Grattis Fia

SOFIA BLIR 16 ÅR IDAG

image147

LITE ÖVERDRIVET GLAD KANSKE........



Jösses va kort jag har på dej gumman, tog några i översta lagert av alla mina kort.....kunde inta välja så de blev alla jag hittade :-)  Sorry, men du var och är ju så sööööööt. Fast Ellen e sötast.

image149
Storryttaren Sofia, klubbtävling på LERK hästen är ju super ponnyn Camilla. Dags att börja igen va?



image150
En glad skit har du alltid varit och de får du allt vara i fortsättningen med......


image151
Telefoner hade du ett tidigt intresse av :-)



image152
Snart 16 år sedan snart, är ni lika rara mot varandra nu?



image153
Stiligt danspar vi e va????  13 år sedan.



Hoppas du har haft en trevlig kväll på hockeyn, vi syns ju snart...

Kram från oss här i Brännö





Vill inte ha mer regn.....

Idag har Kent och jag varit på ridklubben och försökt leda ut vattnet från den stora vattenpölen igen, vi var ju där i måndags också. Lite hade väl försvunnit men inte mycket och mer regn kommer det. Suck. Det verkar nästan som om Kent kommer att ha kämpat och grävt i onödan. Mamma och Egon har varit här i 2 dagar och myst med Ellen, efter hennes morgon mål idag så gick vi ut till husbilen och väkte mormor som låg och sov (Egon var redan inne hos oss). Sen fick Ellen stanna kvar hos mormor i sängen och mysa, fast det tog inte lång stund så kom de in till Egon och mej, mormor skyllde på att hon va kissenödig, hm, kan kanske ha varit att Ellen ligger och sparkar och låter hela tiden tills hon somnar om så man får ingen lugn och ro brevid henne snarare en snyting.....
Några kakor blev det inte bakat heller får göra ett nytt försök imorgon.
Vi fick åka till bvc 2 ggr i tisdags plus att vi ju fick besök. Läkaren skulle nämligen titta på Ellens navel som inte vill läka ordentligt. Nu ska vi dit imorgon igen och se va de säger då, fick med mej saker hem också som jag skulle göra rent med. Idag var mor och jag och skulle handla tyg till en paradhandduk, men jag hittade inget som passade mej, så det blev bara mor som handlade till sina lapptäcke.
Om det nu inte blir så att jag skriver något på de dagar som kommer så är det för att jag har en hel del annat för mej, det är mycket nu med andra ord.....
Hade tänkt börja scraapbooka men det finns ingen tid till sånt nu.

Ha de......kramar

Nästa vecka........

Då ska jag ligga på soffan med fjärrkontrollen i handen, tänker inte lyfta ett finger. Jo de e klart Ellen kommer att få sitt men inte något extra.
Usch så stressig denna veckan kommer att bli, har glömt av hur det va att ha hela ansvaret för tävlingar dessutom blir det extra jobbigt när man som jag inte känner folket som finns i klubben. Vem kan jag ringa, vem, vem, vem....... Fick igår reda på av Marie att Eriks onte kommer på tväloingarna och de e hon som kan sekretariatet......... Jag kan det också men inte programmet och kanske inte så bra med en Ellen vid sidan, men det får ju bara gå helt enkelt. Kent får stå på parkeringen båda dagarna tyvärr och hjälpa till med lite ombyggnad av banan. Han kan få slippa å bygga på fredag för då var vi många som kunde.
Igår var jag på distrikts möte det var tävlingsterminen som skulle sättas, alltid lika intressant att se vilka som e de starka klubbarna och vilka som gav sej lätt, det va jag de, eller nä jag avsa mej faktiskt tävlingar som de försökte ge oss så lite sa jag emot.

Klart Angelica att Ellenska bli en cool tjej, men vad är coolt då? Duger inte rosa kläder från Gekås :-) tänk på att hon har en fattig mamma ju. Tur då att moster Malin kan hitta coola saker :-)  kanske kan syssling Angelica de med......

Nä, nu ska jag nog slänga ihop en kaka inför tävlingarna, hon i cafeet baka ju för lite med så de måste jag också ta tag i.....med hjälp av mor som kommer ner idag.

Vi höres.....

Mini weekend......

