Nu går det undan....

Idag ringde de från Bofast och sa att vi kunde hämta nycklarna om vi ville. Jag blev riktigt chockad och tänkte att nu har de bara målat över fukten igen............men nä hon ville bara vara lite snäll mot mig som va gravid (eller så var det de dåliga samvetet som gjorde sig gällande) hon tänkte att vi kanske ville börja flytta in saker i förådet och kanske ställa in lite grejer i något rum. Så snällt av dem, de hjälper tydligen att gnälla.
Har idag också shoppat loss på pengar som inte är mina :-) de e alltid kul. Har beställt rosetter, plaketter och nya skållor till ridklubben. Så lite är nog pengarna mina ändå, har ju varit med och tjänat ihop dem.
Imorgon blir det troligtsvis en tur till Halmstad, Kent ska på något fackligt möte där nere och ingen annan kunde åka. Jag behöver väl inte köra honom men å andra sidan får jag shoppa i affärer alldeles själv när han e på möte :-)
Vi får se imorgon bitti hur pigg jag e, han kanske får ta sin mc iaf...

Ha de bra där ute alla goa......

Äntligen.....

Har de besiktigat lägenheten som vi ska ha, de påstår att de som bodde är innan inte har ringt och sagt att de har flyttat ut. Men vi har ju ringt å tjatat i över 1 vecka nu.....     De konstaterade iaf att de var tvungna att bryta upp väggen i badrummet eftersom det är fuktskada där, de sa vi inte till dem för 2,5 månad sen va!!!!!!!    Suck, Bofast e helt hopplösa. Vi längtar efter ett eget hus å vi vill ha de nu!!!!!!    Så vi slipper hyra av Bofast mer. Vi vet fortfarande inte när vi får flytta in, men vi vet iaf att det inte blir den 1 juni.....

Nya granne Gustav har börjat flytta in nu, gamal man så de tar nog ett tag för han innan han flyttat allt. Han får hjälp av sina barnmen de e mycketsom måste slängas som han vill behålla, de e svårt att krympa ett hus till en 2:a......   Måns har redan försökt att springa in å hälsa på, vi e inte ett dugg förvånade.

Funderar på att åka till Ikea på fredag, kanske blir de då Jönköping så kanske mor vill komma dit med så kan vi ju träffas. Ska kolla in ny soffa och soffbord, de gamla ska nu ut...

Willo ska flytta till Rommelanda i mitten av juni och troligtsvis stannar han där ett halvår iaf. Det är min före detta klasskamrat Sandra som ska ha honom och han kommer att få det jättebra där, hon har sån himla bra ordning på sina hästar.

Go natt på er alla å ha de.....

Ändrade planer....

När klockan va 16,20 ringde min arbetsledare från jobbet å frågade om jag inte ville jobba idag, jo de ville jag ju men jag skule ju inte komma sa de ju innan.... Skitsnack, orkar du behöver jag dej, fick jag till svar. Så de va bara att åka iväg för pengar vill man ju alltid ha...... Jag fick order om att komma imorgon med, hon skulle minsann prata med personalchefen imorgon :-)

Nu e jag trött, stel å äckligt skitig efter ett antal timmar bakom en varm mangel där det kommer VARMA lakan ur.......fy så svettigt de va idag...
Dags för en skön dusch...

Ha de....

Inget jobb idag.....

Idag var visst personalansvarig ledig på tvätten så det var ingen som kunde ge mej besked om jag skulle komma eller ej. Så de blev en dag ledig eller tråkig.......e ju så tråkigt att gå hemm a å inte ha nått å göra. Funderara på att packa lite till, men vi vet ju inte när vi ska flytta ju. Pratade med Bofast (hyresbolaget) idag igen och men hon visste ingenting. Hoppas att de kommer å tittar på lägenheten imorgon så de kan göra ngt åt fukten i badrummet. Vi påtalade ju det problemet när vi hade kollat på lägenheten för 2,5 månader sedan....    Hoppas att det blir ngt hus till salu istället snart så skiter vi i hela j...a Bofast.

Ska nog ta en tur till ridskolan idag och kolla på min häst när han går lektion, om han nu går.

Ha de......

Sovit....

Har inatt fått sova hela natten utan att vakna, gud så skönt. Vet ju att de kanske blir lite sova sen så varför ska jag inte få göra det nu då.....
Har varit på klubben och hejat på när alla andra bar bort hinderna från tävlingen igår, men jag hade innan jag åkte bakat en rulltårta å Kent hade kokat kaffe till oss så jag blev nog lite poppis iaf :-)
Efter ett morsdags besök hos svärmor så åt vi lite god bakpotatis å en liten köttabit. Nu står han köket igen och gör iordning lite glass till oss, mums.

