Sista dagen

Idag var sista dagen på mitt arbete för denna period, nu väntar jag bara på att få skrva på nya papper så jag vet hur jag ska jobba sen. Har blivit lovad 20 timmar i veckan men har ju inte skrivit något ännu så jag vet ju inget :-(
Idag har jag funderat ut ett schema, ska bara kolla med försäkringskassan hur det funkar med deras regler, suck, sen får vi se vad Kents arbetsgivare säger. Men troligtsvis kommer han att jobba sitt förmidags skift hela och inte eftermiddags skiftet alls.

Idag gick Ellen nerför hela stora trappen själv med rumpan först, så duktig hon är och när jag hämtade henne hos farmor som hade passat henne nästan hela dagen så gjorde hon likadant vid hennes ytterdörr fastän det bara är en tröskel :-) sötnosen. Hon sätter mössan till huvudet men inte på och strumporna till fötterna men inte på fast hon vet vart de ska. Pappa har också lärt henn att vifta på rumpan och huvudet när han säger rock'n'roll eller sjunger på upp och hoppa:-) tur att pappa finns alltså mamma bara gnäller ju. När vi hade varit och lämnat min sadel hos en sadel makare idag så hörde vi ett smackande ljud från baksätet och när jag kollar i spegeln så sitter Ellen och suger på stortån :-) vad ska man säga, hon har iaf provat längemen inte klarat av det men nu hade hon nog strechat färdigt.
Min sadel ja, hoppas nu att den blir bra igen för den ligger inte bra nu och är som en böjd sadel fastäna alla säger att den ska vara rak. Fick förklaringen idag för innan jag hann och säga något så sa hon att den hade sjunkit ihop fram och bak men var hård på mitten och att den va lite som en banan, tack sa jag det är därför den ligger så illa då, japp......Håll tummarna nu för att det ska räcka med 700kr och inte en ny sadel.
Har en hoppsadel till här till salu, en Lemtex Futura om någon är intresserad, 17" normal i bommen och den var i bra skick enligt sadelmakaren,hade med den ner idag. Lägg ett bud vet ja.....
Nej nu ska jag väcka sambon i soffan och skicka in han i sängen så han orkar upp imorgon, själv ska jag imorgon:

1. RInga försäkringskassan och få klarhet i reglerna efter 1 års dagen.
2. Klippa färdigt gräsmattan eftersom gräsklipparen surnade till i lördags när den var slut på bensin.
3. Gräva runt pion busken och gräva ner kantskyddet.
4. Kanske städa efter hund passningen, tråkigt.
5. Skriva vid programmträningen på ridklubben.



Ha de bra.......


Måns får flytta in igen....

Ja, nu på eftermiddagen vågade sig Måns in i huset igen efter det att svärmor kommit hem från Spanien, neej hon va inte brun snarare vit:-), Lizzie har fått flytta hem igen och Molly följde med. Ellen stod en stund och tjoade vid trappen efter dem men sen fick hon syn på Måns istället och då var allt som bortglömt. Ellen ja, hon har nu lärt sej att krypa nerför trappen till altanen med rumpan före, som vi tjatat, och igår gjorde hon det också i trappen utfrån altanen till gräsmattan ni som vart här vet att den är något högre så hon fick bara gå själv 1 steg sen tog jag henne men det var iaf rumpan först. Ellen har gjort allt för att hundarnas vistelse här skulle vara olidlig men hon själv tycker bara att hon klappar fint och gosar mjukt. Måns har skadat en framtass, skurit sig i ena trampdynan får väl hoppas att det inte blir infekterat för då blir det till doktorn. Måns ja, han ska få en lillebror, vi var och tingade en i fredags en röd hane jättesöt, Elen gosade med alla kattungar på en gång eller försökte för mamma stoppade henne så det inte blev kattmos av det hela. Det tar några veckor till innan han kommer till oss och vi vill ha namnförslag med S i, de kallar honom nu för Brutus för hans svans ser ut som om den har varit bruten, fast inte Brutus tror vi iaf, förslag snälla........






Ellen gosar med Lizzie, som är alldeles för snäll.