I dagarna 2 har vi varit på besök i mina hemtrakter. Vi började på lördag middag att hälsa på Maria och hennes lilla familj, som snart blir större och Maria mindre :-)
Vi fick en god äpple paj med massor av vaniljsås och jag fick äta hur mycket sås jag ville eftersom jag inte tycker om "mjuka" äpplen, mums...........Maria är en riktig kompis hon.

image139
Maria, Moa och Ellen tittar på Nalle Puh.....



Senare for vi vidare till familjen Karlsson i Prässebo, där Malin stod och rörde i grytorna det luktade riktigt smaskigt och jag blev jätte hungrig. Men först kom Rasmus med en present till Ellen, ett par ursöta skor som Malin hade köpt bara helt gudomliga och en smart scarves. När vi hade intagit maten så började det ramla in besök först kom Sonia, Mona och Emma. Mona och Emma blev också bjudna på god mat. Mona och Emma hade med sig leksaker till Ellen dels ett babygym som hennes barn hade haft och en bit ring som Emma köpt och en, vet inte vad det heter, men man sätter den på barnvagnen så Ellen kan titta på alla söta djuren som var dä, det var Bamse, Skalman, Lille Skutt, och Katten Jansson, ursöt.... skall montera den på barvagnen snart hon har ju sin lilla katt där nu. Mona hade också med sig presenter till Ellen från Gun & Åke, vi tackar så mycket för de söta kläderna hade inget liknande innan, kul.

image140
Min faster och fadder Sonia med Ellen....... observera mina nya skor, snälla Sonia hade med sig en förlovnings present i efterskott till Kent och mig, en jätte fin lampa för värmeljus. Jag har inte vågat packa upp den för jag vet inte var jag vågar ställa den ännu.


image141
Min kusin Mona med Ellen, hon som hade med sig alla paketen.......we like :-)


image142
Ellen i famnen på sin syssling Emma, hennes kusin Lukas håller ett vakande öga i bakgrunden. Kolla i kusinernas tungor undra om det är något släktdrag tro???? Emma hade också gjort ett fint pärl armband till Ellen.


När sedan min kusin Pelle hade skrapat färdigt vägen så kom han upp, alldeles lagom till kaffet :-)

image143
Pelle kollade in Ellen också och som tack fick han en spya över stora delar av tröjan, sorry......


Lite senare ringde Sofia och letade efter sin mamma, när hon hittade henne hos Mikael så sa hon till henne att stanna jag kommer snart. Sofia hade varit i Göteborg på bio, men hade minsann spanat in en riktig snygging till kille, han spanade nog in henne med så söt som hon e :-)

image144
Äntligen hade Sofia Ellen i sin famn, som hon väntat. Sofia har inte klippt av sej håret det är bara uppsatt.

Till slut dök också Elisabeth och Krister upp, jag hade handlat åt henne på Gekås. Börjar nästan bli ett måste nu eller hur, känns konstigt att åka upp utan något tll dej med mej :-)



image145
Efter att alla besök fick Malin äntligen Ellen för sig själv :-)    Ellen trivs hos Malin som sedan somnade henne i sin famn, mys.....


Efter en lång dag somnade vi gott i familjens dubbelsäng, tack för lånet, de provade att sova i sin kära husvagn igen.

Idag har vi efter en god frukost varit på Lerk och kollat in när Willo tävlade. Han och Sandra startade 1.00 och fick där 4 fel i fas 1, sista hindret druttade ner :-(
image146
Sandra och Willo över ett av hindren. Undra om Willo e rädd för han blundar ju :-)

Träffade också en himla massa folk bla. Sandra.R - magen bara växer å växer på dej å hoppas du han se ditt kusin barn på TFRK, Eva-Maria hennes barn å hundar, Kajsa å Emelie, Annelie å mormor, Annika, Cissi å en massa fler, kmmer nästan inte ihåg vilka.......

Kram på er alla vi träffat denna helg...
Ha de
 

I morgon så....

Japp, i morgon bär det av igen till mina hemtrakter. Ska hälsa på Maria i Hjärtum, de va sååååå länge sedan nu ju. Sen bär det av till lillebror med familj och där blir vi kvar till söndag morgon. Då ska jag vara på Lerk kl. 09.00 är det tänkt, om det sen blir så det e en annan femma de. Ska bli kul  träffa familjen igen å få se Willo igen med.
Idag va vi nere i Falkenberg och kollade in transporter på en firma, de fanns fina och ganska prisvärda. Men det blir tyvärr inhandling om ett bra tag när ekonomin finns, fast man kan ju alltid titta.

