ASTRID

Grattis till alla Astrid där ute

Men mest grattis till våran prinsessa som heter Astrid



Bus tjej i närheten av datorn.......


Kram på er

5 dagar sedan.....

Har snön legat så länge, oj då. Eller den regnade bort imorse men igår kväll var den allt kvar så 4 dagar blir det med snö då.
Vårt ridhustak är klart nu på klubben men, underlaget är under all kritik, suck. Det har ju regnat in så mycket i höst i och med att det tog sådan tid innan det blev lagat, sen har det ju regnat in under tiden de lagat också så nu de sista dagarna har vi haft en skridskobana i ridhuset :-) jippi!!!! Ni förstår hur det blir när den smälter med början idag, gegghåla........ Vi försöker att få köpa in spån och blanda med i geggan så det sugs upp och blir mindre gegga till att börja med, sen måste underlaget bytas med omgående ju. I måndags hade jag lektioner utomhus på en del av ridbanan där vi försökt salta och harva men det gick ju inte att trava så det blev bara skritt :-(  och teori igen med sista gruppen, men igår så hade jag lektion i ridhuset på ca 20x30 eftersom isbanan var där med....... ja ja, eleverna var nöjda med att kunna rida igen iaf så då får jag vara det med ju.

I helgen var mor och Egon här på besök och vi var på tomte promenad i Kinnared, Ellen skulle träffa tomten i år igen och vi tänkte se om hon var rädd för honom men........... tomten sa visst  "hej Ellen känner du inte igen farmor" så var den testen förstörd. Kent och jag hann inte ens med fram till tomten innan Ellen var på väg därifrån sånågra kort hann vi inte heller ta ju. Så här kan det bli när man har ambitiösa mor- och farmödrar, tur att de är mycket snälla också :-)
Men en liten bild från tidningen på tomte, Elin kusin (som körde) och Rufsi med Mannos gamla kärra. Lite dålig kvalité för den är inscannad......






Igår var Kent och Ellen hos lillasyter Inga-Maj som fyllde år, jag åkte dit efter jobbet och fick lite tårta jag med och tog med dem hem i bilen, det var ju säkert 300meter att gå ju:-) men det var kallt igår igen -6 grader.


En mörk bild på Ellen och Simpson, han är alldeles för snäll precis som alla andra djur mot Ellen. Hon kröp in på hans plats, la sig på honom då rullade han över på rygg lite diskret så hon åkte av och hamnade innanför, som sagt alldeles för snäll........


På lördag ska Jennie tävla WIllo igen, det var 1 1/2 år sedan sist, får se hur detta går han har ju inte varit ute sedan förra hösten ju. Men Jennie hoppade honom i söndags och Willo trivs med henne väldigt bra.




Sist de tävlade fick de iaf placering ju :-)


Nu ska jag byta om och åka till stallet, ska iväg med en lektionshäst till veterinären. Tänke jag skulle hinna fixa med Willo innan dess + jobba lite, stress som vanligt.....vet nämligen inte om jag hinner tillbaka till lektionerna börjar, hoppas inte det tar för mycket tid.


Fick en länk av lillebror, han har tydligen blivit kändis nu stod det :-)    ja ja, jag säger då det.....

http://www.alekuriren.se/veckans/40.pdf


Kramar på alla snälla vänner

SNÖ!!!!!!!

Inatt har den första snön fallit här hos oss, helt vitt ute på gräsmattan, bilen och uppfarten :-)



'
Eftersom Kent inte tyckte det var kallt (-7) så fick han gå ut och ta ett bildbevis. Suddigt och inte på något annat än snön :-( jag får väl bita ihop nästa gång.....


Igår druttade Ellen ur sängen, vår, på morgonen. Blodet det rann ur munnen så jag trodde nästan hon hade bitit sig i tungan. Men som tur var va det bara den lilla flerpen mellan framtänderna som fått sig en smäll allt annat var OK.




Ellen nu på morgonen, pappa är där nere...