Tyvärr har jag inte åkt till min mor idag, men det får bli en annan gång. Bad ju lillebror att han skulle köpa en finfin ute blomma till henne, men tyvärrr verkar han ha glömt detta :-(       Men jag har iaf skickat henne en bild på hennes vackra häst och ett vykort på mailen på morsdag..

image22
Kram på dej mamsen

Tack alla ni som höll tummarna på Willo å Jennie

image21
Willoby och Jennie Magnuson efter prisutdelningen


Så här stolt ser man ut när man genomfört sin 1:a tävling och dessutom fått ett 3:e pris.
Fast inte var han speciellt kaxig i första klassen, där allt och alla va jättefarliga. Hoppade glatt hinder som var framför näsan men vägen dit var inte alltid spikrak :-) det fanns mycket att titta på runt omkring och han kan hålla huvudet väldigt högt för att se......resultat en rivning på sista hindret i första fasen, med vingliga vägar mellan.
Men till andra klassen så var det inte farligt med allt annat utan då flöt allt på bättre och då var han också felfri i båda faserna och fick då sitt 3:e pris. Matte och även husse var väldigt stolta
Tack Jennie för att du har tagit dej tid att rida Willo och för att du gjorde denna hans första start i hoppning.

Dagen kunde börjat bättre för mej, kunde sovit ngt bättre under natten än vad jag gjorde, vaknade sedan tidigt. Åkte till stallet och knoppade Willo så att han iaf skulle vara fin om han nu gjorde bort sej, men de gjorde han ju inte. :-)    
Vi höll nästan tidsplanen och startade häst tävlingen 15.40 istället för 15.30. Vi var jätteduktiga tycker jag.
Kom hem vid 18.30 vände nästan i dörren och for till Moa's kalas, var där sist av alla eftersom det starade redan kl. 15.30 och åkte hem först, men somnar ju snart sittande...
Ska bli skönt att krypa ner i den goa sängen

Go natt på er......

Kent har burit, burit och åter burit

Imorgon sak vi ha tävlingar igen på klubben, det blir hoppning denna gången med. Willo ska göra sin första start på en riktig hopptävling så håll tummarna för Jennie och honom. Han såg fin ut när hon red honom idag, det verkar som om hon har hittat knapparna nu på honom. När jag efter det att vi jade byggt banan idag skulle knoppa honom åt henne, så upptäckte jag att någon hade varit duktig och låst sadelkammaren där mina nycklar var därför blev det inga knoppar för allt jag behövde liger ju där inne.
Allt annat äär iaf klart inför morogn dagen, har till och med bakat en kaka till cafeterian. Hoppas nu att de fina vädret håller i sej och att INTE åskan och regnet kommer.
Dags att väcka Kent som igger på soffan och sover.

Go natt på er....
 
 

Förlossningen......

Skrev inget igår, glömde de totalt ju, fast de e ju inte bara min blogg men Kent har inte förstått detta ännu. Fast han är bra på att påpeka mina stavfel iaf.
Igår var det 1 år sedan jag blev Brännögårdsbo (vilket långt ord de blev) så fort tiden går. Men inte firade vi det med något speciellt det var tydligen bara lilla dumma jag som kom ihåg det.
Har inte jobbat till 24.00 någon dag denna veckan för knät är inte riktigt som det ska och de på jobbet tycker att det är bättre att jag kommer lite varje dag än att inte komma alls på 1 vecka.
Igår var vi på föräldragrupp igen och fick se en film om förlossningen, hm, så enkelt tror jag inte att det är, vår barnmorska sa att den var alldeles för mesig innan och jag tror henne.  Idag var det besök på förlossningen så nu hittar vi dit också, gjorde ioch för sej det innan med för det var samm ställe som vi gjorde fostervatten provet på ju.
Har också hunnit inhandla en present till Moa som fyllde 8 år i måndags (har visst glömt att gratta henne), kan inte berätta vad det är för jag vet inte om de läser bloggen ju :-)
image20
Moa och Casper på studsmattan förra sommaren, Moa har tidigare under dagen varit sminkad till clown :-)


Hittade också en tunika till mej på XLNT Kapp Ahl, de va kul att kunna köpa något som passar, hade också fått rabatt kupong på KappAhl i brevlådan idag så då blev den ju billigare med. Hittade en till som va snygg men den fanns inte i min storlek så mor skulle kolla om den fanns i Göteborg imorgon, hoppas det.