Idag skickade kusinbarn Sofia över lite bilder på henne och några klasskamrater när de va på besök i en studio i Göteborg med skolan, hon läser Media programmet, tror jag det hette, foto som inriktning.



image138

Sofia med klasskamrater i en studio........







image137

Sofia i postkodmiljonär stolarna.....

Tack å gonatt.....

Sorry.....

Ursäkta att jag inte har skrivit på några dagar, men jag har glömt av det och när jag kommit på det så har jag inte haft något att skriva om.........hjärnan har varit tom. Det har i och för sig varit lite annat att tänka på med, vi ska ha tävlingar på ridklubben nästa helg och jag har i dagarna blivit ansvarig för anmälningar m.m och lite grann för att tävlingarna ska fungera, sammankallande i hoppkommitén har blivit tvungen att ägna sig åt annat ett tag framöver, allt handlar ju inte om ridklubben. Nu har jag börjat lära mej data programmet som vi använder och det känns som om jag ska fixa detta. Hoppas jag :-)
Idag har jag inhandlat ett vinter täcke till Willo, tur att vi bor nära gekås säger jag bara. Ska lämna över det till honom och Sandra i helgen då vi träffar dem. Vi ska nämligen åka upp och hälsa på "hemma" i helgen. Ska försöka träffa så många som möjligt, om jag bara orkar eller jag kanske ska säga Ellen orkar........
Vi har varit och titta i huset igen och det känns riktigt bra, väntar nu bara på att Egon ska komma hem så han får följa med och kolla och godkänna. Sen så.......

Nu ska jag nog väcka min kära sambo som har somnat i soffan med vår dotter på axeln och lägga henne i sin säng istället.







image135
Ellen och Kent kollar på sporten.......



Kram och gonatt...



Grattis, Grattis och Grattis

Igår fyllde Kents syster Marianne år, hur mycket spelar ingen roll för man talar inte om en kvinnas ålder eller hur :-)
samma dag fyllde även Kents svågern Stefan år och han blev 39 år i år.......
Grattis till er båda.

Idag firar vi Hildegards namnsdag och det är Malin som har äran att heta det. Har någon som läser denna blogg kunnat undgå att hon tycker mycket om sitt andra namn :-)

image134
Hildegard låter som ett tyskt eller danskt namn å Malin gillar öl, de hade rätt när de döpte dej dina föräldrar :-)


Sol å blåååååååst........

Shit va det har blåst idag. Vi har varit i Älvsered och kollat in när Hyrfs ponny lag har tävlat i div. 2. De var jätte duktiga och kom idag 3:a av 15 lag en av ryttarna Maja vann förklassen i sin kategori. Ellen har sovit sig igenom sin första tävling med ett litet avbrott för mat, så snäll hon e. Fast hade jag fått välja så hade jag också velat ligga i vagnen nerbäddad för fy var det har blåst idag, tur att solen sken för den värmde lite iaf.
image131
Maja Stenkilsson Hoff på Valco, segrare i LC kat. C i Ätrabygden


image132
Hylte Ryttarförenings lag som kom på en fin 3:e plats idag hos Ätrabygden.



Nu har vi varit hemma en stund och Ellen har fått lite mat, Kent har varit hos sin mor ihop med svågern Stefan och fixat pannan (vet inte hur det gick). Ellen har umgåtts med ett par av sina kusiner och jag har hunnit blogga :-)

image133
Rebecka och Felix pratar med Ellen som iaf rör på munnen till svar :-)

Nu e det dags att laga lite mat till Kent och mej, tror att vi lagar den på pizzerian i Hylte idag :-)

Kram på er....



