Gäsp....

Nu har äntligen Ellen somnat vi har hållt på med henne sen 20.00 men damen kunde minsann inte sova även om hon var så trött så ögonen gick ihop, hoppas att det inte är någon form av trots utan att det är en tand till på G allt verkar ju så eftersom hon hade feber i 3 dagar med och sen tyckte jag det såg ut som om det hade spruckigt lite i tandköttet igen. Det har ju varit så här med alla tänder att det är jobbigt att somna in.
Vi har iaf planterat planterna idag och även flyttat krusbär- och vinbärsbuskar till samma ställe, just nu er det inte bra ut bland jordgubbarna men det funkar nog. Vi har lagt en sådandär duk som ska hålla ogräset borta och så skulle man skära hål i den innan man planterade, ser helkansigt ut men det blir nog bra när vi får lagt på täckbark eller dyligt. Tyvärr tog jag inga kort på Ellen som hjälpte till och de vita rosa byxorna blev mest bruna av gegga :-) tur at hon iaf tycker det e kul när vi grejar ute och inte protesterar, ännu....... Vi avslutade med att gå ner till smultronplantorna och plockade av dem igen det gillar Ellen skarpt och mumsar gärna på smultronen, hon började plocka med men fick tyvärr inte så mogan utan de som jag lämna som var havlmogna men hon tog iaf bara de som var röda och inte gröna, redig tjej.
i började dagen med att åka till Liljorna på Kvarnen och väl där fick vi med oss 2 sängar (som Tommy levererade) till Ellen en utdrag ocg en 70 x 170 cm med lådor under så nu behäver vi inga sådana på ett antal år vi fick också låna en paraply sulky av dem, man tackar så mycket :-). Sen for vi till en klubbkompis i Amfrebo och lämnade lite kläder till henne som Ellen vuxit ut och pratade lite med dem, Ellen "lekte" med deras dotter Emmy som nu är 8 månader och åkte runt i sin gåstol Ellen hjälpte henne också ibland genom att bestämma vilket håll hon skulle åt. När vi kom hem till gatan så stannade vi först hos Börje och plockade med oss farmors barnstol som vi haft med oss dit på kalas sedan stannde vi hos Inga-Maj och fick ytterligare kläder från pojkarna där, skulle kanske andvänt dessa i landet idag istället.......

Nu ska jag krypa ner i sängen, ögonen börjar bli trötta och jag tror inte att Ellen sover längre för att hon somnade senare, men förhoppningsvis somnar hon om när hon ätit sin välling :-)



Ha de bra vi hörs snart igen

Söndag

Idag ska vi plantera jordgubbs- och hallonplantorna, hoppas jag, igår körde vi igen med jordfräsen och krattade bort ogräs mm. Ellen är jätterädd för jordfräsen och skriker högt när den startar och ser panikslagen ut. Ja ja, det går nog över och vem hade inte blivit rädd för ett monster med snurrande saker framtill.
Ellens feber har försvunnit idag, så nu var dessa tre dagar över och troligtsvis kommer det en tand snart igen eller om det skall till mer feber för det.




Ellen traskade rakt ut i mammas nykrattade land, hon va klart rädd att monstert skulle starta igen.





Ellen fick äta glass själv igår men hon var inte intresserad så Måns fick den istället, vi hade precis ätit mat ju.



Nu sa vi åka till Liljorna i Kvarnen och skruva ner lite saker i stallet som jag har kvar där, ska också kolla om de vill vara Ellen vakt ikväll för iså fall skall vi kolla på bio, Arn blir det då.


Varför går det inte att få det vänster justerat igen efter att man centrerat, jag blir så ARG!!!!!!!!!


Ja ja ha en bra ni då

Grattis till er

Kusin Anna som fyller 17 år idag och till min kusin Pelle som fyller år idag.

Stor kram till er båda från en febrig Ellen







Jo Ellen har feber igen började ju redan i torsdags så jag antar attd et blir sista dagen idag, som vanligt när det är nya tänder på gång. Idag har det varit mycket klänga och ligga i mammas famn sova en stund leka 15 min sova igen men nu har pappa kommit hem från jobbet (lite övertid idag) och har tagit över de ligger på soffan och myser sover om vart annat. Jag ska ta och gå ut och börja med jordgubbslandet tror jag, Ellen ska vi nog lägga i vagnen hoppas jag. Igår gick jag lös med buskarna vid garaget

Oj då

Glömde FELIX igår, jag är hemskt ledsen.



