Usel bloggare igen......

Nu så tar jag mig tid fast jag igentligen inte vet om jag hinner....... ja ja

Massor har ju hänt sen sist, vi har varit i Kläppen och åkt skidor, nej inte Ellen hon åkte pulka och gick omkring och tittade på allt folk med stor förundran, vad kom alla ifrån tro och vad hade de på fötterna, hm.... Vi hade ju sagt innan att ville Ellen ha skidor hon också när hon såg alla andra så skulle vi hyra till henne, men det behövdes inte hon var inte ett dugg intresserad. Naturligtsvis var vi på lite after skii, Kent hde tjatat sen det blev bestämt att Anna skulle med att han skulle minsann se till att hon kom upp på scen och fick sjunga men...... ni som känner min Kent vet att det är mycket snack och lite verkstad. Han pratade iof med Johan innan de började spela men tydligen inte tillräckligt bestämt han som kände honom :-) jag tror nog nästan Anna blev lite besviken sånt tjat som det varit om detta. Ja ja det var ju kareoke på fredags kvällen och då fick Anna sjunga iaf.
Skidåkning blev det mycket för en del och lite för vissa andra, jag hade ju sagt från början att jag inte behövde åka så mycket så Kent körde mest av oss två tills han fick feber och låg i 39 graders feber i över ett dygn :-( sen blev det ingen mer åkning för honom. Han var feberfri på fredagen men kände sig matt som tusan och höll sig därför inne. Ellen började bli dålig då och jag hade legat illa och var helt stel i nacken så det blev en dag med familjen istället mysigt värre. Jag åkte skidor på lördagen när vi kom upp, backarna är ju öppna till 18.00 så det var bara att fara ut, sen körde jag också när Kent låg i feber efter att jag varit ute med Ellen en stund så hon kunde sova ikapp med pappa inne, men då var det -14 grader ute och jag hittade ingen av de andra (de satt inne i toppstugan) så efter en dryg timme åkte jag in men frusna och värkande kinder, har förfrusit dem en gång tidigare.
Resan gick jätte bra både dit och hem, Ellen bröt nog inte ihop en enda gång men så hade hon ju kusinerna Erika och Anna med sig därbak. Trodde kanske att det skulle bli lite gnäll eftersom hon är lite äldre nu och betydligt rörligare än förra året, men vi rastade av henne i Mariestad och Vansbro så räckte det sedan:-) låter nästan som en hund ju.

Nu har jag jobbat 1 1/2 vecka sen jag kom hem och jag har inte fått febern ännu, men förkylning som sätter sig på stämmbanden när jag har lektioner så jag blir superhes den sista lektionen, just nu är det kanske tur att jag bara har lektioner två dagar. Igår kväll var jag riktigt under isen och trodde faktiskt att jag skulle bli dålig men klarade mej då med.
Har pratat med facket nu om mina arbetstider så vi får se vad styrelsen säger, jag behöver iaf fler timmar än de 16 jag fått. Några av våra snäll hästar hade gått crazy när jag var borta men nu har de lugnat ner sig igen, det var no mycket väder som ställde till det, kan man inte röra sig i hagen så gör man det på lektion.  Men igår var de snälla som vanligt utan att jag longerade dem som jag gjorde förra veckan, vi hade ändå hoppning och det gick jättebra.

Imorgon åker Ellen & jag till mamma och Egon i Vara, men först ska vi göra ett stopp i Falköping hos Ann & Isabll som jag inte träffat sedan scandinavium förra året:-) och på torsdag ska vi träffa lite klasskamrater i Skara för BYS har 10 års jubileum då, det ska bli jättekul att träffas igen. Har packat ner ltie kläder till Tor också.

Nu måste jag snart börja med lunchen fast vi åt nyss frukost, det var nämligen någon som vaknade kl 04.15 idag och var uppe med pappa innan han gick till jobbet, jag låg i sängen och hade en sådan fruktansvärd huvudvärk eller migrän kunde inte ens satta mig upp när Kent kom med tablet till mej. Som tur var så släppte det lite under den timman Kent var hemma men tro inte att Ellen gick med på att ligga still när han åkte nä det var skrik i högan sky jag trodde skallen skulle gå i bitar.  Till slut la jag henne i sin säng och satte på en saga med hög volym för att överösta henne, det funkade hon blev tyst och jag kunde ligga ner lite till, men så tog sagan slut och då var det slut på friden igen. Då gick jag in till tvn och la mig på soffan Ellen satte sig en stund i sin stol men sen skulle det gås omkring och hon blev återigen jätte arg när inte dörren gick att öppna. Nu var jag bara trött efter den fruktansvärda huvudvärken så det gjorde inte så mycket att hon skrek, efter en stund skulle hon vara hos mig i soffan och på några minuter somnade hon kl var då 07.30, gäsp, antagligen somnade hon av utmattning. Vi vaknade sedan vid 10 tiden igen, konstig morgon.
Vi eller jag har börjat ha Ellen mer och mer utan blöja fast utan någon större framgång ännu. Hon går hör just nu utan och har gjort sedan vi gick upp men hon blir jättearg på mig när jag frågar om hon ska kissa på pottan, nyss gick hon till toaletten och skrek så då satte jag henne på pottan men det komemr inget, man kan ju inte påstå att hon kissar ofta iaf. Det blir nog bra så småning om.

Förresten snart är det scandinavuim och jag har bokat säng på hotell gärdesvägen i Nygård, ska varaett bra hotell har jag hört :-) vi syns väl i Göteborg vänner.