Nä nu ska jag nog glo lite på tvn......

Ha de gott där ute

Stress....

Tänk att man alltid får för mycket att göra på en gång. Just nu snurrar det i huvudet av flytt, tävling och vart ska Willo ta vägen i sommar????
Vaknade kl 02.30 inatt och kunde inte somna om, inte ens framför tvn i soffan. Käkade lite frukost med Kent när han kom upp och gick sedan och la mig igen, kollade på klockan sista gången vid 06.00 somnade nog strax efter det. Sen vaknade jag igen kl 9 för grannen var och slutstädade sin lägenhet högljutt..... Seg som en jag vet inte vad.
Har kört svärmor till tandläkaren i Hylte och sedan varit på ridklubben och räknat över vårt hinder material, så nu är en del av belkymren borta. Har oxå kollat över om våra rosetter och priser räcker och de ska de göra...... hoppas jag, Jaqueline får inte ta emot mer anmälningar nu :-)
Vi bestämde igår att köra häst tävlingen samma dag som ponny eftersom de va så få starter på häst dagen. Så de blir en längre dagistället men det verkar som om alla funktionärer tycker de e ok. De flesta av oss får ju helt plötsligt en dag ledigt nu ju, om man inte räknar att hindren sak in vill säga.
Packade oxå en del till igår och gick igenom Kents kläder i klädkamaren en hel del gick till välgörande ändamål :-)  har oxå börjat packa och slänga i förådet, känns som om jag rör lite här och där nu, blir ingen riktig ordning. Men nu får vi snart inte plats med fler lådor här inne så då får vi göra resten när de går att bära över dem till nya lägenheten, när det nu blir.
Pratade med Sandra, en klasskamrat i Kungälv, lutar åt att Willo blir hos henne minst ett halvår iaf, får väl se när jag orkar igång igen

Nä, nu ska jag vila lite, ska jobba till 24.00 ikväll.....

Nattis på er

Tänk så söta dom va.....

Casper och Oliver julen 1995



image19

trött.....

Som vanligt är jag trött i dag med. Är ju aldrig annat :-)
Kom hem i hyffsad tid igår, efter vår tur till mina gamla hemtrakter. Efter ett kort stopp på Ikea på vägen upp blev det firning av Lukas och sedan en god middag ihop med familjen och nästan hela familjen Jansson. Va hade med oss Felix och det var en lyckad överaskning, de spelade tv-spel och Lukas nya tv-spel eye-toy(eller va de heter) trummorna gick de visst också lösa på en stund.
Igår åkte vi förbi kusin Elisabeth en snabb sväng, fotograferade hennes sulky och tittade på hennes 3 åring som va så grann. Sulkyn ska ev. Kents syster köpa. Åkte sedan till pappa och Eva i Ljungskile för att inspektera deras nybyggda hus å de va jättefint, de hade bekymmer med hur de skulle hinna måla huset i sommar bara, men Kent sa när vi åkte hem att han skulle erbjuda sig att hjälpa till med detta, jag lär inte måla så mycket i sommar, men vi får väl se. En fika med bullar å kakor fick vi oxå. På vägen hem kyckades vi precis tajma in Göteborg i rusnings trafik, men vi kom nog precis när den började så de gick ganska smidigt iaf, ett stopp för mat på det gyllene M:et blev det med.
image17
Felix vid trummorna i Mickes studio



Senare på kvällen skulle jag åka in till Hylte å lämna min stall nyckel till Jennie så hon kunde rida Willo, det tog ganska lång tid att lämna den nyckeln ca: 2 tim..... men trevlgt va det, Kent var nöjd, han fick ju öl......
Segt idag att gå upp bara när kl. ringde 06,50....
Men gud så trevligt de va att träffa folk från min gamla klubb igen, var i Ulricehamn å kollade in Angelica när hon tävlade Tonic. Lagtävling va det oxå och denna lyckades Lerk gänget vinna, en sådan lyckade dag med ett härligt gäng från Lerk.......     Hade med mej Elin dit och hon hade nog ahft det trevligt för hon va så trött så hon sov nästan hela vägen hem :-)  Träffade oxå Kristina och Claes från Upphärad dessa härliga människor.
image18
Åsa, Angelica, Elisabeth, Antonia och Alexandra. Lerks's A Team


Nu är det dags att sortera Kents kläder, har precis beordrat honom att plocka ut resväskor och lite lådor från klädkammaren så vi kommer åt där, detta ska bli kul :-)

Ha de gott allahopa.....