Grattis Felix på din 7 års dag igår.


Felix och Rasmus på flotten på Bodasjön i Prässebo, där nappade allt fisken bättre än i Brännögård :-) metade gjorde de med ostbågar som agn.....







Trist

Tråkigt med detta regn som är nu pch vårt ridhus som är läkage i taket och blir då oridbart när det regnar, suck det blir regnställ och stå ute idag.
Igår kom mormor och hälsade på Ellen men det känns som hon blev en piga åt mej istället :-) hon tog över och lagade lunch så kunde jag åka och rida, sen kom jag hem till dukat bord och åt också tillbaka till stallet för att arbeta. Ellen och jag hade på morgonen åkt ner till sadelmakaren med sadlar som vi provat på lektionshäst men som inte passade och vi fick med oss en till men den var inte bra den heller :-( måste hitta en nu för han har trasig bom på sin, får väl åka ner igen och lämna om ingen annan erbjuder sig, det blir mycket milersättning och en del övertid ju.
Mormor fick ju iaf rå om Ellen hela eftermiddagen de hade varit på lekplatsen och gungat och åkt rutschkana sen hade Ellen gått hela vägen hem med en del stopp vid vattenpölar och brunnar hon hade vagnen franför sej en del. Sen hade de också plockat smultron i vårt land som Ellen glatt hade ätit upp, mums. Imorse var det skönt med mormor här för jag hade sådan huvud värk så jag nästan kräktes och när Ellen inte längre ville ligga och mysa i sängen (jag härdae ut i 1 1/2 timma) så gick vi upp och väkte mormor så fick jag somna om en stund och sen var värken borta, bara trötthet kvar. Tyvärr finns den lyxen inte imorgon så jag hoppas att det inte är samma sak då.
Nu är det dags för lunch jag känner hur det luktar gott och naturligtsvis har mormor gjort den idag med, sen blir det arbete igen ska försöka komma iväg en stund innan jag börjar så hinner jag kanske mocka först och ev fixa Willos mat.
Ellen har idag fått nya (beg) gummistövlar från Lise-Guns, hon ser väldigt rolog och fundersam ut när hon traskar omkring i dem men hon vill gärna leka med dem så de är nog fina iaf.


Ha de bra vänner, kram

Gäsp....

Ellen tog sovmorgon idag och de fick ju ja med då så nu år jag allt bra seg, hon vaknade vid 6 tiden men somnade om 1 timma senare och jag med sen sov jag till 8,30 och Ellen vaknade precis.

Lörda avlöpte väl men stressig, tyvärr hann vi inte med Pontus fotboll för vi väntade in barnen Lilja som kom lite senare än beräknat, vi hann däremot med hopptävlingen i regnet i 50 minuter. Sedan blev det hemåt för att fixa lite hamburgare till lunch, snabbt som attan fick det gå för vi var sena som vanligt och stackars Tobbe skulle ju simma i triatlonen under tiden vi gjorde matn blev även Moa inringd till ett lag och hon fick cykla. SAgt och gjort Kent fick ta med seg Tobbe och nervösa Moa till startende var säkert där någon minut innan starten skulle gå men som tur var så blev starten sen, Moa hann och förstå vart hon ksullecykla och prova ut hjälm. Elin och jag gjorde en snabb röj på köksbordet där det mesta blev kvar på bordet, bytte blöja på Ellen som naturligtvis skullle skita mitt i sterssen och små sprang till starten som vi faktiskt hann och se eftersom de va sena. Vann hela tävling gjorde Lukas Broden som är väldigt vältränad och är orienterare, men som god tvåa och lagsegrare var kusin Rebecka med kompis Emelie de delade upp alla sträckor mellan sig Emelie simmade ursnabbt Rebecka cyklade första varvet och Emelie andra sen sprang Rebecka och de gjorde så bra, vi är imponerade, grabbarna får träna sitt lag bättre till nästa år :-) Alla klarade sig bra, Tobbe sjönk inte i vattnet trots att han precis ätit jag var lite nervös faktiskt. Efter denna stress vi utsatte oss för var det bara vila innan det var dags för grillfesten. Trevligt och roligt hade vi det där, god mat och Ellen var nöjd promenerade runt i tältet till alla möjliga folk och vimlade proffsigt, ingen mamma eller pappa gris här inte. Vi gick hem ganska tidigt för Moa var trött, men det gjorde inte oss något eftersom vi varit uppe tidigt.