Sen gosar hon med Willo, ville inte sitta upp det var mysigare att ligga ner i pälsen.....








Willo som fått rund mage precis som matte ........

Imorgon ska jag ta av Willo skon och förhoppningsvis banka till den så den inte är böjd längre och sen slå på den igen, hoppas jag:-)


Ha en bra vecka nu vänner.....

Ny vecka

Igår var det dags för ny vecka då ja, jobbade ett par timmar på ridskolan sen for jag hem och lunchade med Kent och Ellen. När Kent sen åkte till jobbet så fortsatte jag jobba, skrev lokstöd tills ögonen nästan blödde..... Var hos Willo en liten stund med kollade så han mådde bra och det gjorde han, han börjar till och med få lite mage vilket han aldrig haft innan. Ellen hade kusiner i omgångar som lekte med henne, de gick också ut med hundarna, TACK!!!! Först kom Lovisa och Sara sedan kom Rebecka med kompis Emelie, fullt ös med andra ord, trevligt.

Idag har vi haft besök av min kusin Ola med familj, Karin och Tilde. De fick lite fika här innan de skulle shoppa loss på Gekås, Ellen och Tilde lekte en del också. Alltid lika trevligt med besök, kom igen..... Nu ska vi bara hälsa på dem också en liten sväng förbi Alingsås måste vi ju snart ta :-)




Ellen och syssling Tilde leker i polen






Tilde kör Ellen vagnen, sen stod Ellen upp när Tilde körde roligast var när hon körde full fart in i väggen......


Nu ska jag nog ta och stoppa Ellen i badkaret så kan hon hålla sej vaken en stund till.


Kram på er alla.......

Just det

Har glömt att berätta att Ellens tredje tand har kommit fram den första i överkäken :-)


Och jätte grattis till Fritte (som troligtsvis inte läser detta men ändå) min härliga farbror som fyllde 60 år härom dagen
Kram till dej


Fritte med en väldigt liten Ellen, tror inte ens hon var 1 vecka gammal.

Mera midsommar.....

Idag har mor och Egon åkt hem och jag som trodde att jag skulle få service hela sommren :-) tack igen för denna veckan som gått jättefort. Men innan de gick hann vi med en lång promenad med hundarna och så trodde vi att Ellen skulle sova men nähä då, sen blev det lunch med blandade rester.
VI har idag varit i Drängsered (grannbyn) och firat lite midsommar med eller mycket var det där, dans runt stången, lotterier, fika och spelemän. Vi hittade oss en plats vid Per-Anders med familj och slog oss ner med vår filt bredvid deras. Ellen lekte med honom och hennes kusiner och så fort hon fick syn på en hund så skulle hon krypa dit och när hon inte fick det så skrek hon högljutt.......   Vi hade några trevliga timmar där. 
Efter det körde vi till kvarnen och tömde sopor och grönsaker som var kvar när de åkt iväg.
När vi kom hem så kom de snälla kusinerna Rebecka och Lovisa och gick ut med hundarna och sen underhöll de Ellen som inte ville vila mer, men mamma och pappa var nästan okontaktbara av trötthet, skönt med gulliga kusiner.


Ellen och kusin David lekte på filten, men mest ville Ellen ha hans dricka






sen fick Ellen lite smörgåsrån och då glömde hon drickan en stund. Jo jag bytte mössa till htt det var nämligen så varmt i solen.





Ha en ba fortsättning på helgen, kramar.....

Midsommarafton

Nu så har snart midsommarafton tagit slut för denna gång. Dagen har varit innehållsrik och vi har hunnit med en hel del.
Började med att komma upp alldeles för sent ur sängen, Ellen väckte oss för tidigt så vi bara låg och myste med henne i en evighet och inte väckte mor eller Egon oss heller, 8,15 for vi iaf upp med fart vi skulle åkt 8,30 ju.....
Sen bara det av till affären för att slänga tidningar så hundarna får plats i källaren, sen hämta beställda jordgubbar och köpa lite annat, sen till Kents pappas grav med en bukett blommor, sen till WIllo och kolla så han mådde bra (han sov som en gris helt utslagen) plus att vi plockade lite blommor till stången utmed vägen finns ju inte så mycket av dem nu ju och till sist åkte vi till handels trädgårdens rea, kanske inte så viktigt men så roligt, tyvärr var det väldigt utplockat eftersom de började rean igår men vi kom hem med en hibiskus, en ros på stam och 2 pelargonier. Hem och klä stången, där skulle vi varit kl. 10 men blev en halvtimme sena, fick i alla fall hjälpt lite grannmed en av kransarna och Kent och Egon hjälpte till med stången. Ellen sov men vaknade och blev glad över att se sina kusiner,




