Julen över....

Så var julen över för detta året. Vi avslutade det med besök av morfar och Eva under gårdagen. Vi började ju julen lugnt alldeles själva hemma och tur var väl det. Sen kom mor, Egon, lillebror, svägerska och två kusiner på juldagen och huset blev välfyllt. Vi hade en trevlig eftermiddag, kväll och förmiddag dagen efter. Julklappar delades naturligtsvis ut och jag tror att alla var nöjda det nerkade iaf så, vi blev jättenöjda.
På annandagen när våra gäster åkt så bar det av upp till svärmor och släktkalas där och nu snackar vi välfyllt hus:-) tror vi var 35 stycken. Igår åkte vi och köpte oss en dvd på gekås, lämnade tillbaka lite saker som var felköpt och julklappar som var dubbelköpt. Morfar och Eva var också där innan de kom till oss. Igår tog också äntligen julmaten slut, fast inte skinkan som utr är den är ju så god.
Willo har fått vila några dagar nu men igår tömkörde jag honom och idag hoppade Jennie honom, ska anmäla dem till Laholm nu det blir 1,00 & 1,10 där så får vi se hur det går. Resten av dagen idag har vi bara varit hemma och softat, Ellen och Kent var uppe hos framor en stund när jag var i stallet. Imorgon blir det arbetsdag för vissa, själv är jag utan jobb ett tag igen, är ju bara säsongsanställd på ridskolan och börjar där igen den 2 januari.
Just nu längtar vi till Kläppen, vi får med oss kusin Erika och förhoppningsvis kusin Anna om hon får ledigt från skolan. Det är 50 cm snö däruppe och många backar öppna :-)

Här kommer lite bilder från helgen:

Juldagen







Några som njuter av maten tror jag







Nissarna Rasmus och Lukas läser på paketen, Ellen demostrerar sin nya dammsugare





Så mycket papper......






En omonterad husvagn gjordes genast om till gunga :-) kusinerna kämpar med beskrivningen





Visa mej morbror, hur gör man då....... hon kan nu kan jag säga varje morgon, tack..........





Mums för ris a la malta, nej hon har inte druckit julmust det var Lukas som sölade......






Lite välling gick också ner.......



Annandagen


Ellen diskuterar säkert något viktigt med Per-Anders, Yngve, Stefan.......





......Börje, Göran och Tommy





Medans några av oss andra tar hand om disken.





Morfar, Ellen och Eva





Morfar och Ellen






Sluggo och Måns gillar granen, som tur är har de inte upptäckt vad kul man kan ha med pyntet :-)




Idag


Ellen fick en husvagn av mormor och Egon,  men hon tycker den är lite liten för oss alla i familjen :-)




God fortsättning på er alla
Kram

God Jul

Nu är snart julafton helt avklarad och vi har fått lite paket. Naturligtsvis fick Ellen flest och bäst var nog damsugaren som mamma köpt, hon tyckte också om sina böcker väldigt mycket, pusslet förstod hon inte så mycket av ännu slänger mest bort bitarna bara:-). Imorgon ska hon få batterier i damsugare (orutinerade föräldrar som missar sånt) så då kanske den inte är lika kul, radiostyrda bilen som hon fick av fadder Pelle med familj va rolig först men sen blev den helt plötsligt farlig och Ellen springer bort från den när vi kör.......

Själv fick jag ett fint Pandora armband av min snälla sambo, tänker inte berätta vad han fick men jag kan säga så här, vi skulle INTE köpa några dyra saker till varandra vi sparar till fjällen istället........ suck nu sitter man här och känner sig dum för man var lydig.

Nu ska vi ta en smörgås med julskinka på, sen blir det tvn och softa. Imorgon kommer ju gänget hit och då ska vi vara laddade.

LIte bilder från oss......




Aldrig någonsin har man väl sett farmor Astrids julbröd så här högt, var ju alltid platt ju:-) men Agge hon kan eller inte.......smakar gott iaf.