Teoriveckorna på ridskolan har gått trögt, inte måna som varit intresserade. Synd för det är ju deras lektioner som har gått till spillo, men några har varit flitiga och gått på flera lektioner.
Igår red jag Willo en liten sväng på banan, idag vet jag inte om det går att rida överhuvudtaget, snö och kallt = stenhårt.
Får väl se om jag får tag i något salt till banan om jag nu ka ha lektioner där i veckan. Taket är nästan klart men underlaget är sönderkört och genomsurt av regn.......

Jennie ska rida Willo i helgen, de är anmälda till tävling nästa helg, spännande.

Dags för frukost.

Kramar

Hittade detta på en hemsida :-)

Regelbok för hästar.

Med hjälp av den tyske hästpsykologen Pferdinand Reit, har vi lyckats komma över hästarnas egna stallregler, som de delar ut till varandra när en ny häst anländer till ett stall. Här läser vi följande:

Hej och välkommen till ditt nya stall!
Här är några regler som du som häst ska tänka på:

Snorandets konst - Människor älskar att bli snorade på. Överallt! Det är din plikt som familjehäst att visa dem att även du kan.

Gnäggande - Eftersom du är en häst, förväntas du att gnägga. Så gnägga mycket! Dina ägare kommer att tycka att du är jätteduktig som skyddar stallet med ditt gnäggande och att du kommunicerar med de andra hästarna. Särskilt mitt i natten när de ligger i sina sängar. Det finns inget som känns så säkert för en människa som att vakna mitt i natten och höra "Gnägg, gnägg, gnägg" från stallet.

Att trampa på katter - Glöm inte att försöka trampa på stallkatternas svansar. De låter så roligt då.
 

Tugga - Gör en insats för arkitekturen - Tugga på boxdörren, boxväggen, eller något annat som är gjort av trä.

Nymockade boxar - Det är helt OK att urinera på den nymockade bädden i din box, så att människorna förstår hur mycket du uppskattar deras hårda arbete.

Mathyfs - Dra gärna ut höet ordentligt, och blanda väl med sågspånet i boxbädden. Detta ger dina människor en utmaning när de ska mocka åt dig, och du kommer väl ihåg hur de sa att de gillar utmaningar när de köpte dig som 2-åring, eller hur?

Dörrar - Alla öppna eller halvöppna dörrar är en inbjudan till dig att få komma ut och röra på dig. Ta dig gärna så långt bort ifrån människorna som möjligt. Det ger dem bra träning när de försöker springa efter dig.

Transportregel - Vägregel nummer 1: När du är ute och reser, gör aldrig dina behov i hagen, endast i transporten!

Markuppträdande - Se alltid till att du lämnar tydliga spår på de vägar eller i de marker där du rider! Det visar marken vem som bestämmer, och människor gillar bestämda hästar!

Ren mule - Doppa alltid hela mulen i ditt vatten INNAN du pussar en människa! Människor gillar ju rena mular, och vad kan vara renare än en nytvättad mule? Glöm ej heller att torka av mulen på närmaste tygtrasa, t.ex. människornas ryggar.

Besökare i hagen - Kontrollera snabbt vem av besökarna som är mest rädd för hästar. Vanka fram och tillbaka längs staketet, gnägga högt och tydligt och krafsa med frambenet framför personen. Om personen backar och börjar gråta, piska kraftigt med svansen, stampa med foten och nicka med huvudet.

Än en gång - Välkommen till ditt nya stall!


Dags igen....

Att blogga alltså.
Har haft en down period i livet men börjar komma på rätt spår igen nu. Har hänt mycket sen sist, Ellen var ju hos momor och Egon och blev bortskämd i några dagar, hm... Ellen var i allafall nöjd med besöket och som tur var hade hon glömt de nya sakerna hon lärt sig när hon kom hem :-)


Ellen sitter i stor stol i Vara, tydligen får man det där....





Hemma säger vi SITT INTE PÅ DJUREN, tur att de inte lever i Vara så som on hoppar :-)


Igår var vi på kalas i Frillebo och firade David och Frida som fyllt år



David och Frida blåste ljusen innan vi sjönt färdigt så Maria fick tända om dem hea tiden, ivriga ungar :-)





Ellen fin i mammas klänning och sina röda lack skor, hon gjorde succé.