Ellen med Rebecka och Lovisa





Så där jag stången är uppe, Egon och Kent ser iaf nöjda ut:-)




Sen gick vi hemåt med lite björkris till Ellens krans, väl hemma satte mor igång potatisen till lunchen och Kent och jag åkte och hämtade LIzzie som vi ska passa nu när Britta är i Spanien. Kom hem gjorde Ellens krans, åt lunch, bytte om och gick till dansen 14,30. Tog också lite kort på Ellen i sin krans innan vi gick hon tyckte inte alls om att bli fotad idag och började gråta mitt i allt.





Ellen i sin fina krans








Vill inte att ni tar mer kort, usch så tråkigt






Men pappa kan trösta han......







På dansen träffade vi fadder Per-Anders






Dansade med mamma och mormor men tappade skorna hela tiden, här är det små grodorna






Nu har vi slutat dansa för Ellen tyckte nog inget om det, förstod inte så mycket








Men Egon han hängde i hela vägen ut i regnet :-)



Nu har vi också avnjutit en härlig grill middag, min stallkompis MAira som var ensam och hade jouren på jobbet var här ock sällskapade med oss, tagit en runda med hundarna jo de e 2 nu ska ocksp passa Molly eftersom Göram med familj åker iväg till Spanien imorgon :-)
Nu ska jag ta och packa mej i säng har varit vaken sen 5 imorse då jag vaknde och inte kunde somna om och imorgon har jag stallet på morgonen så de e bara att stiga upp, sen lär väl Ellen väcka oss med tror jag.


Ha en bra fortsättning på helgen, kram


Sista dagen.....

Idag är det sista dagen för ridlägret på ridskolan, us har gjort ett jättejobb med Kerstin och Ida i täten. Det verkar som om alla barn och ungdomar är jättenöjda.
Just nu har jag ätit lunch hemma och sitter med lokstöden ska ringa en person med det var upptaget så jag får snart försöka igen.
Efter lektionen i förmiddags körde jag och Ellinor Willo till hans bete och beteskompisar, han var jättenöjd med allt gräs och var inte intresserad av att kolla om det fanns någon mer i hagen så jag fick leda honom tills han såg de andra och då blev alla glada, the boss is back :-)

Tliis vi hörs igen, trevlig midsommar

Oj, oj, oj

Nu har Agneta varit en dålig bloggare, sorry, har haft så mycket att göra hela tiden hinner inte med mig själv känns det som.

Förra veckan var det avslutning på ridskolan, jag köpte in lite glasspinnar som alla fick smaska på tror att det uppskattades iaf. De flesta hade gymkhana eller en form av det iaf, några hade höjd hoppning och jag blev nästan lite nervös och i en grupp fick jag avbryta för det blev för högt så där fick vi två vinnare i den andra gruppen så van Willo på 120cm och Hugo blev tvåa på 110cm och därmed segrare bland ponnysarna som Johanna konstaterade. Veckan avlöpte bra ingan olycker i allt bus, skönt. Jag fick en massa fina presenter och så blev vi bjudan på en smarrig hemma gjord glass tårta av Annelie.




Willo och Veronica i full fart under gymkhanan







Måndags tjejerna säger hejdå, vet att några av er kollar in här så varsegoda....






Mums.......