Vi har fixat lite i hemmet idag, nya kort uppsatta plus en present från en av mina ridgruppper. Blev jättebra, tack igen...





Ellen beundrar änglaspelet......





Är jag fin nu mamma, jaaaa jättefin prinsessan......





Det är svårt att få henne att posera nu, vill inte stå still rakt upp och ner vid en töntig gran




Ellen och pappa öppnar paket.





Hej från oss........

Nästan klar....

Nu är brödet i ugnen och snart klart, Rocky road står på kylning precis som kolan och skinkan. Med andra ord är "julbaket" klart :-)
Dags för att sätta sig vid tvn och slå in julklapparna, städningen tar vi innan gästerna kommer.
Ellen har fått sitt julbad och ligger nu i sängen och håller på att somna in, hoppas hon sover inatt för vi är trötta, gäsp.

Imorgon blir det utdelning av klappar, besök i kyrkan med julbön och julkrubba mysigt faktiskt. Willo ska få sin tid men jag vet inte om jag hinner rida imorgon kanske tar och longerar honom en stund fast han svettas ju så och då får jag ju vänta ut honom tills han torkat, ja ja vi får se. Han skulle behöva ett par rejäla galopp pass i veckan för flåset är inte det bästa, kan nästa tro att han har ahft samma träningsdos som matte, dvs obefintligt med träning....

Ha de bra i jul om vi inte hörs....
Kramar från oss i Brännögård

Suck....

Det var väll vid denna tiden man borde vara färdig med allt som hör julen till eller.....  eller inte.
Vi har ju iaf fått in granarna och tagit fram lite julpynt, bestämde oss för igår att det blir inte mer heller med tanke på pillemaja som vi har här hemma just nu :-) jo ja vet, allt har sin tid. Hade tänkt att baka idag men det blev visst inte så varken bröd eller knäck......
Imorgon ska vi inhandla den sista maten och jag ska handla något till Kent, men kan inte komma på vad för något, suck igen. Vi får väl gå här och pyssla med mat och klappar på julafton för vi tänker tillbringa den i hemmets lugna vrå själva, vi får ju kärt besök dagen efter och antagligen fullt ös. Kom just på att jag måste kola hur många kuddar och täcken vi har där uppe. Jag tror att jag fått ihop det med sängar, Rasmus och Lukas på luftmadrassen, Micke och Malin på antingen var sin säng eller i 120 sängen och det samma gäller mor och Egon, de får slås om dem...... tyvärr är den ena Ellens blivande sång som bara är 80cm bred men vi har en säng hos svägerskan längre ner på gatan som vi kan låna annars.

Ellen har nu i några dagar haft det jobbigt att sova, den 4:e kind tanden är på väg igenom har tittat fram en del men har ltie kvar, hoppas den kommer fram innan vårt besök kommer blir så jobbigt med jobbiga nätter då ju och hon är inte heller alls i form när detta håller på.

Blev ingen ridtur idag, Willo fick lite massage. Imorgon får han vila med eftersom vi åker direkt Kent kommer hem men jag tänkte nog hinna rida lite på julafton så kan Ellen och Kent gå till farmor med paket.

Julkort skulle man skicka också ju men jag har glömt detta, så jag gjorde ett på datorn nu och mailade iväg det, hopas jag inte glömt någon (påminn mej i så fall snälla) och ni som fått kan väl hälsa era rara föräldrar utan internet, tack.

Nä nu ska jag nog taoch nana lite innan Kent kommer hem och väcker mig-


God natt på er alla....

Nu närmar den sig....

