Ledsamt idag med

Manolito V
Som jag fick lära mig rida på hemma på gårdsplanen med longerlina som Elisabeth höll i och som jag sedan hyrde halva veckan och som jag gjorde tävlingar på.
Har idag fått somna in hemma i stallet. Han var ju "bara" 35 år gammal och hade ett långt härligt liv bakom sig, gick i stallet idag och började tänka Manno minne och det blev ganska många innan de kom och störde mig i min mockning och tanke.
Tänk när jag hade varit ute i hagen (där jag inte fick vara) och fått en spark i magen av en annan häst, sen kom Elisabeth och sa om du vill rida idag Agneta (hette inte Agge då) så kan du få det. Klart jag ville det tog ju varje chans ju men så illa jag mådde höll på att spy hela tiden där på gårdsplanen när Elisabeth drev runt Manno :-) eller....
När jag skulle tävla Manno i uttagningen till junior cup på klubben och det var bara jag ochnågon till med i omhoppningen vad gör jag då jo hoppar det enda hindret som inte är med....... suck.
Ja minnen finns det gott om och kort har jag med någonstans

Kramar till er alla som har Manno minnen

Jobbig dag igår

Bloggen igår blev lite konstigt avslutad för vi hade en jobbig dag, när jag kom hem stod den på halvskriven jag bara tryckte klar orkade inte skriva mer då.


Startade  dagen igår med en rivstart vid 8 tiden, hade då varit uppe och lullat 1 timme.
Tessan ringde från stallet och skrek att jag var tvungen att komma dit, hästen sitter fast. Tyvärr hade Marias häst fastnat i boxen så olyckligt att han brutit benet och fick avlivas på plats, efter några turer som kändes som en halv dag men bara var några minuter så fick vi dit en veterinär som gjorde allt mycket lättare för Don Juan. Dagen kantades av hans bortgång, mycket att ordna och tänka på och många tankar till Maria som visade sådan styrka igår.
Tyvärr har jag inga bilder på DJ men jag har på en lycklig Ellen på hans rygg i sommras.




Tänker på Maria idag med.


Agge

Höstlov.....

Jap nu har mormor, Rasmus och Lukas kommit ner till oss igen på höstlovet. Sist det hände så blev det snö och det verkar ju lovande nu med ju, jusit nu  -2 grader ute och i natt har det varit -4, brrrrrr.
Ellen är nöjd hon har redan lärt sej ett nytt bus, rulla in Sluggo i mattan :-( stackars Sluggo hade tydligen rymt och lagt sej på micron efter det. När jag kom hem efter jobbet var han ute och ville komma in men smög och kikade lite först men upptäckte snart att det var lungt barnen sov :-)
De hade också myst framför tvn alla 3 så Ellen får också lära sej att se på nickelodian nu :-)



De tre muske....nej jag menar kusinerna i soffan och myser



Idag ska vi ha fritids här, kusin Felix kommer hit när han vaknar och har ätit frukost med storebror hemma

Ellens framfart och kalas

I lördags var vi och gratulerade både fadder Per-Anders och kusin Benjamin. Ellen tycker det är jättekul att leka med sina kusiner som snällt leker med henne och hos kusin Benjamin som blev tonåring och inte är så mycket för att leka med Ellen så fanns hans kusin Hampus och Alva där iställlet som leksällskap för alla vill ju leka med Ellen enligt henne :-) Ellen hade på sig ny tunika från me & i som hon var jättefin i.



Ellen innan vi åkte, alla spännen och hårsnoddar på plats då :-)




Benjamin hugger in på tårtan




Nina och Ellen kollar på


Ellen har i helgen börjat säga vov vov eller nästan det iaf, fast hon gör det bara när jag är själv med henne när pappa kommer ser hon ut som ett frågetecken när jag frågar vad hunden säger........ ja ja
Hon har också suttit på pottan nu flera gånger men kissar inte ännu med sitter där jättelänge och vi läser och tar av och på trosor och strumpor hon är jätteduktig. Jag tror att hon kanske kommer att förstå om vi lyckas pricka in en liten kiss i pottan för när vi frågar om hon ska kissa så pekar hon på blöjan som hon har på sej. Ja ja vi får se vad som händer hon sitter iaf på den.