Frida, Alice och Hanna efter gymkhanan






Glada glass sugna onsdags barn




Vad har hänt mer då jo, Mona och Emma kom ner här i fredags redan riktigt kul och äntligen så fick det där besöket synd bara att jag hade tuse saker att göra som vanligt men Mona fick mycket tid med Ellen iaf eftersom Kent också åkte iväg. På lördag eftermiddag kom de till ridklubben och kollde in vår klubbhoppning innan dess hade Mona lagat en god lunch (fastän det var curry i:-)) jag hade ju varit iväg sedan kl 7,30 på morgonen, men efter hoppning höll jag mej hemma och då kom också mormor och Egon ner så det blev fullt hus, härligt med besök tycker vi. På söndagen var jag i Älvsered och dömde lokala hoppningar, både ponny och häst och var inte hemma förrän vi 17 tiden på kvällen, suck och gäsp, tur att mamma var kvar nu när Mona hade åkt så vi fick mat denna dagen med + städat i huset :-) Emma va ju kvar här eftersom hon är på klubbens ridläger nu denna veckan.




Ellen och Emma  i badet, de hade jättekul eller iaf Ellen som plaskar ordentligt:-)






Ellen får plats i mammas tupperware burkar iaf den största, hon satt bara i den helt plötsligt när vi åt mat en dag.



Nä nu ska jag äta lite frukost och sedan åka och handla lite midsommar käk, hinner ingen annan dag och Egon har åkt hem så mor har ingen bil här.



Kram på er alla



Bilder från helgen

Här kommer lite bilder från vår härliga helg i Vara





Äter vatten melon med mormor







Mona och Emma på besök






Gungar med Emma







Skitkul att gunga







Fikar med  bla. Theo......






och Tilde






Lördags middag på Kinnekulle gård..........







med mormor och Egon, solhatten funkar verkligen.







Pappa hittade hjortar vid en parkeringsplats, lycka!!!!!!







Badade med mormor i Värnen, lite för mycket vågor för Ellens smak






Egons famn va mysig

10 månader

Idag är vår prinsessa 10 månader





Tog ett kort idag bland prästkragarna. Tyvärr har väl dessa blommat ut innan midsommar :-( jag vet att man ska ha solhatt men vi tog bara ett kort och nu är vi inne igen.


Ha en solig dag

Varmt i Vara med......

Nu har vi varit här i Vara sedan i fredags vid 14 tiden och igår var det mest softa i skuggan och Ellen lekte med Egons barnbarn Tilde och Theo (bilder kommer när vi kommer hem), det var fullt ös hela eftermiddagen Ellen somnade inte förrän vid 22 tiden. Under eftermiddagen kom också Mona och Emma hit och hälsade på oss, mest Ellen var det väl fast hon ägnade mycket tid åt oss andra med:-) de stannade över maten och efterrätten som var utsökt, grillat med färsk potatis och jordgubbar, mums. Alltid lika kul att träffa de man träffar sällan, bra initisiativ tycker vi.

Idag har vi åkt till Kinnekulle där vi har ätit en utsökt buffé på Kinnekullegård och sedan var vi i Hällekis och kollade in hantverk. På vägen hem åkte stannade vi till i Filsbäck och badade på campingen där, Ellen var så där nöjd med detta för det var vågor med vita gäss idag.

Nu har Kent och Egon klarat av 2 st groggar och innan dess har de delat 1 flaska vin med mor, det är nog dags för sängen nu tror jag, fast de säger att de har löst världsproblem under kvällen. Mor och jag har "vilat" vid tvn :-) mor vilar fortfarande.....



Ser du nu Emma att man kan blogga utan bilder.....


Imorgon far vi hemåt och på vägen stannar vi hos Marina.

Ha de bra.

Student!!!!

Idag har vi firat kusin Erika som tog studenten i Borås, hon är nu frisör. Vi var aldirg i Borås för det hann vi inte, men åkte till Mjöbäck där de bor och firade.




image404
Erika och Ellen i Mjöbäck.





image405
Ganska många år kvar hörru.......





image406
Erika fick många fina presenter bla. en tavla av sina morbröder och mostrar, den heter "monster är snälla" och sitter redan på väggen





Nu är det dags att nana, imorgon blir det en ny lång dag. Resa till Vara och några dagar där ska bara plocka ihop lite saker som skall med imorgon, paket till kusiner och kusinbarn bla.


Ha en bra helg, kanske bloggar från Vara om det nu funkar såg nått om att det skulle stänga ner gamla verktygen får nog kolla det......