Snart far vi.....

Nu sak vi snart fara tiil Lukas å Rasmus och vi har med oss en liten överaskning ca: 1 meter hög.........
Ska inom Ikea bara innan och ev. köpa en garderob som är samma stil som vår byrå och de har sänkt priset till 295 från 695kr, så den måste bara få plats i bilen eftersom det regnar ute nu.
Ska bara packa ihop våra kläder och vår "lilla" luftmadrass, det är ju bra en övernattning så det behövs inte så mycket ju.
Måns har varit ett monster hela morgonen, det va nog bara för att jag sa till Angelica igår att han va såååå snäll, han har varit ute halva natten men det har ju regnat så han har väl bara legat å sovit på trappen antar jag, för nu på morgonen och förmiddagen har han farit runt å varit överallt, lekt med gardiner, sladdar, mattor, rivit tapeter, ja va du nu kan hitta på härinne, suck......
Nu får han varar ute lite mer än ett dygn så han e nog lugn när vi kommer hem iaf.

Höres en annan dag.......

Slut på arbetsveckan

Så var det slut på denna arbetsveckan då, den va inte så lång och tur e väl det när man har vilat så mycket som jag har gjort. Men de har gått bra så nu ska jag försöka mej på nästa vecka med, behöver ju pengarna precis som alla andra. Fick idag reda på av en arbetskompis att vi får något som heter helgtillägg när det infaller röda dagar i vårt schema, så jag kanske inte ska vara så himla arg på A kassan iaf då. Undrar vem jag fått det humöret ifrån, kan det vara hon som va helt vansinnig på sin husbil för några dagar sedan tro, för inte kan det vara min lille far ju.
Imorgon ska vi åka upp till Prässebo, ÄNTLIGEN, det va ju så länge sedan nu. E de så att vi inte varit där sen i julas, ja de tror jag minsann, jag längtar allt lite.......   eller gsk mycket faktiskt. Ska försöka hinna med att iaf säga hej till mina kusiner Elisabeth å Mona med familjer om de nu e hemma vill säga. Kanske hinner jag med några till, men de tror jag knappast, de e ju alltid så mycket man ska göra när man väl e där uppe ju. Undra när de kommer nån ner hit å hälsar på snart tro :-)   Ska iaf hinna med far om han nu inte jobbar vill säga.

Nä, nu ska jag gå å kolla in Grey's Anatomi som min älskling har spelat in till mej, jag glömde ju totalt av detta ju, TACK  gulleplutten.....

Ha de bra där ute, kramiz på er.....

Lukas 6 år

Grattis till Lukas som idag fyller 6 år.
Vi syns imorgon, kramar från Agge & BusKent

image16

Man ska vara snäll........

Man ska vara snäll mot andra som råkar komma på bild på min blogg, man vet aldrig när man hamnar där själv nämligen :-)
Har lyckats jobba idag med, fast det blev inte lika många timmar för vi har varut på föräldragrupp idag med. Idag har jag inte alls lika ont i kroppen som igår, det var nog bara ovanan som satte in.......fast jag får en spännings känsla i magen sista timmen på jobbet varje gång jag jobbar, barnmorskan trodde att det kunde vara sammandragningar, vad vet jag, vet inte hur de känns ju....
Har oxå bråkat med min  A kassa idag, fy vad dom e dumma..... vecka 18 jobbade jag bara måndagen 5timmar och 40 minuter, sen var det helg dag på tisdagen och jag hade så onte i knät aatt jag sjukskrev mej ons, tors. Fredagar jobbar vi inte eftesom det är ett kvälls skift, då vad jag iaf tvungen att deklarera 50% eftersom det hade stått på mitt arbetsgivarintyg att jag var anställd så, men när det blir helgdagar mitt i veckan så jobbar jag ju inte 50% ju, nähä då skulle jag kräva min arbetsgivare på dessa pengar, SUCK, sen gnäller dom för att folk fuskar med A kassan, konstigt eller. Jag får för vecka 18 ersättning för 1,5 dag istället för 4 dagar. Jag var så arg så jag kunde lappat till nån, slog i och för sej lite på datorn men då fick jag bara skäll av Kent ju.

Nog om detta...

Ha en trevlig kväll och morgon dag, kram........

Inte lika stel......