Igår klippte vi Ellens hår lite för förta gången, kusin Erika var ju nere och hälsade på hos farmor/mormor så vi passade på. Elle var jättesnäll och satt stilla helt förundrar i och för sej men ändå.




Erika och Ellen under klippningen, stor flicka med klämma i håret och allt....





Erika klipper





Sen bar det iväg och kollade på kusin Lovisa som spelade fotboll, de vann med en himla massa mål mot 1 vi tappade räkningen, tror Lovisa gjorde 2 eller 3 mål iaf.
Senare på eftermiddagen kom Ellens fadder Per-Anders med familj och firade henne eftersom de var på Gotland när hon fyllde och Ellen fick ett jättefint förkläde och grytor, kastruller, stekspade och hålslev allt i metall till sin spis, ursöta var även dessa. Vi fikade ute i solen och Ellen lekte med sina kusiner, mysigt.




Äntligen lite bilder på en av Ellens promenader






Här lite närmare det går ju faktiskt framåt, gräver i munnen gör vi fortfarande mycket är nog fler tänder på väg.




Nu ska jag byta en bajs blöja igen kände att det luktade illa när hon gick förbi mej, hon sitter just nu och lyssnar på sin skiva som hon fick av Tobbe, Number of the beast med Iron Maiden är det just ni :-) vad ska detta bli tro




Ha en bra dag alla vänner


Satan i gatan

va roligt det var att träna igen. Jag har tränat hoppning för Mikael Greveback idag eller det var mest markarbete som jag gillar mest av allt ju. När jag åkte hem så satt jag bara och undade när får jag rida igen nu då, jo på söndag. För imorgon har jag fixat en som tar Willo eftersom vi har heldag i byn här. Det börjar redan med fisketävling kl. 10.00 sen blir det triatlon i och runt sjön kl. 14.00 och kl 18.00 avslutar vi med grillfest och då tänkte jag klämma in lite hopptävling i grannbyn där vårt div.2 lag ponny deltar. Nu säger Kent att kusin Pontus ville nog att vi skulle komma och kolla när spelade fotbolls match kl. 11.00. schemat är tajt vill jag lova:-) vi får också hit kusinerna Lilja som ska sova över för deras föräldrar ska till stora staden i väst (GBG) och springa midnattsloppet, heja dom......



Ellen den lilla sötnos går mer och mer nu, har glömt att berätta att hon i onsdags reste sig från golvet och gick, hon släpper väggar och stolar och knatar iväg hela tiden nu även ute, kul kul.
Vi har varit hos fototgrafen idag med Ellen också, det blev jättefina kort ska bli spännande att få hem dem sen.




GRATTIS ERIKA


Ellen och Erika på hennes student dag


Kusin Erika i Mjöbäck fyller idag 19 år, vi vet att det skulle kanske stått här imorse men vi har inte varit ute på datorn förrän nu, så grattis igen till dej.


Nu ska jag ta en äggmacka eller två kanske, sen blir det dusch och god natt och träningsvärken har inte kommit ännu till mej :-)


Ha de gott alla glada

Segt......

Nu är allt segt och segast är nog dator,usch sådan tid allt tar. Jag är också seg och känner mej stressad på jobbet eller av jobbet, det är så myck som jag vill hinna med att göra och så lite som jag hinner. Kände ju så tidigare också men nu är det lite värre ftersom jag jobbar 5 timmar mindre. Har inte ftt en beskrivning på vad det är de vill jag ska göra men det är på gång, tills dess är de bara att sortera och försöka hinna med.

Vi har sedan sist firat kusin Emmys 20 års dag, Emmy och Ellen fylelr år på samma dag men Emmy firade 1 vecka senare för hennes mamma var bortrest. Emmy fick en luftballongfärd av oss, det var nog med lite skräckblandad förtjusning hon tog emot den, jag är nog lite höjdrädd var kommentaren fast sen var det, jag ska flyga luftballong :-)





Emmy och hennes kusin Oliver skär tårta, Oliver fyllde år den dagen Emmy firad. Så krångligt det blev nu, Oliver  inte kusin med Ellen....