SOL

Idag skiner solen för fullt här, så jag har passat på att tvätta lite och hängt ut men jag får nog hänga det inne också sen. Inatt sov Ellen bättre än igår och vaknade inte förrän 03,50 men tyvärr somnade hon inte förrän 05,00 sen sov hon och jag till 09,20 jätteskönt. Det var värre igår natt efter att ha sovit läääänge 2 nätter i rad så vaknade Ellen 02,20 och somnade inte om förrän 04,40 då va jag jättetrött, gäsp. Sen vaknade hon kl 6, kl 08,30 och 11,30. Jag hade en jättetrött dag igår med andra ord, kom helt ur rytmen och vaknade inte till ordentligt förrän fram på eftermiddagen. Idag känns det bättre fast det va bra kallt härinne imorse. Vi trodde inte vi behövde sätta på värmen igår kväll det va ju så himla varmt i lägenheten, men hu va kallt det blev inatt. Hade 17 grader inne när jag gick upp så efter att vi båda hade ätit packade jag ut Ellen i vagnen och gjorde mej redo för en promenad. Då ringede Kent från jobbet och ville att jag skulle komma ner dit och visa upp Ellen för jobbarkompisarna, de ville inte vänta längre också fick vi ju finfina presenter av dem, ett Hello Kitty set med tröja och byxa i brunt och rosa plus en ceris klänning med rosa hjärtan på och en skallra och en blixtlåshängare med Ellens namn på. Värmen fick vi båda upp iaf och Ellen har sovit gott på ute i vagnen, jag fick ta upp henne vid 13,30 så det blev lite mer käkat :-)

Har inte rappoterat om mor och Egon på ettt tag nu, men de har besökt Pisa och tornet igår och igår kväll kom de till en ställe som hette Siena, det var tydligen en gammal stad med mycket att se. Idag far de vidare mot Florens och drar sig väl sen uppåt mot norra Italien igen. Innan Pisa hade de legat still någonstans, jag vet inte var, och badat och solat i 3 dagar. Tycker deras semester verkar vara helt ok :-)

Nä nu ska jag ta och rulla lite köttbullar så vi får lite att äta. Kent ska få diska:-) så snäll jag e......

Kram på er....

image130
Ellen i en av mina gamla klänningar.......

Grattis till Elin i efterskott.....

Förlåt Elin, jag glömde ju att gratta dej igår.......å hoppas att inte mamma å pappa har ätit upp din kaka:-)
Men du får en hälsning idag istället.
image129
Elin och Casper förra sommaren

Kram från Kenta, Agge och Ellen

Vägning igen....

Idag har jag varit och vägt Ellen igen, Kent va lite bekymmrad över hur vi skulle klara oss alldeles själva:-) fast mest var det för han ville också följa med, men det får han göra nästa vecka. Nu väger hon iallafall 4525g och var  55,6 cm lång och huvudomkrets 38 cm så nu har ni fått alla siffror.....
Jo, Ellen har 18st kusiner på Kents sida och 2st på min sida det blir 20st...... och de är från 21-5 år gamla och på vår gata bor 7st av dem. Hon som hade byxorna på bilden heter Rebecka och bor rätt över gatan här, de va väl heta för du har likadana eller hur Angelica.....
Hustitten gick bra, vi gillar huset och ska nu kolla vidare med lite hjälp av Egon när han kommer hem, sen får vi se vad som händer. Det va 2st sovrum, kök, hall, vardagsrum, badrum och ett mindre rum på mellanplanet, på övre väningen var det ett stort och ett litet rum (typ som Micke & malin hade det i Nygård) och i källaren var det hall (vid ingången) gillestuga (som aldrig var använd till det) pannrum, tvättstuga, liten toa, matkällare, garage och förråd. En altan framför vardagsrummt och en framför köket. Många heltäckningsmattor, usch, och öppen spis i vardagsrummet. Köket var ljus och säkert omgjort på 80-talet. Pannan var bytt 1997...
Vi får väl se vad det ska kosta och vad Egon säger om det.
Igår var vi hos Elin som fyllde 11 år, jag glömde ju att gratta henne igår ju, fy skäms på mej å på Kent med som inte påminde mej :-(
Jag hann också med ett möte på ridklubben under tiden som kalaset var.

Ha de gott alla glada, vi höres

Kalas....

Igår var vi och firade Felix, som fyllde år för ett tag sedan. Det blev lite jobbigt till slut för Ellen märkte jag, hon bleven liten vandringspokal till slut ju. Men mamma ryckte in och gick och satte sej med grabbarna vid fotbollen på tv (Zlatan va grym igår) så då blev det lungt från alla tanter :-) Ellen somnade så gott och sov sen resten av kvällen.
image125
Ellen och jag innan vi gick.