Julafton alltså.
Ellen funderar nog på vad vi håller på med, men hon är ännu så länge med på noterna fullt ut. Hon och pappa har varit ute i skogarna och kollat om det funnits någon fin gran till oss, nej vi har ingen egen skog men andra har ju, idag tröttnade Ellen på att åka vagn och ville gå istället så hon och pappa hade att göra ett tag i skogen :-) tur att de hade de för jag var i stallet en lång stund idag. Red ut med Tessan och Martina iof lugnt men ändå ut...... skönt och trevligt.
Tillbaka till granen, jag tyckte inte om vad jag såg så vi åkte till svägerskan och svågern på kvarnen istället, de har ju massa med granar hos sig och vi hittade en både till oss och till Ellen. Under eftermiddagen har vi tagit in och klätt dem båda, vår ser lite mesig ut, får nog ta och hänga dit mer saker fast deet lir ju så mycket att ta bort då ju..... Ellen tyckte detta verkade kul och under tiden jag satte snöre i de nyinköpta julgrans sakerna från IKEA så hade hon fullt sjå att utforska allt hon såg. Slickade på glitter hjärtana så nu skiter hon nog glitter imorgon för det bara ramlade glitter av dem :-) Hon hjälpte sedan att sätta upp lite av de saker vi hade och som vanligt när barn ska göra detta så hamnar det tillsammans med de som redan hänger där, men det gör inget för hon plockar ju ner det lika fort igen :-) för att sedan åter sätta tillbaka det. Ett evighets göra ju men Ellen är nöjd. Granen har redan vällt 2 gånger och hon blir skiträdd varje gång så vi behöver nog inte säga att det var fel för en gång skull. Har precis släppt in det lilla monstret får se vad han gör med hennes gran.

Har varit duktigt nu i flera dagar, red Willo i torsdags ju och i lördags och i dag, ska se om jag kan hålla detta tempot imorgon med för sedan vet i fan om jag hinner rida på 3 dagar. Ska jobba några timmar imorgon, fick just ett sms att en av de söta dumma hästarna hade sprungit ner staketet så det får ju bli tidigare än tänkt :-( får hjälpa Tessan som ska jobba åt ordinarie under helgerna. Vet inte hur haj hon e på staket. Jobbade lite vid datorn igår med det nya medlemsregistret igår så jag hade inte så många timmar kvar att göra igentligen, men men.....



Ellen klär granen....som ni ser lite dubbelt på en del grenar:-)






Väldigt noga och ivrig var hon, duktig med de små fingrarna på att få dit sakerna






Förstod inte riktigt vitsen med att stå still framför granen med tomteluva på huvudet......




Kram på er, nu väntar sängen......

Ellen har fått ridhjälm


Så nu kan hon rida med gott samvete, fast utan stigbyglar för hon har inga ridskor ännu......

Tack tack tack

Jag vill tacka för godis, blommor och allt fint jag fått nu när avslutningen för terminen har slutat. Tack också för den stoooora korgen med allt möjligt i som jag fick av styrelsen.
Veckan har avlöpt utan större missöde. Idag fick jag gjort klart utskicken inför nästa termin så nu är de påväg till alla elever, hoppas att alla blir nöjda med sina nya ridtider som de fått.
Igår tog jag en tur med Willo i ridhuset, kände att han behövde ut en sväng och röra på sig efter 3 hopplektioner på raken i onsdags. Men matte tyckte det var så kul att rida och kom åt honom riktigt bra i galoppen så det blev lite mer än jogging som var tanken. Provade lite med slutor igen, han tycker ju dessa är piss men igpr kom han på hur han skulle göra så då gick det bättre han är snäll min pålle. Matte far och åker omkring i saden så det kan inte vara lätt att fatta vad hon menar för den stackarn:-)

Imorgon tänkte jag rida på morgonen för på förmiddagen kommer det en massör till våra lektionshästar, 2 av dem iaf. Sen ska jag försöka tillbringa tid med familjen och kanske börj julstäda lite eller baka farmors bröd eller lite knäck och rocky road till julkalaset vi ska ha, mor har tjatat om rocky road så det får jag inte missa till henne:-)

Ellen har denna veckan lärt sig att man kan använda stolen till att klättra upp överallt och komma åt allt som finns däruppe.....

