Willo & Elin:)

Willo och jag har haft en härlig tid med Elin som tävlat honom. Det har varit både framgång och motgång, men för det mesta har det varit bra.

De började på 1.00 i Kvibille hösten 2010 med placering första tävlingen:) och i våras debuterade de 1.20 felfritt precis utanför placering:) tyvärr kom det en svacka där Willo vägrade hoppa på gräs men i höst kom de igång igen och gjorde felfria rundor i 1.00 och 1.10.

Jag är mycket tacksam för Elins envishet, nogrannhet och vilja att utvecklas med Willo.
Här kommer lite bilder från deras tid ihop:)



1:a tävling i Kvibille, placering i 1,10



1,10 i Vaggeryd, en härlig tävlingsplats, och placering:)




debuten i 1,20, felfri och precis utanför placering





Flyger i omhoppningen i div2 i Ätrabygden:)



som var med och bidrog till en 3:e plats med laget:)



Det blev också en 2:a plcaring med laget i Styringe:)



Båstad en seger och en 6:e placering:)


Jamen ni förstår, en härlig period i mitt liv iaf.

Tack igen Elin och lycka till med Alice, körkort och skola. Men du andas och njut lite med;)


Kram

Kläppen dag 5

Inte bloggat på ett par dagar men kanske beror det på liiiite tröffhet efter en del skidåkning. Ellen kör nu för fullt och då menar jag verkligen för fullt!!!!
Idag körde jag själv med henne när Kent var inne och fixade med stugan tills nästa år, vi åkte stolliften upp till toppen och skulle köra baksidan tillbaka. Jo jo...... Ellen hade fått fortkörningsböter om någon hade sett henne:(
Det började bra men helt plötsligt slutar hon svänga och med det blir det ju ingen broms alls och hennes små ben orkar ju inte bromsa när det går rakt ner i en blå backen. Vilket gör att jag kör allt jag kan och alldeles för fort för vad jag klarar nu för tiden, jag kommer naturligtsvis inte ikapp henne och till slut får jag ett felskär och ligger där kanandes på magen baklänges nerför backen. Hm.... undra vart Ellen tar vägen nu hann jag tänka innan jag kunde vända mig om, men när jag väl gör det så ser jag att hon med vurpat och ligger med en skida ett par meter ovanför och en skida ett par meter nedanför sig, sjölv ser jag mina stavar så där en 10meter ovanför mig.... Men det kom en snäll dansk familj och hjälpte oss så vi hittade allt och kom på fötter, Ellen var mest förvånad över att hennes skidor lossnat, phu vilken tur säger jag. Jag hade hela magen full med snö, tröjan var pissevåt och när jag kom hem så ser jag att jag skrapat magen.
När vi håller på att samla ihop oss så kommer delar av Lilja/Person så de tar med Ellen neråt så skakiga mamma slipper.

Skidskolan går bra, de kör i snowpark, baklänges, skogskanten och idag hade de kört i tävlingsbacken (uppsatt slalombana) men då hade Ellen blivit kissenödig på topen av den och fick köra först ner, naturligtsvis ramlar en av de andra och slår sig så de får vänta på en skoter som hämtar honom,, där nere står vår prinsessa och kissar på sig, vad ska hon göra helt själv där nere:( men hon var inte ledsen för det, jag kissade på toaletten med mamma:)

Idag har vi ockjså grillat lunch i backen, hamburgare med bröd, det var mysigt och ltie kallt. Här på Kläppen har de byggt nya grillplatser, jätte fina med sittplatser och allt:) En lyckad dag i backen alltså.

Just nu snöar det stora flingor och jag hoppas det kommer en del till under natten. Nu har vi bara 2 skidagar kvar och denna veckan har varit underbart skön. 
Lite bilder från dessa dagar....


Ellen i tunneln



På väg mot grillning i måndagskväll, Ellen och kusin Lovisa



I skidskolan:)


Skidskolegruppen



Bus med kusin Moa



Kläppen dag 2

Idag har vi åkt skidor nästan hela dagen, lite avbrott för lunch och en fika på toppstugan bara. Nu blir det inte så mågna åk eftersom Ellen inte kör så fort eller det gör hon ibland men hon får inte det.
Ellen har lärt sig att svänga och bromsa (glassstrut) och gör det i gröna backar jättebra, kul att åka hela familjen upp och ner i backarna. Vi råkade hamna i en kort bit i en röd backe och det var ingen hit tog oss säkert 20 minuter att ta oss därifrån för Ellen fick nämligen gummiben, skit vad vi blev SOS sällskapsresan där Kent & jag.... till slut tog vi oss samman och blev pedagogiska och så superlätt det gick då. Men Ellen frågar nu hela tiden vilken färg det är på backen innan vi åker ner;) men kör gör hon.
Ett par gånger har hon fått lite hög fart och jag har blivit väääldigt rädd men hon har räddat det alla gånger utan en då jag fick slå till henne med staven så hon vurpade istället. Jag trodde att hon slog sig mycket eftersom hon snurrade runt med huvudet i backen i full fart, men svaret på min fråga hur det gick var "mums jag tycker om snö ju" också slickade hon av snön på kinden;) gulliga unge

Imorgon börjar skidskolan för henne och vi har bytt grupp på henne till grön grupp eftersom hon nu klara av att köra i de backarna.

Nu är det kväll och vi är trötta, nöjda och möra i kroppen efter denna dagen, super god mat har vi fått idag, gulaschsoppa till lunch från Lilja och kassler gryta från Perssons, mums:)



En bild från fika stunden på toppstugan i eftermiddags, vad vore livet utan varmchoklad med grädde;)

Ha de gott vänner

Kläppen :)

Äntligen har vi kommit till Kläppen och vintern, som Ellen säger, enligt henne är det inte vinter hemma för det finns ingen snö.....



Resan upp gick faktiskt bra, Ellen kollade på en del film och lyssnade på musik i sin nya dvd, kusinerna somnade och till slut somnade Ellen också, lungt och skönt i bilen med andra ord;)







Vägarna var torra nästan hela vägen, himmlen var blå och solensken, det var som Pontus sa "är vi verkligen på väg på vintersemester?" :)
Vi hyrde skidor lite innan KLäppen och packade baksätet fullt med dessa;) sedan körde vi till stugan packade ur allt och på med skidkläder. Kl 16 stod ungdomarna i backen och hann att åka i 2 timmar innan de stängde för dagen, Ellen körde en dryg timma i liftkarusellen, lilla barnbakcen med liftbandet och några åk i knappliften en stolpe upp med kusinerna:)
Jag kan, jag kan, jag kan, sjöng hon i en egen påhittad liten sång varv på varv i karusellen:) söta unge.

Hemma vid stugan så blev det snölek med Moa och snowracern , som hon har längtat, överlycklig när hon faktiskt kunde bromsa och styra själv:)






Nu ska vi äta frukost och sedan ut i backen:) tjohoo






RSS 2.0