Var inte lika stel idag som jag trodde att jag skulle vara, skönt för det va inte roligt igår kväll. Har idag varit hos barnmorskan och mätt magen m.m. allt var bra denna gången oxå även om magen kanske var lite stor fast å andra sidan är det mycket att mäta som inte borde vara där, lite svårmätt med andra ord :-)
Idag skiner solen igen så skönt och tvätten är uthängd, känns som om vi har mängder med tvätt jämt ju, hur ska det bli när det blir en till i familjen, ännu mer tvätt misstänker jag. Men då kanske jag har en torkvinda som går att hänga upp mer än 1 maskin i taget på.

Grattis till SOFIA och SONJA på deras namnsdagar idag....
image15

Sofia med Måns en morgon på sportlovet........(sorry hade ingen annan bild på dej å nått måste jag ju sätta in:-) )



Ha en bra dag där ute alla glada........

Aj, aj, aj....

Aj, oj, aj, oj.....att man kan få så här ont i kroppen av att jobba några timmar. Det gör ont nästan överallt och bara lite ont i knät, som jag trodde skulle göra jätte ont. De e väl så när man inte har gjort något på nästan 2 veckor.Undrar om jag kommer upp ur sängen imorgon, som tur e jobbar Kent eftermiddag så han e kvar hemma när det är dags att gå upp får väl ta hjälp av honom. Önskar att jag hade ett badkar jag kunde krypa ner i och mjuka upp den stela kroppen, men nä, så är inte fallet. Det va faktiskt ändå skönt att känna att man kunde göra lite nytta på jobbet, men jag får se hur länge det går. Känner nu av foglossningar igen, men inte så mycket som innan. Nog gnäll från mej....
Har idag pratat med försäkringskassan om föräldrapeng och jag ska skicka in ett arbetsgivarintyg från posten, men då ska man ha tag i ett telefon nummer till lönekontoret oxå de e inte de lättaste, har inte lyckats idag iaf.
Mor och Egon lämnade tillbaka husbilen idag och köpte en som var större (hon fick som hon ville), de på husvagnsfirman visste inte var det kunde va för fel, de skulle väl kolla senare. Trodde att de inte hade haft på någon el, men de hade de ju, jag satte ju i sladden så jag vet. :-)
Har också smörjat in Willos nya sadel med olja och så lovade stalltjejen att göra det resten av veckan så slipper jag åka dit för bara det. Så snäll hon e, tack.....
På torsdag åker vi till Lukas för att fira hans 6 års dag, i och för sej en dag för sent men så blir det när man bor långt borta, men vi stannar över till dagen efter så det blir ett lite längre besök. Kanske blir det ett besök hos pappa med om han nu inte jobbar, han visste inte när jag pratade med honom idag. Vi längtar iaf efter er där uppe......

Go natt på er alla...

Nu har de farit.....

Idag åkte mor och Egon hem med sin nya husbil, kanske bli det en annan imorgon vem vet. Vad jag iaf vet är att firman som sålt dem bilen får bekänna färg imorgon eftersom det har strulat hela helgen med gasol/el/batteri mamma har inte varit lycklig på dem, Egon däremot har varit lugn som en filbunke som vanligt :-)
Såg idag att jag glömde gratulera kusin Mona igår, hon hade faktiskt namnsdag ju, så GRATTIS Charlotta........ undra om inte någon av dina döttrar heter det med, jag tror iaf att faster Sonia heter det. Grattis till alla Charlottor i släkten.
Har idag kört tillbaka Willo till ridskolan, nu var det slut på hans mini semester hemma hos Rufsi, de har njutit av sällskapet och friheten de trodde nog att sommaren redan var här. Lämnade också upp Willos nya sadel till ridskolan, hoppas nu de inte händer den nått i första taget.
Hade idag årets första klubbtävling i Hylte, det gick lysade bra tycker jag, ungdomssektionen har hand om alla klubbtävlingar nu och de ska försöka ordna flera i sommar, kul för de e jätte duktiga och ambitiösa.
Imorgon ska jag försöka bestämma mej om jag ska försöka jobba eller inte, blir ju stel och öm i knät så fort jag går lite grann ju, känns dö trits å inte kunna jobba, sen blir de ju så mycket mindre pengar också.
Suck...


Ha de bra, kram.....

Jävla skit eurovision song contest

Vi i Sverige måste ju ha världens sämsta musik smak eller..........    Nu får de vara färdig tittat på denna skit som bara blir sämre och sämre för varje år. Ska man inte rösta på den låten som e bra eller.... har jag missuppfattat allt.
Tur iaf att Serbien vann å inte den där i.....n från Urkraina...

Go natt

Grillen är tänd.....