Vi höres igen när jag hinner för snart dra ju det sista julstöket igång
Kramar

Lucia i parken

Idag har vi firat lucia i parken. Ellen tyckte nog att hon var den bästa tärnan som fanns, hon gjorde iaf allt för att vara medelpunkten. Dök upp som gubben i lådan (fast från sidan) så fort de började sjunga och innan de stod hon och tjoade på MAMA!!!!!! När det inte hände mer än sång (efter ca1min) så drog hon på upptäcktsfärd ropandes MAMA!!! Slängde ljuset och hade det som fotboll istället, då fick jag blicken från Anna son sa att jag nog skulle hämta Ellen nu innan hon förstörde den fina sången. Ja, ja MAMA gick upp vid sidan av scenen och kollade läget, kunde ju inte ila omkring bland tärnor och lucia ju, Ellen däremot körde full show efter att hon pratat lite med mig. Gick bakom alla i tåget som stod så fint och sjung med ljuset i munnen och oooaaaooooaaoooooaa tills hon kom till lucian då slängde hon ljuset på henne plockde sedan upp det för att slå det lite på en av tomtarna :-) o ja hon gjorde succe om ni frågar henne själv. När hon till slut petade in ljuset i en av väggkontakterna på scenen så plockade MAMA ner henne därifrån.
Tro nu inte att showen slutar för att man hamnar på golvet framför scen, pust, hon gick omkring och kikade in alla som kollade efter en liten stund så gick hon fram till scen och skrek för hon ville väl upp dit igen antar jag. Sen fick jag gå med henne för hon var överallt och ingenstans och lät hela tiden. Vårt barn behöver dagis, det är väldigt roligt med andra barn......
Hon var iaf den sötaste tärnan som fanns i Sverige denna helg, vår prinsessa.




Innan showen fikade vi på lite lussebulle och kakor, klänningen är samma som förra året stl 62/68 :-)







Hade i och för sig vikt upp armarna då ju....





Kolla på mig här är jag, lucian har ju ändå inte kommit fram ju.....
Vet att det är dålig kvalité på bilden men jag har ju önskat mig en ny kamera ju.......





Tomten var lite läskig, men då finns ju pappas trygga famn.





Dansar med Elin och Lovisa.






Hemma igen, Elin, Moa och Tommy kom förbi med Panda saker. Ellen var hur trött som helst




När vi kom hem så var Ellen även här i sitt esse tills vi satte henne i badkaret och där blev det lite lungt iaf, mormor fick i och för sig lite hjälp med ansikts tvätten som Ellen tyckte att hon skött dåligt :-) Efter badet orkade hon knappt hålla ögonen öppna tills vällingen var slut, men det är inte konstigt med tanke på vad hon har gjort idag, busen.

Själv hann jag åka och rida på förmiddagen, skönt att slippa det dåliga samvetet för jag hade aldrig hunnit det efter parken det kan jag säga. Willo var inte rädd trots att vi var ensamna i ridhuset, skönt det med nu kan jag rida själv igen ju.
Nu ska jag kolla in Wallander.
Ha de bra vänner, kram

Lucia

Idag var Ellens andra lucia dag och vi har inte firat så mycket eller jo vi har fikat lucia fika två gånger ju. Ätit en mycket god middag med rådjurssadel och potatisgratäng. Ellen ska gå luciatåg imorgon i parken här i Brännögård, det är en tradition som är här och vi var där förra året med, första gången för Ellen och mig, men då var hon inte med i tåget fast i år har Elin "bokat" henne. Vi prov lussade idag och Ellen gick näjt omkring i sitt lucialinne med glitter i håret, luset slängde hon däremot i golvet hela tiden och till slut åkte det nerför trappen så vi får se om det vill vara med imorgon :-)


Ellen som tärna förra året






Ellen som tärna iår, växer så det knakar.....







