.......

Mycket har hänt sedan sist....

Idag har mamma & Egon kommit hit för de ska köra Ellen & Kent till ortopeden imorgon och förhoppningsvis försvinner då gipset på prinsessans arm. Just nu funderas det på om Ellen ska åka med dem hem på tisdag och då också upp till fjällen när brorsan med familj ska ställa upp husvagnen där, ja vi får se hur det blir med det. I veckan som varit har Ellen haft feber mån-tis och var helt matt och slut under onsdagen så hon blev hemma från dagis även torsdag. På fredagen var hon hos famor som vi bestämt sedan innan eftersom jag jobbade extra på skolan. Just det jag hade egna lektioner??? Opps vad hände där, tur man har vanan inne från ridskolan säger jag bara, det var idrottslektioner där de skulle ha spelat brännboll men regnet öset ner så det blev inomhus istället, de fick själva önska och det blev riktigt bra:) efter lunch var så jag på sedan på fritids och stängde efter det att sista barnet gått hem.

I helgen har jag varit och kollat på när Emelie och Amber tävlade i Halmstad, riktigt kul att träfaa henne igen och Amber var ju första gången jag träffade söta lilla hästen.
Det tog idag en fin 5:e placering i 1,20 efter att Amber hade coolat ner sig lite, de tidigare dagarna har hon varit något överladdad och glömmer då att hoppa klart liksom:)

Laddar nu för en ny arbetsvecka och ska försöka köpa mig ett par innetofflor tror jag eller så får jag gå utan, hade de jag har när jag jobbade på skolan i fredags men de är inge bra alls kände jag så nya eller inga alls, så får det bli. Ska också denna veckan jobba extra på fredag men då på förskolan där jag är annars med.


Dagens bild får bli Emelie och Amber




Ha det bra vänner


Veckan som gått

Ja då har första arbetsveckan tagit slut eller det gjorde den igår redan eftersom jag är ledig enligt schemat på fredagar.
Jobbet har flytit på bra, barnen har accepterat mig bra, jag har kommit in i gruppen med bra (tror jag). Vi hade planeringsmöte i onsdags något som jag inte varit med på tidigare så det var något helt nytt för mig. Skulle jag vara med och planera nu, jo det är ju klart jag har ju en tjänst i 4 månader nu och är inte bara vikarie:) Glömde det en stund där.
I onsdags gjorde jag en av mina första låånga dagar denna vinter, jag jobbar först på förskolan 8,45- 14,15 sedan hämta Ellen på hennes förskola och hem och äta lite. Direkt vidare mot KVibille och mina goa elever där:) Slutar i Kvibille kl 20 och då är jag ganska mör, men det kändes bra och det kommer att fungera eftersom jag vill att det ska fungera.

I torsdags var vi på lasarettet för återbesök med Ellen och hennes arm, kanske lite tidigt för det syntes igen förändring alls på röntgenbilderna varken bättre eller sämre. Fick en läkare som inte var från Sverige och han var mycket trevlig och pedagogisk med Ellen men var hjälper det när han inte har orden så man förstår, stackarn visste tex inte ens vad spricka hette han förklarade vad han menade genom att peka på en spricka i glaset på klockan:( hoppas han får i ordning på språket för han var annars en bra läkare. Det var ju inte lätt för honom att hänga med när jag ställde mina frågor och ännu mindre för Ellen att förstå vad han  menade.
Jag fick iallafall ta ledigt från jobbet första veckan pga Ellens arm, försökte få en tid på fredagen som var ledig på eller senare på torsdagen men det gick inte. Så jobbade bara till 12 igår men som tur var hade vi ganska mågna sjuka barn så vi behövde inte at in någon vikare.