Nu har grillen tänts och gratängen i ugnen är snart klar, mums......   börjar bli lite hungrig nu åt i och för sej lunch i Ullared men de va ju några timmar sen nu. Shoppade billigt på Gekås idag 400kr :-), men så va vi ju bara sällskap också ju. Willo fick en ny teddy padd till sin nya sadel och sen blev det lite små plock. Kollade lite på kläder och saker till Bebben, mormor va bra köpsugen men vi väntar lite till tycker jag. Hon hinner nog dit innan Bebben kommer ändå.
Hemkomna inspekterade Måns nya husbilen som han tyckte mycket om, så mycket så att han nu ikväll när mamma gick dit hoppade in igen, denna underliga katt..... men söta.
Sverige har åkt på stordäng i hockey VM, det hjälpte inte att Kent och Egon satt med grogg och hejade på dom, kanske blev det för mycket grogg och för lite heja :-)
Efter middag ska vi hej på The Ark istället, får väl hoppas att dom gör bättre ifrån sej än hockey killarna, sen kan ju inte vi bestäma hur mycket alla andra tycker om dem. 
Nä nu ska jag åka och hämta pizza åt svågern som druckit öl och frun hade migrän, men eftersom de e så snälla mot oss jämt så e de klart jag gör det.
Mona, mor och Egon hälsar tillbaka.....

Kram på er alla......
 
 
 
 

Liten rapport....

Mor och Egon anlände igår eftermiddag. Det blev taco´s till middag och sen en tur till Willo och Rufsi som fick lite kvällsmat. Vi lyckades också trycka ner en bit av kakan jag gjorde igår, även om vi fortfarande va ganska mätta. Mamma va så stolt över sin fina häst (ja den är faktiskt hennes ett tag till) så hon åkte med mig dit imorse också när de fick frukost och då med kameran i högsta hugg för att fota honom :-)
Idag har hon och jag hunnit sortera lite bland mina kläder, gardinger och dukar så nu är en del slängt inför flytten, va mycket skit man har........  i eftermiddag ska vi ta tag i Kents kläder, när han är lagom distraherad av ishockey VM :-)
Nu kom Kent från extra arbete, så då ska vi fara och hämta Willos nya sadel + en tur till Gekås.......

Vi höres igen.......
 
 

God kaka

Mintchokladtårta med after eight

Ingredienser
Portioner: ca 16 bitar

200 g mörk choklad
200 g margarin eller smör
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
3 dl vetemjöl, 180 g

CHOKLADGLASYR
25 g margarin eller smör
1 dl vispgrädde
20 plattor after eight

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175°C.
2. Smörj en form med löstagbar kant ca 25 cm i diameter med matfett.
3. Bryt chokladen i bitar och smält den tillsammans med matfettet i en kastrull på svag värme. Rör om då och då.
4. Vispa ägg och socker poröst. Rör ner mjölet i äggsmeten. Tillsätt den smälta chokladblandningen och rör till en jämn smet. Häll smeten i formen.
5. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Kakan ska inte vara helt genomgräddad.
6. Låt kakan svalna något innan kanten på formen lossas. Låt kakan bli kall.
7. Blanda matfett, grädde och after eight till chokladglasyren i en kastrull. Smält på svag värme under omrörning. Låt blandningen kallna och bli tjockflytande.
8. Bred glasyren jämnt över kakan och låt den stelna i kylskåp.
9. Garnera med after eight på tårtan eventuellt vit.
10. Servera den med skivade apelsiner.

Tips!
Baka tårtan långt i förväg, den blir saftigare och godare.

Mums.......


Grattis till Eva och Anders......

Har gett upp det här med melodifestival, suck så dåliga de va. Stänger snart av tvn och går och nanar istället. Får ju se de som går vidare snart ändå.

Inget tvättande idag heller, nu kan man snart inte gå in i tvättstugan ju.....  Suck, lite uppehåll å lite sol snart. Har idag handlat lite mat till Månsi, han ville inte vara utan imorgon sa han. Imorgon kommer mamma och Egon ner och visar upp nya husbilen för oss. Jag tror att jag ska ta lite hjälp av henne och gå igenom lite av min kära sambos kläder, man behöver inte spara allt ju....

Har idag beställt en sadel på Erik's hästshop i Falkenberg, kan lämna in min dressyr sadel där och betala lite av sadeln med den. Skönt då ska bara hoppsadeln säljas sen då. Har också kommit ihåg att lämna pengar till Willos vaccination, stackars Helen hon får gå och vänta på alla pengar det kan inte va kul att va den som får fakturn, fy på mej.