Ellen busar med kusin Tobias på kalaset, upptävckte att man kan hoppa på honom:-)








Sen lekte hon med faster Marianne, de hade väldigt kul med stenarna






Nu orkar jag inte mer, detta har tagi mej 40 minuter, vi snackar segt......

ELLEN

Idag är det Ellen hela dagen. Grattis på din namnsdag prinsessan.


Här kommer lite Ellen bilder






















Oj då

Så tiden går, nu har jag slarvat med bloggen igen det har ju nästan gått en vecka sedan jag skrev något. Idag skulle jag ha tränat tömkörning men Markus (tränaren) ligger i feber och vill inte komm till oss då :--( fast vem vill tå ute i ev. regn när man har feber. Vårt rdhus är nämligen kasst och det regnar in på en del ställen och där är det snor halt och farligt att rida, på dessa fläckar alltså. Så nu blir det till att hålla alla lektioner utomhus ett tag hoppas bara det är fixat till vintern annars blir det väldigt jobbigt. Flyttade igår tillbaka hästarna till stallet eftersom ridskolan börjar på måndag och Willo går lektioner då och så skulle vi ju tränat idag men men. Jag skall iaf börja träna för Micke Greveback varannan fredag med början nästa vecka, hoppning, skall bli så kul att få träna igen.
Jag har jobbat några timmar denna veckan, tyvärr kommer det fler nu som inte vill fortsätta ridningen och jag får nog flytta om lite i grupperna.

Ellen tackar och bockar för alla fina presenter hon fick, Eva ditt paket kom på måndagen som du sa och matchade mycket bra till Ellens nyiköpta Pippi skor :-) hon fick också kläder av, nä jag vågar inte räkna upp allt för jag kanske missar något då och det är ju synd. Alla kläder va iaf jättefina, alla leksaker uppskattade och även musiken hon fick var uppskattad, det fina armbandet har hon inte fått prova ännu så det vet jag inget om men mamma och pappa tyckte mycket om det iaf. Kan också meddela att hon nu kan tuta med handen på bobbycaren, för er som läser svägerskans blogg, hon kommer även framåt ibland.

Det var några hektiska dagar med besök från torsdagen till måndagen och det kommer nog mer nu när de kommit hem från semestern, välkomna.

Vi har också varit på bvc och fått en spruta till, ståltjejen säger ingenting, hon äger nu 9,7 kilo och är 75 cm lång.

Sluggo växer och busar på som vanligt, Måns tycker nog om han en del ändå eftersom han har full koll på honom när han är ute. Tyvärr har lilla monstert Ellen kommit på att hon orkar lyfta Sluggo och då menar jag inte lyfta snällt utan i svansen eller bara ta ett tag i skinnet på stackarn, tur att han är snabb.





Ellen diggar till sin nya cd spelare








Ellen fattade inte riktigt det här med att öppna paket, hur mycket vi än visade. Fast igentligen var det nog att hon hade hög feber som gjorde henne helt ointresserad fast det vill inte vi veta av just då ju.....








Vi hade tur med vädret och kunde duka långbord ute. Det regnade på förmiddagen.








Ibland så kom skrattet fram som här när hon fick sina tårtor






       
En hemmagjord och en inköpt blev det.







Vadå blåsa, det gör vi bara när ingen ser på ju :-) tur att mamma kunde blåsa då







Sen skulle det ätas, men som sagt var feber feber feber inget ätit blev det, fast hon kan äta själv ju








 I måndags var hon var hon så trött så hon somnade bland leksakerna, feber och kalas tar på krafterna :-)






Ha de bra alla glada

Prinsessan Ellen 1år

Ellen 1 år




Grattis till dej från mamma och pappa








Ellen tackar för presenten som kom på posten från Sandra med familj i Trollhättan och hälsningarna från mammas moster Junis med familj i Alingsås och pappas bror Göran med familj. Tack igen





Idag ska vi ha kalas för prinsessan, tyvärr har hon feber en tand till är på väg och hon väckte oss kl 03,00 inatt somnade om en stund för att sedan vakna igen. Pappa och Ellen gick då och hejade på Sverige men som vanligt gick det åt pipsvängen för dem. Sverige alltså.......