Ellen på pottan jobbar stenhårt med strumporna



När man är katt hos oss kan allt hända, här tyckte Ellen att tornet skulle byggas på stackars Sluggo.......




Pappas busunge.......



Å jag har börjat rida igen efter olyckan, i söndags blev de en tur på 30 minuter :-) kul

Imorgon kommer mormor, Rasmus och Lukas ner hit och då får Ellen kusiner att leka med om de inte rymmer till Felix vill säga :-) fast de får de göra Ellen har ju mormor kvar här hemma och hon vill ju säkert leka med prinsessan. Kul med besök igen.

Kram på er alla

Före & efter

I söndags klipptes mitt hår kort, har inte haft kort hår sedan jag gick i 5:e klass så det är några år sedan nu.

Ellens kusin Erika skulle göra sitt gesäll prov och jag ställde upp med mitt hår, tyvärr var det 2 delprov hon inte klarade bland annat klippningen på mej :-( ja ja hon kommer igen och då blir det bra.

Här kommer lite före och efter bilder



06,15 trött trött trött






Långt hår i nacken





Kort hår i nacken




Ser inte så bra ut här som det gjorde eter Erika fönat till det, här har ju de varit och dragit och lyft och kollat för att bedömma.

Jag trivs med det kortare håret ska nu bara lära mej att få iordning på det.



Oj då.....

Nu har det nästan gått 1 vecka sen jag bloggade ju, usch på mej......

Ja bilen har vi hållt på med delar a denna veckan också. I  måndags när jag var i halvkoma och dessutom hade besök av Annika W så ringde Kent från jobbet och sa att Börje hade hittat en bränslepump på en ford skrot i gislaved, det var den tuppluren det ja. Ellen hade nämligen vaknat 00,20 på natten och somnade inte förrän 03,30, gäsp, sedan vaknade vi igen vid 8 och tills dess sov vi väldigt oroligt med mycket sparkar på mamma men snart har väl alla tänder kommit hoppas jag. Fixade barnvakt åt Ellen eftersom vi inte tyckte vi fått fast barnstolen ordentligt i bilen som vi lånat, jagade iväg stackars trötta Annika och ringe efter sällskap till Gislaved, tack för att Tessan är arbetslös och gärna åkte bil med trötta tjatiga mej. Lämnade av pumpen på verkstaden och hämtade Ellen som somnade på vägen hem, själv fick jag laga mat för jag skulle ju till jobbet om 1/2 timma. Gäsp. De ringde från verkstaden och sa att de behövde beställa en fästring och den skull inte komm förrän på onsdag, jag va så trött så jag sa bara ok och lät nog helt ointresserad. Somnade mycket gott och hyffsat tidigt på kvällen kan jag säga och Ellen sov hela natten ändå tills 04,20 men då hämtade pappa henne till mej för han skulle ju ändå upp, sen sov vi gott ihop till 9, sköööönt.
Jobbet flöt på bra, stackars svägerskan åkte av sin gamla hopphäst som vaknade till liv när vi la ut lite bommar att galoppera över, fanns inte ett spår av 22 år där då men däremot massa spår av grand prix hoppning :-). Somnade tidigt även denna kväll och sov återigen hela natten, tack Ellen eller ska jag säga hennes tänder.
I onsdags ringde de från verkstaden och sa att bilen startar nu men........ bensin mätare funkade inte nu den stod i bott och lampan lyste med full tank, suck aldrig får man vara nöjd. Ringde GIslaved coh frågade om man inte skulle få hela saker fastän de var begagnade, jo då men allt kan ju gå sönder i hantering, men jag fick iaf hämta ut en pump till utan att behöva lämna tillbaka den vi precis satt in....... ok. Får väl se hur länge vi orkar köra med trippmätaren eler jag menar jag ju. Fick iaf hämtat bilen med hjälp av Per-Anders, tack. Väl där betalade jag och sedan monterade jag in Ellen, upptäckte då att de luktade bensin i bilen men trodde väl att det skulle försvinna snart. Skickade paket till Eva med kläder, tankade också upp Per-Anders bil innan jag lämnade tillbaka den. Sov hela natten igen med lite små uppvak, Ellen vaknade vid 2 tiden och sov sen hos oss resten av natten.
Igår hade jag bara 2 lektioner varav en hoppträning, kull att ha börjat med dessa och att eleverna börjar träna extra, roliga lektioner är det.
Har sovit hela natten inatt också det kommer nog snart nya tänder så det blir slut på friden var inte oroliga för att jag får sova. Ellen och jag har varit och köpt ett present kort på SF till Ella som tagit hand om Willo under min konvalesent tid, komemr sakna henne nu när hon flyttar till stockholm och livgardet, speciellt kommer Willo göra det för han har nog aldrig varit så välryktad som nu, glänser som ja vet inte vad det är bara för mej att börja rykta ordentligt nu.
Nu ska jag klä på mig och Ellen lite andra kläder för vi ska åka och storhandla mat när pappa kommer hem om 10 minuter, orkar inte laga någon mat idag så det blir att äta något på vägen.