Ellen och mormor






Ellen och mormor tog en tur runt sjön i förmiddags med pulkan





Kent, Egon och jag har idag städat i förrådet och gått igenom alla saker som vi fick med huset, vi har ju bara bott här i ett år nu ju så det var väll dags nu då :-) Jag tog ett röj i matkällarn också, så där är det nu förvaring av övervintrande blommor, sprit, mat och diverse fritids saker. Kent skulle också flytta in det som har stått i tvättstugan nu ett år men en hylla ska visst sättas fast först. Fast jag är mest nöjd med att vi fick slängt och kört iväg en massa saker till tippen. Jag gjorde också ett röj i en byrå i hallen där vi har samlat en massa saker som man kanske inte behöver mer, typ gamla batteri???????  Nu kan vi i stället ha Ellens vantar, mössor m.m där :-)
Mamma har satt upp mina julgardiner, hon tyckte nog det var dags nu:-), sen när hon och jag var och slängde gamla tidningar som också sparats på hög så köpte hon lite tyg till en kappa ovanför altan dörren, TACK!!! Jag har också smygit fram några tomtar och det tyckte dottern var roligt och spännande.

Efter den goda middagen så har vi kollat på dansbandskampen och hejat på JENNY SALÈNS fast vi hejade för dåligt eftersom de inte gick vidare :-(  får väl gå in och rösta på svt.......

Någon, uppskattar när ni inte är anonyma, undrade vem den nya instruktören är på ridskoaln, som jag berättat för eleverna i veckan, utom dem i måndags eftersom jag fick reda på det efter deras lektioner, så är det Enock som kommer att jobba på onsdagar. Jag gillar det eftersom han och jag tänker mycket lika i undervisningen, igår när vi pratade lite om detta så hade vi samma ideér om mycket, kul.

Tränade förresten hoppning igår för honom och jag är supernöjd eftersom jag kom till ridning och inte backade mer än en gång på hinder, de ni!!!!!!!!  För er som inte vet så är jag expert på att backa :-(



En bild till Mona



De fyra ljusen i vardagsrummet iaf :-) och Ellen halvliggandes på bordet med tomte luva på knoppen......




Ha en bra morgondag vänner och glöm inte JENNY SALÉNS.........

Rapport....

Föra söndagen var ju far/morfar/svärfar här och hälsade på en stund. Ellen fick ju en docka som jag berättat tidigare och hon började som tur var leka med den innan morfar åkte hem iaf, tur det så morfar inte behövde bli ledsen.  Morfar och Ellen hade en mys stund i soffan där de kollade på tv, Ellens favorit sysselsättning just nu, vi kollade in filmer från i sommras bl.a när vi var hos morfar och Eva och pratade med deras lånade får. Morfar blev så glad när han såg kort här på fåren för de hade inga hemma ännu eftersom de inte har framkallat filmen ännu, hi. Men på filmen hörde vi Eva tydligt säga att "nu var den filmen äntligen slut" så inte hade det att göra med när filmen skulle ta slut som morfar sa. Digital kamera är väl ingen idé att köpa till honom i julklapp för han kommer ju aldrig kunna använda korten hemma ändå, eller jag vet inte. 



Morfar och Ellen i soffan




Veckan har fortsatt vidare trots de dystra besked jag fick i början av veckan. Men jag ska erkänna att det har varit motigt att gå till jobbet överhuvudtaget. Fast det är väl bara att bli en bättre instruktör så löser det sej nog, problemet är bara att klagomålen kommer efter man har jobbat i 2 terminer och man tror att de varit OK de man gjort, till mig iaf.

Idag var vi imorse och kollade in luciatåget på Kinnareds skola, kusin Moa var lucia och vi tog inte med oss någon kamera för den tar ändå inga bilder som går att använda när det är lite halvmörkt. Men kusin Erika var ju med och tog kort så nu får hon se till att blogga fort så jag kan sno kort från henne :-)
Lucia tåget var fint som alltid, blockflöjtarna gick bara lite olika fort men var gör det. Vi fikade på lussebullar och pepparkakor efteråt.