Idag har Ellen och jag softat på morgonen, bla ,med sovmorgon till 8;) sedan fick Lillefot lite lunch mat och vi åkte in till Hylte och köpte blomma till kusin Elin som fylelr 15år imorgon.
Morgon dagen ja, den börjar något tidigare än idag. Hästarna ska ut, jag tänkte fixa lite i stallet innan jag åker till tävlingen i Susedalen ( Slöinge) där div2 för ponny börjar och Eksätra harmed ett lag där ja är lagledare. Ska bli kul att åka ut med ungdomarna igen.
På söndag blir det Willo och Elins tur att rida div2 fast då för Hyltes lag och jag är bara hästägare då:)
Ska också försöka hinna med att åka på Elins kalas som igentligen börjar kl15 imorgon men den tiden kan jag ju glömma.....




Elin och Willo i full koncentration

Vi hörs igen efter helgen tror jag.....

Kram


Första jobb dagen

Idag har jobbat min första dag på nya jobbet och det gick bra, hoppas jag. Mycket nytt att lära sig men ändå sig likt från de andra ställen jag varit på.
Mycket nya man är det iaf både på barnen och arbetskamraterna, men jag lär mig dem alla snart.

Ellen har varit hos farmor idag men imorgon blir det dagis för henne med och en låååång dag, 8 -17 närmare bestämt, phu, vi får väl se hur medgörlig hon är efter den dagen.
Jag skulle behöva åka och handla lite kläder, har ju mest gått i stallkläder de sista åren så jag har itne så mycket vanliga vardagskläder något jag är i stort behov av nu!!!!!!!!!!



Ellen på hennes födelsedags kalas:)

Kram på er vänner

Gipsade Ellen

Första natten med gipsad arm gick bra, trodde faktiskt att hon skulle vakna och ha ont men hon sov gott hela natten. Säkert mycket pga att hon fick en starkare tablett när hon la sig och vi har en sådan kvar till ikväll med, under dagen får hon panodil och hon säger iaf att det hjälper.
Ellen är en tålmodig och oftast glad tjej, idag har vi varit och storhandlat som vi hade planerat tidigare i veckan och det gick bra det med. Det svåra blir nog att hitta kläder som går på men vi löser nog det också, hittade en klänning idag som gick över gipset så om inte annats kommer den användas flitigt:)


Liten bild på prinsessan tagen med mobilen.

Nu har vi ätit mat och äta fungerar också bra, hon använder ju redan vänster hand en del så hon fixar detta galant.


Kram och hej

Prinsessan otur:(

Idag var vi på kalas hon kusin Anna som har fyllt 20 år, god mat och en trevlig stund i Annas och Alex fina lilla hus. Tyvärr slutade det med att Ellen ramlade på en fotboll (var det ngn som sa ngt om att ridsporten var farlig?) när hon skulle sparka den. Trillade så oturligt att hon fick en spricka i armen strax ovanför armbågen, så nu ligger hon och sover sött i sin säng med armen i bandage delvis gips....

Ja ja så kan det gå ju.

Helgen har också varit KM i hoppning och dressyr på klubben, trevligt med glada pristager och fin ritter. Vi hade ju grillkväll där ute idag med men den missade  vi ju då eftersom vår Prinsessa gjorde illa armen. Ja ja så det blir

Kram på er vänner

Dags att ta upp bloggen

Ja nu har jag visst haft ett upphåll på bloggen i 1 år, ska försöka bättra mig mest för min fars skull, slutade blogga lagom till han hade hittat internet och min blogg. Opps...

Nu är Prinsessan 1 år äldre så klart;) en stolt 4 åring som kan en hel del själv minsann, om hon själv får säga det.
Hon har fått en liten ponny som vi alla i familjen älskar väldigt mycket, tyvärr har våran lilla prins varit halt sedan maj pga en muskelskada men nu, peppar peppar, så ser det riktigt bra ut även om han fortfarande haltar lite. Han njuter av de stunder han får vara ute och leka gräsklippare och det gör han oftast i farmors trädgård dit Ellen tar honom.



Ellen och Lillefot på promenad innan hans skada

Jag får väl uppdatera allt eftersom jag bloggar, ska verkligen försöka att komma igång på riktigt igen.


Förresten jag har fått jobb fram till årskiftet, på en förskola 75%:)

Väl mött vänner

RSS 2.0