Imorgon fyller Per-Anders och Benjamin år så då ska vi gratta dem och på söndag blir det Borås av avklippning av mitt år för Erikas skull.

Kram på er.

De vad de......

vi visste ju det hela tiden ju att de var nya tänder på gång men vi väntade ju på att febern skulle komma men det har den inte gjort ännu.
Det har kommit fram 2 nya tänder i överkäken numemr 9 och 10 av alla tänder nu, de nya är en liten bit ifrån de andra eller så är det bara så just nu för de bara precis kommit ut lite grann, de sitter iaf på båda sidor.
Hoppas nu de sömlösa nätterna är slut
Upptäckte de nu när jag borstade tänderna på lilla prinsessan.


Ellen har nu upptäckt sin hund också som hon fick av Karlssons på granehill när hon fyllde år, undra om moster tycker behandlingen av hund är ok i alla lägen :-)


Kast med hund, helt ok va???




Men var är detta en mun.....







Puss på ej min hund



Kram och hej  igen

Grattis LUKAS

Idag har kusin Lukas namnsdag och vi skickar grattis kramar denna vägen till honom. Snart kommer du ju ner och hälsar på oss i Brännögård, kanske blir det ett litet bad igen med kusinen då......




Igår var vi duktiga och grävde upp alla dahlia lökar i vår trädgård, de ligger nu på en första tork på vår balkong så inga katter kan komma åt dem och pissa på dem. Jag planterade också om blomlåderna så de blev höst och vinter blommor där istället, riktigt fina blev de tycker jag.
Bilen är nu ittad fel på och det är bränslepumpen, 3800kr om verkstaden köper den, iiiiiiiii, men Kent har hitta en gammal för 500kr vet inte riktigt än om det är hea paketet bara för det var det tvunget att vara för annrs skulle det kanske inte gå att sätta dit den, plast clipsen går visst sönder så lätt :-( får väl se var det blir av detta. Kent ska nu bara ringa nån gång och kolla hur länge de har öppet idag så vi vet om vi ska åka nu och hämta eller om vi kan vänta till i eftermiddag eftersom jag ska ha lite extra träning på ridklubben kl 12

Ellen vaknade urtidigt idag med men Kent gled upp så snabbt och låste in dem i tv rummet så jah har fått sova en del iaf har bara hört henne ibland, han kom tillbaka till sängen vid 06,30 och sen har jag sovit så där med en snarkande sambo brevid mej och Ellen som har gnällt och sovit oroligt i rummet brevid men jag slapp ju vara vaken urtidigt iaf.

Nu är det dags för frukost och sen får vi se vilket det blir.



Mina höst/vinter blomlådor



Kram och hej då

Bilen på verkstad igen......