Lite bilder från tiden som varit


Elllen i kalla fjällen




Erika hade gjort guacamole, mums tyckte Ellen






Kolla på Felix han ligger ner ju






Ellen leker med mössan





Nya favvo kusinen är Anna, sover gott här




Morgon rutiner i stugan......



Nu tyckte nog datorn det var nog för jag kan inte lägga in fler bilder det bara låser sig, ja ja den som spar han har eller....


Ha de vänner







GRATTIS EGON

Idag gratulerar vi världens bästa Egon på hans födelsedag.



Kramar från Ellen, Agge & Kent






Regn

En liten hälsning från  Kläppen. Idag regnar det  så vi ärpå utflykt, har visat Erika alla backar på fjället. Just nu kollar vi rumt påLindvallen. Sega knappar på denna datorn och tidsbrist.

Allt är väl
Kramar

Kläppen imorgon....

Jo då imorgon bär det av och i år har vi 2st extra reskamrater med oss, det är Ellens kusiner Erika och Anna. Vi har packat färdigt allt utom den sista maten och oss själva. Var faktiskt färdiga riktigt tidigt typ 18,30 Yes...... nästan så man kunde dragit iväg då ju:-)
Jag kommer nog inte åka några skidor iår har inte bestämt ännu om det blir ett föräldra liftkort eller bara ett till Kent, jag är ju väldigt nöjd med att bara få kom upp och hemifrån ju.


I tisdags hade vi ett överasknings kalas för svärmor här hemma hos oss, alla Kents syskon hjälpte till och fixade något och jätte bra blev det. Britta var rörd till tårar nåär hon kom hit, hon trodde hon skulle ut på middag med Ann-Marie och hennes familj och kanske någon mer av hennes barn men inte detta. Av oss alla fick hon en ros och alla hade köpt den de ville det blev en fin bukett till slut vi var ju trots allt 32st.
Jag lyckades koka ris till alla utan att bränna vid, jag är så stolt över mig själv är ju helt värdelös på detta ju, tog en jätte kastrull som mor har lämnat här och kokade 30 dl ris i, jo mängder blev det.......




Välkomst skålen.....




Brittas ros bukett och vårt dukade bord, farmors gamla glas i bakgrunden.






Jo man kan få till det ganska fint även om man bara har vardags porslin





Brittas tårtor, choklad tårta med after eight mums, Inga.Maj har dekorerat dem





Klart att det ska vara en bild där prinsessan är med också, här är det Tommy som tvingas läsa med henne.





Nä nu är det dags för sängen, kl ringer 05,00 imorgon och jag kör hela vägen så lite sömn vore nog bra....
Go natt vänner

Nyår och besök från Nygård......

Nyår gick lungt och fint fast Ellen var som ett monster som inte kunde vara still och när klockan började närma sig 02,00 så tyckte jag att det var dags att åka hem så hon fick sova. Hon sprang lite hysteriskt runt runt hos Liljorna på Kvarnen, skrattandes hela tiden det var som om hon skulle stanna så skulle hon somna. När jag startade bilen så slog ögonen igen och sov till 08,30 morgonen efter, blev en lång middas lur och tidig sänggång dagen efter för lilla stumpan.
 

Ellen lirade med i gitarr hero bandet, alla barnen spelade och sjöng den kvällen.



Ja ja vår kamera går inte att ta kort med i mörkret, men Ellen brydde sig inte om raketerna ett dugg sen hade hon ju hörselskyd med



 Igår kom kusin Mona med familj på besök, ett lite försenat julfirande men det är kul att dra ut lite på det med så får man chans att umgås med flera :-)
Vi åt god mat tills bordet rasade ihop, jo de gjorde det och jag satt inte på det, delade ut lite julklappar. Tackar igen från Ellen och oss.
Imorse när Kent och jag for till stallet för att fodra mm så var det bara -13 grader ute, brrrr, Ellen blev hemma med de andra som vi väckte. När vi kom hem hade de varit hungriga en stund så det är tur att Mona kan hitta i andra kök så de fick något i sig:-) bra kvinna reder sig eller hur. Ellen var mätt och nöjd när vi kom hem och vi fick frukosten serverad på bordet, TACK.
Lite senare gick vi ut i kylan och kollade på barnen när de åkte skridskor, Emma åkte med Ellens kusiner Moa, Elin och Lovisa. Rebecca hjälpte Ellen som tog sina första stalpande steg på grillorna:-) hon provade att gå men slutade gansk fort med det och sedan hängde hon bara i armarna på kusinerna.


Ellen och Emma väntar på paket




Löjliga familjen hälsar på :-)




Smarrig tårta till kaffet, choklad och after eight tårta, mums





Ellen busar





Första stapplande gliden på skridskor





Pulakn var okså kul och snabb eftersom Lovisa drog i full fart...



Sen provade hon även bandy spel, det var kuligt.



Nu ska vi åka och hämta mormor vid tåget i Halmstad, hon ska vara barnvakt i morgon när vi båda jobbar. Vi ska också fixa iordning huset till blivande kalas och laga lite mat till fjäll resan. Baka, tvätta, mangla.........tur att mormor kommer säger jag bara.

Lite Willo rapport: han ska starta i Laholm med Jennie den 31/1, det blir 1,00 & 1,10 denna gången eftersom han inte hoppade utan gick över 0,90 förra gången. Jennie har ridit lite mer nu under lovet och i fredags hoppade vi igen och då började han ta i lite Jennie låg allt på magen några gånger när hon inte var med :-)


Ha de.....

RSS 2.0