Pratade med Marina idag och hon skvallrade att Eva hade gått och förlovat sig med sin Anders. Grattis till er från os här i Brännögård. (om du nu läser detta).

Dags att väcka Kent på soffan, igen......... samma nästan varje kväll :-)

Ha de gott........


Grattis...

Idag har vi varit i på Horse Farm i Falkenberg och provat sadlar eller vi provade inte så många eftersom jag inte kan lägga så mycket på sadel så finns det inte så mycket att välja på till min häst. Den som ligger bäst på honom är en Jacson Celine extra vid, fast extra vid på den är som en normal eller normal mot vid på andra sadlar, den är också tillräckligt rak och med mycket luft till manken. De hade nya sådana där nere för 6500 kr, vilket jag itne har innan jag har sålt mina sadlar så jag försöker samtidigt hitta beganade på nätet. Kent var med och hjälpte till, han är snart en full lärd häst skötare, eller iallafall en början till det. Puss på dej och tack igen...

Grattis till Jennie som idag blir 15 år, Willo hälsar.....

Imorgon ska jag försöka städa lite, mellan alla saker som ligger framme här i lägenheten, suck.....
Kanske regnar det inte så mycket så man kan tvätta lite också, man kan ju alltid hoppas iaf.

Ha de gott där ute........(e inte så modern ännu, Angelica...)


Tråkigt hemma....

Nu börjar det bli tråkigt att gå hemma, (hur ska detta egentligen sluta) måste ju ta det lungt så knät blir bättre så att jag kanske får en möjlighet att börja jobba igen.....
När Kent kom hem idag så satte jag igång med att baka bullar, fast han får veva i degen eftersom jag tycker det är för tungt och som belöning fick äta massa nybakade bullar. Det blev t.o.m. bullar till kvällsmat :-)
Har inte gjort så mycket mer idag mest vilat benet som sagt va. Pratat lite med kusin barnet Angelica på msn, undra om hon fick igång nått webbalbum. Hon som tyckte att det va så roligt att jag som "gammal tant gör så gott jag kan" när jag gjorde det, nu satt hon där själv och undrade hur hon skulle göra. Jag undrar om hon blev klar nån gång, orkade inte vänta ut henne.

Våra grann tant Mary operades igår för livmoders cancer, fick idag höra att hon hade vaknat upp väl iaf. Ska nog ta och skicka ett litet kort till henne, Måns undrar var hon tagit vägen.
Måns ja, han har varit ett monster idag. Det har ju regnat ute och då kan man inte kissa ute utan väntar tills nån öppnar dörren sen smiter man in till lådan. Som tur e har vi kommit på honom varje gång så han har åkte ut igen, till sist slängde vi ut honom på baksidan så han inte kunde lägga sej på filten å sova direkt när han kom ut, han var ju tvungen att gå runt ju. När han sen kom in va han alldeles jordig och våt, han la sej då mitt på köksgolvet precis som om han ville säga att "se nu här hur det blir när jag måste kissa ute", skitsur va han verkligen och han blev inte gladare när husse kom med handduken och torkade av honom. Lille pissen....

Ha de gott alla där ute.......


Mer att titta på....

Nu finns de mer att titta på i vårt webbalbum å mer blir det säkert snart........
Länk finns

Film på Willo å Jennie

Så slö jag har blivit, förlåt ska försöka bättra mej med mitt bloggande...
Igår var jag på sista omgången med mitt div.1 lag i hoppning ponnys, de kämpade på bra men räkte inte så långt denna gången heller, 2 uteslutna å 2 med 4 fel var. Men de var flera lag som ej kom till start den sista och svåraste omgången så vi har gjort det bra med våra "gröna" tjejer, jag e iaf jättenöjd. Jennie hade gjort iordning en liten film på Willo å henne från en liten träning på tävlingshinder som vi hade, det ser jättelågt ut men dom e faktiskt mellan 0,90-1,10 m höga, han e ju så stor min lill häst :-) Kul att hon hade lagt till musik som var ett av mina gamla favvo band utan att hon visste det. Tack Jennie..... kolla in länken nedan för att se filmen
http://picasaweb.google.se/aggekentas

Idag har Kent å jag snyggat till oss i håret å de va välbehövligt, usch så långhåriga vi va nu. Nu kan vi med å åka upp till Lukas när han fyller år. Jag har oxå inventerat ibland priserna på ridklubben, får nog ta å beställa mer till nästa tävling.