Igår bogserade Börje mig och bilen till verkstaden i Torup så får vi se om de löser problemet eller om de var så att Börje redan löst det. Han startade nmligen bilen härom kvällenmed hjälp av att spruta startgas i luftfiltret och då gick den igång så han tror det är bränslepumpen så nu letar vi kanske efter en sådan....... verkstads killen trodde också det när jag berättade allt vi gjort med den ja ja vi får väl se vad han säger när han ringer. Tills vidare har vi fått låna en bil av Ellens fadder Per-Anders för de hade köpt en ny andra bil och ska sälja den de hade men nu har vi den en liten opel corsa som går som ett spjut och det låter därefter också :-)

Ellen har nu lärt sig köra även framåt med sin rosa bobbycar och kan stegra den över trösklar också men.... det blir lite ilska när man kör in i dörrposten och det inte hjälper att stegra, hon har inte fattat det där med att flytta den åt sidan ännu.



Elen kör sin bobbycar med tillhörande ljud som ni ser....



Idag sov hon också till 07,15 och inte 04,00 som hon gjort tidigare denna vecka, gäsp, hon behövde väl sova ut hon med.

Glömde denna bilden när jag bloggade i söndags....


Ellen hjälpte mig inte att baka muffins till klädpartyt men hon fick iaf slicka av visparna vilket var uppskattat, jag fick dra den från henne sen hon sprang omkring med den det var ju så gott, se att det inte fanns något kvar på gjorde inget för det var ju GOTT!!!!!



Nu ska jag ringa försäkringsbolaget och kolla med min lilla ridolycka sen är det bara att vänta på att de ringer om bilen.

Ha de väner

Tändspole

Jakten på en tändspole till vår bil går vidare, ingen som har en liggande någonstans:-)  den vi fick från verkstaden igår passade inte och idag har Kent varit på en skrot i Rydöbruk men det var samma modell där. Nu ska han ringa runt till skrotarna i Halmstad så får vi se om det blir något napp. Igentligen kan vi väll läga till några hundralappar och köpa en ny men om det inte är det dom är felet då då vill man ju ha handlat så billigt om möjligt ju.

Ja ja, tur att taxi Tessan finns iaf, jag fick ringa henne igår kväll igen när jag skulle hem. Idag hoppas jag kunna lifta med Ann-Marie eller Österlunds som båda rider sista lektionen och åker förbi här på vägen hem. Men jag hoppas ju vi får bilen fixad innan dess.

Hej svejs på er

Trött....

Idag är jag inte bara allmänt trött och seg efter halva natten med Ellen i sängen sparkandes och liggandes på mej, hon vaknade dessutom när hon ramlade ur vår säng och har nu ett rejält blåmärke i pannan. Jag är också trött på bilar, nu startar den inte alls utan vi fick boxera hem den från stallet nu i kväll, har väl skrivit innan att han inte hittade något på verkstaden när han sökte igenom databoxen, men han bad ju mej kolla om det kom gnistor i tändstiften när den inte vill starta och det har vi nu konstaterat att det inte gör så jag hoppas att felet är lite inringat nu iaf.

Nytt stycke

Har idag också haft klädparty här hemma med me and i kläder, kolla deras hemsida www.meandi.se, Ellen fick naturligtsvis kläder och flera stycken eftersom man får rabatt när man har party, en tröja i blåturkos färg med en massa flugsvampar på, en tröja med vita hjärtan på brun botten och en tunika i plysch med bruna större prickar på rosa botten alla var långärmade. Var på vä att köpa till grabbarna på granehill med men det var slut i deras storlek med mosnter trucks på fast jag glömde ju kolla elgitarrerna. Finns mycket roliga kläder där och de är faktiskt bra med har en klänning som är röd botten som vi användt massor i sommar och den är jättefin efter alla tvättar lite färg har den klart tappat men väldigt lite.

Nytt stycke

Igår hade vi KM i hoppning på ridklubben och Willo kom 2:a i häst klassen, matte va lite stolt, det var stilbedömning och han gick bra med Rebecka som red honom. Idag hade vi KM i dressyr men jag vet inte hur det slutatde eftersom jag var tvungen att åka hem för klädpartyt ju men Willo var inte med idag, så populär har han inte bilvit ännu.

Imorgon skulle vi åkt till Ullared men vi vet inte hur vi gör måste ju låna bil då å så, men det hade ju varit kul tt träffa Sandra som jag träffar så sällan. Ja ja vi får se vad som sker och vad han säger på verkstaden imorgon.