Ellen har idag fått en cd spelare så hon kan digga musik, en bobbycar (rosa) och ett svamphus med tillbehör.



Vi kanske syns senare idag, nu ska jag fixa det sista.







Sluggo..... och lite annat

Igår när vi kom hem så åkte vi igen lämnade bara av packningen innanför dörren och Felix och Ellen hos Inga-Maj sen åkte vi till Tjärby för att hämta hem Sluggo. Han skrek väl i 10 min i buren men sen sov han resten av vägen hem. Måns blev lite förvirrad över vad detta var och sprang baklänges några gånger men efter 20 min kom han på att han hade makten ju så sen var det lungt. Imorse lekte de för fullt och inatt harde sovit båda två i vår säng, ja som sa till Måns att han fick vara ifred där men lilleman kunde minsann hoppa upp där med.



Sluggo har hittat Ellens leksaker.......




Helgen har varit jättebra, vi var ju som jag sagt tidigare ute med flotten och badade, Felix var kvar hela kvällen och vi var på 20 års kalas. På lördagen hann vi både med att träffa Eva, Anders och Tor i Trollhättan (jag hittade inte kameran, skit) och vara på Arnedag (Kent hittade kameran).
Här kommer lite bilder:




Felix, Rasmus, Ellen, Felix och Lukas på flotten på väg till sälen. Jo det var två Felix 7 år gamla:-)






Badaren Felix på sälen.....







Ellen "simmar" med mamma, nu har vi köpt en badring till henne så nu blir det  väl inget mer fint väder kan jag tro






Felix och Rasmus metade och fick napp, detta var nog den stora som Felix fick. De som va med sa att det var en abborre men jag vet inte







På kalaset träffade Ellen Neo som är 14 månader






Ellen med Viveka, Sofia och Angelica på Arnedagen





Kent och Felix väntar på bollar









Felix springer in en av alla poäng















Bäst att knyta skorna så man kan springa mer







Rasmus har precis sprungit in en poäng och väntar åter på sin tur att slå









Lukas tyckte det kom för lite bollar till honom så han byggde ett grästorn istället






Kent slår till bollen, oftast iaf :-)








Här en bild på 4 kusiner Evelina, Sofia, My och Angelica nu mellan 15 och 17 år








Här är de för ett antal år sedan på samma plats ungefär men i samma ordning. Hur gamla ja kanske 4-6 år jag vet inte riktigt och orlar inte leta upp kortet just nu men detta var väl också en Arnedag om jag inte minns fel.







Ellen fick sin välling i Fias knä där hon också somnade sött







På morgonen hade vi vattenfall på husvagns fönstret, Ellen var mycket fundersam





Måns, Sluggo och Ellen i morse.





Idag har det varit en lat dag, fast Kent har fått börja jobba den stackarn. Imorgon ska jag åka med Ann-MArie och kolla på en häst i Kungsbacka. Nu ska jag elda så jag får duscha någon gång.

Kram på er


Lite trötta

Vi kom upp till Nygård/Prässebo vid 15 tiden efter ett lunch och inhandling av present stopp i Kållered. Emma lämnades av i Kattunga och vi andra åkte till lillebror med familj. Snabbvändning i dörren för nu skall vi ut och åka med flotten på sjön, flotten är ca: 4x8 meter med bord bänkar suffletttak grill soldäck ja allt man behöver på sjön. Tyvärr blev det bara en kort tur  för Kent, Ellen och mig eftersom vi senare skulle iväg till Alexander på 20 års kalas med. Vi åkte ut till sälen och badade, Ellen tyckte det var jättekul att "simma" med mamma i sjön (bilder kommer) Felix var kvar när vi åkte och de har sedan grillat och fiskat aborre och badat både från land och från flotten i flytvästarna det var väldigt uppskattat.

Imorgon skall vi nog åka till Trollhättan och nhälsa på Eva, Anders och Tor som är där på besök.

Nu är vi trötta och lillebror har kommit hem så jag ska gå ut och hjälpa honom att bädda husvagnen....


Go natt....

RSS 2.0