Tog ett kort på tomte Ellen när vi kom hem


Ellen som har sovit som en gris länge nu men denna natten skulle hon vakna naturligtsvis. Jag hörde väl inget som vanligt men stackars Kent gjorde och när jag väl vaknade ca 45 min senare så trodde jag att klockan var runt 06,00 och sa till honom att honkan väl få sin välling så kanske hon lugnar sig. VÄLLING KLOCKAN ÄR JU KVART I TRE!!!!!!!!!
Hade nog drömt det där om tiden och jag förstod genast varför jag var så himla trött. Jag gäspade iaf en del under luciatåget men inte för att det var dåligt utan för att jag inte smonade om förrän vid 4 snåret igen. Då hade Ellen sovit nästan 1 timma..........
Så jag har vilat i soffan när Kent har kollat på skidskytte, jag kollade väl också i början men sen tog sömnen över. Ellen har sovit en god middagslur hon med.
Nya konster har hon lärt sig idag med.


Nej hon är inte ledsen hon skrattar för fullt den lilla råttan......



Nej nu är det snart dags att åka till stallet för jag ska träna lite idag, pust. Får väl se om mor och Egon hinner hit innan jag far iväg.

Tack för alla grattis jag fått


Kramar på er

Jaha....

Dagen började ju sådär och de blev bara värre....fick ju överaskningar som jag ville men kanske inte de här.

Fick besked igår kväll att de drar ner min timmar från 25 till 16 nästa termin för att de skulle ha in en instruktör till så eleverna får lite att välja på. Jag är positiv till idén men det är ju tråkigt att inte ens ha ett halvtids jobb att gå till. Fast de ska bli skönt att få någon att bolla ideér med, någon som inte är elev eller styrelse.
Jag kommer ha lektioner på måndag och tisdag plus det administrativa.
Nu kanske jag hinner med min egen häst lite mer och Ellen kan ju kanske börja på dagis om vi får någon plats där. Kent kommer att börja jobba heltid igen om hans chef går med på det, han pratar med dem nu, det tog ju ett tag innan de fick besked om hur vi skulle göra efter nyår pga att jag inte fick veta från min arbetsgivare sen fick jag veta för ett par veckors sedan och nu ändrar vi det igen.
Håll tummarna för att de är positiva till Kents besked.

Dags att gå till jobbet
Kram Agge

Grattis till mig själv

Idag är det bara min dag och jag ville ha present eller blommor men vad fick jag ................ en omelett med tonfisk :-( å den gjordes nog för jag blev putt när det ingen present kom. Tydligen är det lång leveranstid på present men en blomma finns i affären varje dag.......
Önskar mig en:






Canon EOS 450D + 18-55/3,5-5,6 IS


Men man kan inte få allt man vill ju........

Söndag....

Kent och jag har städat, Ellen har hjälp till lite grann vi försökte få henne att plocka upp sina leksaker som ligger i hela huset. Kent tog hennes låda och tillsammans körde de runt och plockade upp sakerna, får väl se om de går lika lätt nästa gång och nästa och nästa.......... Pappa/morfar/svärfar har kommit på besök för att fira lilla mig en dag för tidigt, just nu är han oh Kent i Torup och hämtar mat till oss :-) Han hade med sig en hyacint i fin kruka och en elvisp och mixer (jag önskade mej en elvisp) Ellen fick en docka som hon slängde i golvet och gick sedan raskt därifrån, hon var helt nyvaken och nu när de är borta så kollar hon lite på den iaf.
Jag har bakat under förmiddagen också, pappsen gillar kakor precis som jag, mums...


Igår var vi i Alingsås på Kevins dop, Kevin är min kusin Olas son. Trevligt var det, det ärju inte så ofta man träffar kusinerna  och faster och farbror så man får ta till de tillfälle som ges själv är jag lite dålig på att hälsa på dem men vi ska det snart..... Som alltid är det mycket att prata om och man hinner nästan inte med något.


Ola Kevin




Kevins syster Tilde och kusin Lukas i kyrkan





Ellen softade i kyrkan med en bok




Ett kort på dem allihop, ledsen över den dåliga kvalitén, men jag önskar mej en ny kamera :-)


Nä, nu kommer nog snart maten så det är väl bäst att duka.