Måste dela upp min text så Angelica orkar läsa den, fick lite tillsägelse om detta härom dagen, fast jag väntar fortfarande på att de ska hända något på hennes blogg :-)

Nu nu blir det nog sängen lika bra iaf det är någon som vaknar i natt igen ju.

Natti....


karamELLEN

så söt så man får ont i tänderna :-)
Det var det första Annika sa när hon fick syn på vår prinsessa igår kväll. Det var det första smeknamnet som jag kunde tycka om annars blir jag ju mest irriterad över alla små varianter på Ellen, men karamEllen var riktigt bra.

Veckan har avlöpt OK med tanke på att bilen startar när den känner för det eller inte alls. Har haft den inne på verkstad men de kan inte läsa av något i databoxen och den gick som en klocka när den var där, suck...... mpste inte starta när man är på verkstad men det fattar inte vår bil.
Igår hade jag våran första hoppträning på ridskolan och jag tror att de tyckte det var bra, alla verkade iaf nöjda och jag hoppas det går bra för dem imorgon på vår klubbtävling med KM.
Igår kväll kom ju också Annika W förbi, ska förresten hälsa till Eva och Marina, hon har varit på Ringhals och jobbat denna veckan och skulle hem men tyckte att hon kunde sova över här och hälsa på min lilla familj. Jätte trevligt hade vi det också fick jag ju hömtat bilen på verkstad och varit och handlat som jag inte vågar för jag vet inte om bilen startar eller inte ju.  Ellen och Annika har busat och pussats. Hon åkte vidare hemåt för en stund sen efter en god lunch.



Ellen och Annika myser innan hon åker vidare hem.



Ska snart åka iväg med startlistorna till stallet om bilen startar vill säga annars får väl Kent ta MC dit....


Kramizar på er

Regn, regn, regn......

Nu har det regnat i flera dagar igen och varför då jo, mormor och Egon har hälsat på det blir tyvärr nästan alltid regn när de är här känns det som. Tycker lite synd om dem faktiskt.
De kom i fredags då vi trodde vi hade hittat felet på vår lilla trasiga bil så vi åkte till Gekås och handlade och mötte dem där. När vi handlat klart bland ALLA MASSA människor som var där så hämtade Egon och jag bilarna för de stod så långt bort och vår lilla bil startade så snällt, men sen när varorna var inpackade och vi skulle köra och parkera vid matstället så vägrade den igen. Men vi visste ju felet så jag steg ur och tog bort kabeln från minus polen på batteriet för att nollställa allt så vevaxelgivaren skulle funka igen, höll tummarna och vred om nyckeln, YES det funkade. En god lunch intogs och sen skulle vi åka hem men då var det dags igen, bilen ville inte. Så här gör du sa jag till Kent, som inte var med förra gången, men den startade inte, men gjorde du riktigt nu då? Jo visst gjorde han det den bara vägrade starta. Suck, vi ringde försäkringsbolaget för att kolla bärgare och ev hyrbil, måste ju till jobbet ju, jo då hyrbil får ni om ni tar bärgare för det måste vara dokumenterat av försäkringsbolaget ??? 1000 kr i självrisk. Hm... den brukar ju starta efter några timmar och vi orkade inte bogsera hem med en gång tar ju sådan tid att köra hela den vägen i 30 km i timmen och Ann-Marie (Kents syster) var också på Gekås så vi kunde lifta med henne hem om den inte startade hon handlar alltid ganska länge :-) sagt och gjort. Vi packade övervåra varor i mor och Egons bils lossade Ellens barnstol som hon satt och sov i, satte fast alltihopa i nästa bil, Ellen snarkade på, allt tog ungefär 25 min. När sedan de kör så säger Kent vi provar en gång till innan vi går in, va tror ni händer då jo bil j.....n startar, Egon hade nästan inte hunnit svänga ut på vägen så vi precis efter dem hela vägen hem, suck på bilar. VI avslutade kvällen med en god middag på pepparbiff och potatisgratäng, mums.
Igår var jag med Frida oc Poolo i Plönninge på distrikts uttagning för riksmästerskapen i hoppning för lektionsryttare, phu... Frida har aldrig tidigare tävlat utanför klubben och var jättenervös, men när hon skulle in på banan så tog hon sig samman och det gick galant och fröken Agge började tro på en nolla och fas 2 hoppning, men så kom hinder nummer 6 som Poolo tyckte var jätteläskigt och han ville inte hoppa över en bom med blåa saker under, Frida fick över honom på tredje försöket och sen blev det tyvärr ingen fas 2. Frida var ganska nöjd men nog ändå lite snopen, sen kom stilhoppningsprotokollet och då sken hon som en sol. Om man inte drog av för poängen för vägran så hade hon samma som hon som vann, så kul ju. Undra vem som ska trimmas till nästa års dressyr nu :-) Tyvärr fick Poolo för sej att man skulle stå på bakbenen i transporten och hänga frambenen på bommen, jag fick väl ner honom två gånger och trodde inte han skulle göra något när vi körde men tji fick jag, helt plötsligtgungar hela bilen och Poolo hänger på bommen igen. Denna gången kunde jag inte få loss bommen så jag fick helt enkelt slå på honom tills han stegrade igen och ramlade ner, oj oj oj. Nu blev det ett nerbundet huvud så stod han still hela vägen hem sen. Troligtsvis gjorde han detta eftersom han fick lite äpplen när han kom in och han gör så här i såiltan med när han tycket att han ska ha mat först så han ville nog ha mer.
Igår var det också Kents syster Mariannes 50 års kalas, vi åkte dit i vama kläder och fick vänta utanför deras hus på att bli lotsade dit vi skulle, körde genom Mjöbäck och in på en grusväg till slut kom vi till ett gammalt timmrat hus där ahde hon kalaset, det var jättemysigt med en massa kaminer och en gammal jättestor spis och ung, god mat naturligtvis.