Ha en bra dag alla....
Kram på er


överaskning

Skulle idag varit å gjort examen för stildomare i Kungsbacka, en eftersom jag inte fick något besked från distriktet eller från provledaren om vilken tid jag skulle vara där eller om det över huvudtaget blev något idag så åkte jag inte, tycker det är lite långt att åka ca: 10 mil enkel väg oxå e de inget.  
Hovslagaren har varit här hos Willo idag, så nu e han grann på hovarn igen. Vi skulle ha åkt till Halmstad å kollat in Elit laget när dom tävlade men klockan ramlade iväg så det va ingen idé att fara.
Men helt plötsligt ringer dom........då e dom i Ullared å kikar lite, lillebror med familj. Bjöd genast in dom på de som fanns i frysen å dom kom hit så fort dom shoppat färdigt. Jätte trevligt med lite besök från dom, pojkarna har ju fått hotell övernattning med bad i Borås av farmor å Egon i present, så när det hade badats till deras läooar va blå så fick dom hitta på någo annat å vi blev jätteglada att dom åkte en sväng till Ullared  å sen till oss..........mera sånt :-)   
Imorgon bär det av till Ridklubben Styringe Stall för sista omgången i div. 1 allsvenskan hopplaget för ponny, vi har kämpat på bra de första omgångarna men ligger ändå inte så bra till. Fast tjejerna rider iår första året på denna nivån och det kommer att gå bättre för dem i framtiden. Imorgon är det dags för LA och vi ska kämpa stenhårt. Jag får åka å hämta Jennie, så hennes föräldrar får en helgdag hemma ihop, hon tävlar så mycket nu, men det gör jag gärna. Så håll tummarna för oss imorgon.

Förrsten, nej jag packar inte hela tiden, bara ibland när jag känner för det. Men jag har blivit lite lat på att skriva i bloggen. Ska försöka skärpa mej, jag lovar.

Kram på er där ute.....


Packning......

Nu har vi börjat packa lite saker inför flytten, vi började redan i tisdags med alla vinterkläder och idag fortsatte det med böcker. Hur mycket böcker kan man ha egentligen????   Kent har ju samlat på idrottsböcker och dessa har vi tagit ur kartonger och sorterat, de flesta har aldrig varit uppackade eftersom han inte haft plats att ha dem framme, men nu är allt sorterat och skall bara ner i lådor. Det är en bra sak med Kents jobb, de tillverkar ju flyttlådor där så de e bara att fylla på allt eftersom de tar slut:-) ska nog fortsätta med glas imorgon......
Igår ringde jag å bokade tid för sadelprovning till Willo, vi åker till Falkenberg å får hjälp med detta.  Hemma från jobbet idag igen fast knät e mycket bättre om jag får jobba så ska jag nog jobba på måndag. Jag får ta det lugnt i helgen bara.
Idag har jag håll tumarna för lillebror, fast jag vet inte riktigt varför.men jag hoppas få reda på det snart. Hoppas det va för en god sak men det tror jag de e.
Kram på er där ute......

Seg......

Nu är det en riktigt seg kväll. Har precis ätit en god liten råddjurs stek med potatis gratäng, mums, å e så seg å uttråkad. Skulle väl egentligen göra något vettigt men jag tror det blir en film å lite gott framför tvn istället. Får bara rappa på in til kiosken innan den stänger så jag får något gottit att tugga på.
Willo har tränat idag å det gick ok, men nu börjar Jennie hitta knapparna å tappa dom på samma gång, krångligt va...... men så e de ju. Hans sår i munnen gick upp idag å jag e riktigt irriterad, kanske får åka med honom till någon som kan kolla honom ordentligt så jag får veta varför det aldrig läker, i söndags var det ju inga problem då gick de ju bra ju.......skit. Jennie gjorde inget som skulle ha lett till att det gick upp, så de e väl så att han inget tål helt enkelt. Jag var en ännu sämre fotograf än min kära sambo så de blev inga kort alls idag. Ska sluta fota hästar i fart med digitalkamera å bara använda min gamla, där blev de iaf bra kort. När jag skulle åka från stallet upptäckte jag att det var 6 STOOOOORA fågelskitar på vår nytvättade bil, ilska blev de då.....men snälla Kent gjorde ren den med en gång jag kom hem, vill ju inte ha skit på bilen ju. Sen har jag fått JÄÄÄÄÄÄTTTTE ont i mitt knä idag igen, finns inget som blir bra idag.

Jo Bebben verkar må bra, sparkar å lever rövare i magen som vanligt och som vanligt kan Kent inte känna något.

Ha en bra 1 maj på er alla där ute, jag ska krypa ner under en filt äta godis å glo på film, va kan gå fel där??????

RSS 2.0