Ha de gott vänner

Pepparkaksbak

Igår gjorde jag pepparkakshjärtan till stallet, stora med hästarnas namn på. Gjorde också en till Ellen så klart. Ellen hjälpte till att baka eller kanske mer äta degen, hon puttade bara bort mina händer från den lilla kaveln som mormor kommit med så fort jag försökte göra något för hon skulle minsann äta......
Förresten sakna 2 små kavlar tror att svägerskan i Prässebo lånat dem en gång, röda handtag är det på dem. Om du eller någon annan har dem så skulle jag gärna vilja ha dem nu till Ellen.



Ellen bakar......







Nej det blev bara äta denna gången.......



Imorse snöade det här igen snå nu ligger det vitt på backen igen. Härligt....


Kramar

JAAAAAA!!!!!

Äntligen har mailet kommit, jag vågade nästan inte öppna det eftersom man aldrig vet hur det har gått. Men, jag klarade provet och är nu överdomare i hoppning :-)

Skrev ett inlägg i måndags men när jag skulle publicera så bara det flippade ut och igår kom jag inte ens in på bloggen.

Ja, ja...

Willo var och tävlade i lördags och hade 1 nedslag i varje klass i fas 1, han var inte ett dugg spänd och rädd utan tuffade på som om han var hemma, detta trots att det stod en stor julgran mitt i ridhuset. I förstta klassen fick e lite mer fel förJennie trodde fas 1 var slut ett hinder för tidigt så det blev en vägran och tidsfel, när Jennie gjorde en jätte volt.
Tack Jennie för du vill tävla honom.
Försökte ta kort i all hast, men de ble ej bra ju. Önskar mej en digitalsystemkamera i julklapp.....



Jo, de är Jennie och Willo....



Senare samma dag bar det av på julbord på Gästis i Torup, mums så gott det var och trevligt dessutom. Vi gick ändå hem ganska tidigt för jag var ju super trött efter dagen som varit.
I söndags förmiddag kom alla ljkusstakar och dyligt fram, förstår inte att en del måste börja redan en vecka innan advent när det inte tar mer än max 1 timme att sätta upp dem. Vi satte också upp utegranen med belysning, granen hade Kent varit och hämtat dagen innan. Nu lyser det så fint om vårt hus när jag kommer hem på kvällarna :-) man blir så glad då.
Alice, Pia och jag pyntade också i stallet i söndags och Pia hade gjort en jättefin gran girlang med äpplen och rosetter, nu ska jag bara baka lite stora pepparkaks hjärtan och skriva hästnamnen på där så blir denna dekoration fullbordad.



Pias girlang




Så här fina blev våra namnskyltar och ännu har de inte ätits upp även om Willo har försökt fast Pia räddade den.




Lite apelsiner satte vi också upp.




Igår kom snön till oss igen, men tyvärr regnar det nu så vi får väl se hur länge den stannar. Det snöade iaf stoooora flingor enorma (Malin du skulle sett dem) Ellen tittade förvånat på dem och ännu mer förvånat på spåren som mamma gjorde i snön när hon gick.




Ellen i snön....


Nu ska vi ta och ät frukost, den blev lite se idag men Ellen råkade få full dos välling imorse och då kan man inte äta för fort efter ju. Just nu sitter hon i min gamla säng och myser med alla gosedjur, ganska vanligt att det händer faktiskt, tidigare idag har hon både provat kläder och vält ut en tallrik med yogurth och vatten (Kent sköljer ur paketen när den är tom och ger katterna, som tydligen inte åt idag) över sig så hon har hunnit bada med.



Här har haklappen kommit på och byxorna halvvägs, tyvärr är det smutstvätten hon tar när hon provar kläder....


Nu ska jag se om jag får in filmen från i lördags i datorn, hittar ju inte instruktionsboken men provar och provar. Ska sedan lägga ut den på mitt webbalbum.

Ha en bra dag vänner

RSS 2.0