Ellen finklädd inför avresan





MAAAAAAT...... mums





Mys med kusinerna Lovisa och Sara





vaniljsås med lite äpplepaj, det var pappa som tog......





Några av kusinerna, Ellen, Lovisa, Anna, Frida gillar inte blixten, Sara och Henrik






Ellen träffade en mysig David med, men tyvärr kramades hon med fingrarna i näsan på honom så han började blöda....






Ellen och mormor pusslade idag eller slängde pusselbitar på golvet....




Återknytning till överskriften

Vi har översvämmning på vår gata






Tur att vårt hus ligger på en liten kulle.... nu är det ännu värre när jag tittar ut.





Dags att åka på hoppkommitte möte, skjutsen står utanför, Hoppas bilen är klar när jag kommer hem

Ha de gott



Fy skäms....

Nu skäms jag allt en del, brukar tjata på folk att de ska bloga och själv har jag inte skrivit på en evighet ju, suck.

Vad har hänt??? Jo jag har jobbat, Kent har varit hemma med Ellen som vanligt och han börjar bli riktigt bra på marktjänsten. Läste i tidningen i helgen tror jag det var att det fanns något som var ren höst deprission och alla symtom stämde in på mej, fast denna veckan har det känts bättre men ändå inte bra. Har ingen lust med något, är trött, vill inte..... usch en sådan trålig mamma jag är just.
Mitt knä är iaf bättre men inte bra, har nog gått lite mycket på det i veckan för det gör lite ont så nästa vecka blir det mer sitta på lektion för idag har jag suttit mycket och det känns bättre, men det är svårt när man blir engagerad (stavas det så).

Nu ska jag ta Ellens bajs blöja, hon vill ju inte sova ikväll så hon får väl vara vaken då tills hon somnar. Natten mellan tisdag och onsdag så vaknade hon strax efter 00.00 och somnade igen vid 04,30......då hade Kent gått upp till gästrummet med henne så jag skulle få sova eftersom jag skulle börja jobba 10,00, suck. Vi vaknade alla kl 8 så vi var något trötta den dagen. Ellen sov sen som tur hela natten inatt och vaknade inte förän 08,00 så då kan man förlåta den förra natten. Kanske är det någon tand på gång eftersom hon också skiter som en jävla elefant och illa men febern har inte kommit ännu så den kommer väl lagom tills vi ska på kalas på lördag :-(





Ha de bra vänner och jag ska försöka skärpa mej.......

RSS 2.0