Ellen fick prova popcorn igår, Emmy tyckte det var dags. Oj som det åts hon ville ju inte ens kolla på mig när jag tog kort....




MUMS!!!!!!!




Har teori vecka på ridskolan denna veckan också, ska nu in och jobba för jag har massor att förbereda. Ellen ska till farmor och det börjar nog bli dags att åka nu för Ellen börjar bli lite trött och gnällig.



En sista bild, så här hittade vi Ellen en dag. Myste i min gamla säng bland alla gosedjur i sin goa morgonrock och med Nalle Phu boken i händerna, mysig tjej....




Ha de bra vänner




Ensamt

Från att ha varit fullt hus till att nu bara vara Sluggo och jag, ganska tomt är det.
Ellen åkte med mormor och Egon hem igår och då åkte ju också kusinerna Rasmus och Lukas så tyst nu här så jag fick sätta på radion som sällskap:-)

Helgen har varit bra, i fredags åkte mormor, Ellen Lukas och jag till Ullared och gjorde en liten inhandling. Lukas ville åka med han ville inte vara hos Felix han visste väl den lilla samrtingen att han kanske kunde få något och så rätt han hade. sen inhandlades det present till farsdag av både Ellen och Lukas, present till Malin och Lukas var där väldigt bestämd på vad det skulle vara :-) Rasmus tyckte han hade gjort ett bra val. Vi avskutade dagen med en god tacos middag och åt massa godis :-) Egon kom också ner under dagen. Kent sköt ju ett rådjur under jakten också.....jag tror de sköt 4 st sammanlagt och en hare.

Lördagen lullade på i lugn takt, Ellen var först och handlade med mormor och Egon under tiden passade jag på att fixa lite med teoriveckan som kommer nästa vecka, sedan tog de en lång promenad och Rasmus och Lukas stack över till Felix. Kent kom hem från jakt utan någon lycka denna gången, prmenad gänget kom tillbaka och jag for till stallet för att rida. När jag kom hem var middagen klar, potatis gratäng och ytterfilé, mums. Sen blev det besök av bus eller godis ungar tur att vi inte åt upp allt godis dagen innan. Rasmus och Lukas gjorde en koja i halva Ellens rum Ellen hängde på som vanligt. Kent och jag åkte och tog in hästarna och gav dem mat.

Igår så åkte hela gänget med vår prinsessa, de stack ganska tidigt vid 10,30 tror jag. Kent och jag blev om 2 deg klumpar när allt var klart. Kom ju på ganska sent att Ellen skulle med Kent och jag pratade om det när vi åkte från stallet på morgonen efter det att vi släppt ut hästarna och gett dem mat. Så det blev en rusch efter frukost undra igentligen hur mycket rätt som kom med och vad som saknas?????
Sen drog jag till stallet vid 11,30 och red med Pia och Alice, så kuldet var att rida riktigt igen i lördags var jag ju bara ute och skrittade ju. När jag kom hem sen var de bara att åka och hämte rådjuret och sedan skulle det styckas ner ju. Det fick jägaren göra själv med mycket hjälp av svågern. Sedan skulle vi skära ner resten och Kent gjorde det mesta men jag malde ner med maskinen tog några försök innan vi fick allt rätt där så det blev en del puré istället för färs ja ja går väg att steka det med tror jag. Delade ut lite kött till svågrarna också.

Lite bilder från veckan:


här byggs det koja i Ellens rum



kojan klar....



Ellen på väg in i kojan.....




Ellen och Lukas i kojan och fixar med ljus, Sluggo vad visst också med på ett hörn...




I lövhögen som Rasmus och Lukas krattat ihop åt oss, tackar....




Ellen och Lukas leker tittut i hennes svamphus.




när Egon är här äts det godsaker, här var det tydligen chips som åts när mamma var i stallet, busar där.




Förra helgen hade Ellen hittat en ny grej attt ha i munnen, ett av hennes grytlock. Ellen retriver försvinner nog aldrig:-)


Nu ska jag fortsätta med mitt jobb med teoriveckan, gjorde ett litet avbrott för er skull :-)

Kram

RSS 2.0