Ellen hade på sig en klänning som jag hade på mitt första kalas jag var på, den är alltså 38 år gammal snart den klänning men så fin fortfarande.

Vi tog också en sväng runt sjön efter fikat (så vi kunde få ner maten sen också) då fick vi tillfääle att prova den nya "nalle" overallen vi köpte på Gekås....
image126
lite stor men ändå bara stl.56........

image127
Så söt vår lilla nalle tjej......

Idag ska vi kolla in ett hus här i Brännögård, får se om det är något för oss. Ska också kolla på 13års kusinerna när de lirar boll i Torup och lämna/skicka iväg dopinbjudan.
image128
13 års kusinerna med Ellen i soffan......

Ha en bra dag
Kram....

1 månad.......

Idag är det 1 månad sedan detta lilla knyte kom till världen....

image124

På skötbordet i morse......

Trött på skrivare.....

Nu har jag hållt på med inbjudningskorten till dopet i flera dagar och ändå blir det inte riktigt bra. Men jag har iaf fått ljusare bild så man ser Ellen, men nu ser klänningen rosa ut fastän den är vit, suck....... JAg vet inte vad jag ska göra för att det ska bli bra, har kollat skrivar inställningar men hittar inget där som verkar stämma överens med mitt problem. Nu får det va som det är, så är det.

Va en sväng på Gekås idag och där var det en massa bilar men inte en massa folk, vet inte vems alla bilarna va...... det va riktigt skönt att vandra omkring och titta där inne utan att behöva slåss med andra. Ellen fick en fleeceoverall, rosa med luva och på luvan var det små öron, gud så söt. Jag kommer nog att bli ruinerad på detta barn, tur att gekås e nära så jag kan köpa billiga saker iaf. Ja Angelica, jag kollade efter en magplattegjord till dej, men de hade inga alls inne, frågade inte om de skille få in, men jag ska säkert dit igen innan dopet så jag kollar igen.

Ska nog krypa ner i säng nu, för Ellen ville inte äta nu, hon åt senast vid 20.00 å då va de inte så mycket så hon vaknar nog tidigt inatt, gäsp.........har varit riktigt skrikig ikväll, fösröker suga på min axel men vill inte ha bröstet, det kommer ingen rap heller har vandrat med henne en bra stund nu båda Kent å jag. Hon bara somnar så hon får väl sova då.....

Go natt å vi höres......


YES!!!!!!

Så var det dags igen för Göteborg Horse Show, nä den är inte nu i höst utan den 23-27 april, men idag kom brevet som man gått å väntat på. Har skickat tillbaka det med vändande post Sandra, e ju livrädd för att glömma att skicka tillbaka det ju.
Nästa år kommer det att vara världscupsfinal på tävlingarna, ska bli kul å jobbut att träffa amerikanarna igen. Tror du vi får leta efter några mystiska boots iår Sandra???? :-)

image122
Sandra å jag 2006 på framhoppning i väntan på att de ska börja hoppa så vi får jobba lite.......


image123
alla dessa vackra blommor som finns där....

Längtar redan dit......


Idag har jag putsat fönster på utsidan och plockat in grillen och parasollet i förrådet, får se om Kent märker något....
Ellen och jag har också varit inne på f-kassan och frågat efter min pengar, de hade inget bra svar me noterade att jag hade varit där iaf, tack så mycket för det:-(     Passade också på att handla lite när vi ändå va i Hylte. Nu ikväll va vi på mitt gamla jobb tvätteriet å hälsade på, hade ju lovat å visa upp henne så nu e de gjort...

Ha de.....

Sorry.....

Oj då, har inte bloggat på 2 dagar nu å ja som påminner andra om att blogga.......
I tisdags va vi och vägde på bvc igen och denna gången hade hon inte gått upp lika mycket men väger nu 4125g. På kvällen tog Ellen och jag en promenad runt sjön (1,2 km) alldeles lagom långt.
Igår var vi på klädparty hos Victoria i Torup, hon är en av Kents jobbarkompisar och vi gick i samma föräldragrupp hon och Per fick en Oliver 3 juli. Där träffade Ellen och jag även Martina & Annie född 22/7 och Jessica som inte hade med sej Vïdar född16/7 också från föräldragruppen, Ellen, Oliver och Annie kommer att bli klasskamrater om vi alla bor kvar. Det var 2 andra barn som var 3 månader där också med sina mammor plus lite andra mammor, trevligt va det iaf..... Kläderna var väl inte riktigt i min smak det va väldigt mycket 70-tals inspirerat men jag hittade tyvärr en söt klänning som jag köpte fastän vi inga pengar har till det.......
Ja just det, kläderna heter Me & I och görs av mammor i Malmö tror jag det va.... www.meandi.se

