duschen för Ellen och ganska tidig sänggång för mig som var trött.



Ellen och mormor spelar på Ellens "piano", jo jag hade visst med en leksak....



På Torsdagens morgon åkte Ellen och jag till Skara för att vara med när BYS firade 10 års jubilem. Träffade en del av klasskamraterna från Bys tiden där och en del lärare, roligt att återse dem och att höra vad som hände nu. Vi lyssnade på en föreläsning med Lars-Gösta Nauclér som pratade häst ekonomi med oss eller för oss. Ellen försökte störa så mycket hon kunde och mamma försökte hålla henne på mattan så mycket hon kunde.
Nåcke är alltid lätt att lyssna på även om jag jsut denna dag var lite splittrad:-)

Efter föreläsning, lunch  och mingel gick vi i 04 och käkade en god pizza tillsammans med Åse vår årskurs ansvarig. det var riktigt gott eftersom jag inte åt någon lunch för det var ärtsoppa........



Efter lek i aulan så blir man lite trött eller så tycker hon inte om föreläsningar.......





Lite lunch i smedjan. Mamma fick ingen för det var ärtsoppa men Ellen blev nöjd och Tor fick smaka på majskrokar.



bys-10-ar-023
En bild på nästan alla från klassen som var där bara LIna och Henrik saknas. Tror nog att vi nästan var flest från vår årgång där, kul




Väl hemma i Vara igen så var det dags att ge Ellen lite mer mat, hon sov sig igenom pizza ätandet och resan hem, efter det så lärde jag mor min att blogga för andra gången. Denna gången verkar det som hon kommer ihåg hur man gjorde men vi tränade också en stund på det.
Som vanligt lekte Ellen med skor och kläder och fö er som har kollat in mammas blogg blir detta en favorit i repris.....



Ellen kollar in hur man kan ta på sig mössan.....




Skitnöjd Ellen med mormors skor på fötterna, hon kämpade en bra stund.



På fredagen for vi hemåt igen till Brännögård och pappa. På eftermiddagen pkte jag till stallet för att ixa med Willo och jobba undan lite papper. Willo skule ju tävla på lördagen. Tyvärr blev det igen ridning eftersom jag inte ville rida efter 20.00 det var nämligen träning i ridhuset och stenhårt i paddocken. Ja ja allt fick jag iordning på och allt blev putsat och snyggt även Willo.


Lördag och dags för tävling. 1.00 och 1.10 skulle det bli i Laholm med en himla massa starter. De jobbade på bra därnere men vi kom ändå inte därifrån förrän kl 19.00. Pust. Men vi var glada och nöjda ändå, Willo och Jennie (världens bästa) var dubbel nolla i första klassen och placerade utan racing fart, YES och i debuten på 1.10 blev det ett nedslag iaf var hästägaren mycket nöjd eller hur mamma:-)



Willo pigg (mitt fel) och super spänd, lugnt sagt på tårna....




Slappnade av lite iaf efter en stund.


Som ni ser var Willo urpigg och på tårna riktigt rejält, men Jennie rastade först av honom ganska rejält för att sedan skritta honom en bra stund innan det blev dags att värma igen. Han var kanske lite loj på banan men hade nog annars varit för taggad och skitigt i jockeyn på ryggen.
Han ser så glad ut när Jennie rider honom och de verkar trivas bra ihop, dags att leta upp nästa tävling nu Jennie pratade om Harplinge.....




Så här lugn är man när man jobbat klart, så såg det inte ut tidigare när Jennie knappt hann upp i sadeln innan han skulle iväg.....



När man varit duktig får man betfor och morötter av matte:-)



Idag har Willo och jag varit ute på en skritt runda i över 1 timma med Maria och hennes unghäst, trodde det skulle vara lagom för honom efter gårdagen me han var full av energi och hade nog kunnat tävla idag med.
Annars har det tyvärr inte bilvit så mycket gjort, Kent och Ellen åkte med mig till stallet och vi lunchfodrade ihop eller Kent fodrade och jag mockade och vägde hö. Efter det åkte vi till svärmor och släppte ut Lizzie och fyllde pellets i hennes förråd. Hon har otur svärmor, hade tydligen ramlat igår när hon hade gått hem och slagit sig, ringde sjukvårds uppslysningen men det tyckte inte hon behävde åka in för hon kunde ju rör fingrarna. Men idag var Inga-Maj inne med henne på sjukhuset och då hade hon brutit handleden och hon har också slagit ansiktet. Stackarn......
Imorgon ska hon in och operera den efter att de hade lagt den i en skena idag eller nått, har inte pratat med henne själv ännu.

Ellen hittade idag mina gamla skor som jag hade för hur längesedan som helst, hon den lilla skomadamen blev iaf jätteglad över dem. 2 par ett par vita och ett par svart har hon spattserat omkring i här hemma.



Ellen i de nyfunna skorna....

Dags för sängen nu och om ni tycker bloggen idag är mer osammanhängande än vanligt så beror det på att jag bloggat i reklam pauserna på Beck......


Ha de bra vänner
Kram

RSS 2.0