Kram

Skönt

En eftermiddag och kvällen där tankarna var på rätt håll. Vi firade Tobbes 14 års dag på Långasand en härlig strand utanför Falkenberg. Han hade med sej både tårta och grillmat till oss alla, Tobbe en sån pärla (eller så var det hans föräldrar)

Här kommer lite kort:



image389
Ellen och jag på stranden






image390
Ellen och Elin i havet





image391
Men vad är detta nu då, de guppar vatten på mej ju (vågor)





image392
Några tokar badade på riktigt, Tobbe, Moa, Elin, Kent och svärmor.





image393
Det här med sand var kul......






image394
Pappa har badat klart, då går jag ut till honom då..... nya krypstilen la hon till med i lördags






image395
Kusinerna samlade på bild





image396
Sen lektes de med sanden. Jättekul var det med.





image397
Tobbe födelsedags barn........






image398
Kolla in denna tårtan, mums......






image400
Ellen tog sin vagn på en promenad..........






image401
Tommy försökte gräva ner en förvånad Ellen, som bara kröp iväg nar han var klar :-)






image402
Lite välling i Elins famn, sen somnade hon gott i sin vagn.     Oj då det rimmade ju nästan bra:-)





image403
Vi andra fick goda grillspett med kyckling bla.......





Nu ska jag föröka sova och inte tänka på annat, imorgon är det nya tag då ska jag börja plita på min lista om hur jag vill att det ska fungera på mitt arbete.

Imorgon tar också kusin Eriks studenten, Grattis till dej och vi synes.



Ha de bra alla vänner

Hemma......

Idag och imorgon blir jag hemma från jobbet mår jätte dåligt, måste ta mej en riktigt funderar på hur jag ska göra med jobbet till hösten, vill jag kämpa på eller orkar jag, vill jag kanske istället vara hemma med min dotter, är det värt att missa hennes framfart när det ändå är så jobbigt på jobbet och just nu inte roligt. Jag vet att det inte alltid är en dans på rosor och att man måste kämpa, men när det aldrig är en dans på rosor då :-(

Nu ska jag dessa dagar och över helgen bara njuta av Ellen och Kent och sedan åka och hälsa på mamma och Egon, kvalitets tid kanske man kan kalla det eller samla krafter för det som komma ska.

Nog om detta, idag firar vi Tobias som fyller 14 år, tror att det blir en kväll på stranden med honom, ska bara njuta och glömma jobb. Tyvärr kan han inte bestämma sig vad han önskar sej så det får bli......... ja vi får se.



image388
Gullungen ute och går med sin vagn fylld med gris och såpebubblor


Njut av livet, de ska jag göra.......

Kram

Vaaaaarmt.....

Jag orkar snart inte med värmen, jag vet attman inte ska klaga men lite svalkigt får det väl ändå vara någongång.

Idag har vi ju haft Moa och Elin här och imorse drog jag iväg till klubben för att dömma klubbdressyr, Kent skickade iväg Elin på fotboll och som tur var kom jag hem i tid så v kunde kolla när hon, Ida och Lovisa spelade. De vann med 10 -1 grymma tjejer.




image383
Ellen kollar på fotboll med Moa, Rebecka och Anna





image384
Sen hittade hon vatten hinken och den var kul :-)





image385
Ellen med kusinerna som spelade, Ida gjorde ett äkta hat trick de ni.....





Sen for vi hem och åt lunch, Ellen både sov och åt. Efter det var det dags för nästa match, kusin Rebecka spelade. De förlorade tyvärr en tät match med 1-2.
Sen hem och lämna över kusinerna till deras föräldrar men ett litet bad hann de med innan och Ellen kröp lite i vatten brynet, tyvärr hade jag ingen kamera med mej då men sen när vi kom hem hade jag det.




image386
Ellen i sin heja Sverige dräkt (funkade inte idag för fotbolls laget men kanske för handbolls laget) i full fart med vagnen efter badet






image387
Ibland välter man ocg då blir man förvånad och jätte arg.





Nu ska vi käka sen e de stallet igen.

Kramar på er......


RSS 2.0