Idag vet jag inte vad som händer riktigt, jo vi ska fixa till inbjudan till dopet så det blir klart. Tog ju kort på Ellen i Tisdags också för att ha till inbjudan, hon fick en av mina gamla klänningar på sig det ärså kul att de finns kvar.

image121
Va tvungen å ta lite kort på Ellen och Måns oxå....... så söta de e...

Kram å hej på er....

Ensamma.....

I dag är första dagen som Ellen och jag är ensamma, Kents semester och de första pappadagarna är slut nu. Har inte hänt så mycket sen han gick till jobbet, jobbar eftermiddag, Ellen har ätit och sovit som en liten..... så nu är hon nog kanske vaken tills pappa kommer hem. Försöker fortfarande komma på hur jag ska göra med tider, vill ju att hon ska somna fort och lätt på natten och inte på förmiddagen vilket hon gör nu. Att hon vaknar var 3:e timme på natten gör mej inte så mycket, fast jag har svårt att somna om, men att hon ska ta upp till 1 timma på sej att somna är lite jobbigare ju. Provade ett tag med att hålla henne vaken innan sista målet vid 22,00 mendet känns så tarvligt att pina henne så, måste ju gå att vända på hennes dygn på nått sätt eller?????
I förmiddags tog vi en promenad ner till sopstationen och lämnade av lite skräp för att sedan dotsätta varvet runt sjön, Ellem sov sen hur länge som helst, så jag sa till Kent att vi får ta en promenad på kvällen å låta henne sova ute på natten:-) (skämt)
Har idag också ringt och beställt priser till tävlingarna vi ska ha på ridklubben i slutet av september, så tråkigt att beställa små saker till vuxna människor så det blev liver fat istället. Ringde också till prästen men han ville inte svara idag så jga får prova imorgon istället. Ska försöka få till ett dop för Ellen i oktober nämligen.

Inga nytagna bilder idag, men håll tillgodo med denna.......

image120

.......som bara är några dagar gammal, Ellen poserar i soffan och visar hur man gör när man ser ut som en fågelunge :-)


Nu tycker Ellen att det är skit tråkigt att ligga själv i sängen, morsan får faktiskt sluta skriva på datorn nu!!!!!!

Så vi höres.....

Glömde....

Måste ju lägga in en bild på Ellen också, man får inte frångå sin vana :-)

image119
Ellen har fått låna ett av mina gamla örngott, tänkt att mormor lyckats förvara dem så väl

Regn, regn, regn......

Idag är det riktigt höstrusk ute, det regnar åt alla håll och kanter, suck, får väl se om det blir någon promenad idag hade också tänkt att åka och kolla på grabbarna när de spelar mtch men vi får se hu vädret fortsätter att vara. Igår var det SOL och lite kyligt i vinden men inte speciellt kallt, härligt höstväder om det nu ska vara höst redan. Vi tog en promenad i det vackrqa vädret, var och betalade travet som Kent är med på och gick upp till svärmor så hon fick sin travlapp, sen sov Ellen i 1 1/2 timme på utsidan.Vi blev också inbjudna till farbror Börje igår kväll han fyllde år, Anna hade gjort en god marängtårta, mums...... Grattis till Börje så här dagen efter.
Mor och Egon var igår på väg mot Venedig och de hade 30 gr varmt, jag ska nog börja kolla på en karta så jga kan följa dersa resa i Europa och framför allt Italien.
Idag tävlar Willo och Sandra i Vänersborg, det gör också Angelica och Tonic, väntar på rapport därifrån. Håller mina tummar fär er båda.
Nu ska jag krypa ner i soffan och "titta" på Kajsa och Emma i höjdhoppet, tror nog att jag kommer somna eftersom jag inet kunde somna om när Ellen hade ätit i morse kl 04,30

Ha de gött......

RSS 2.0