Semester....

Igår kom vi ut till Rånäs där mor och Egon är i 2 veckor.
Efter att vi ätit middag dök Mona med familj upp och vi firade Kent med lite tårta och kakor, trevligt som vanligt när vi träffas. Emma lekte med Ellen och Egons son Stefans barn nere i havsbrynet.


Ellen, Amanda och Clara i vattnet.


Mer bilder kommer en annan gång, nu krånglar bloggen med uppladdningen av bilder

Nu har regnet kommit och det mullrar med säger de:(

Kramar

GRATTIS ÄLSKLING

Idag gratulerar jag min kära sambo som fyller. Istället för kalas här hemma så drar vi till kusten där mor och Egon finns i stugan.
Firar gör vi när vi firar dottern.


Har inte så många bilder i denna datorn, men här är en från Långasand nu i sommar.


Annars gör jag så lite som möjligt på doktorns inrådan, hade hellre hjälpt till och inte haft ont kan jag säga.
Knät är mindre svullet idag men gör lika ont så det går väl lite åt rätt håll iaf.
Kent ska idag på sin dag få, damsuga huset så det är fint när vi kommer hem, bada och klä på Ellen, fixa frukost (håller han på med), bära ut det sista i bilen, handla kattmat för det glömde han igår och antagligen får han hjälpa mig i och ur badkaret så jag får duscha med.
När han gjort allt detta så ska vi åka till kusten där mor och Egon väntar på oss och då far han lite hjälp av mor antar jag:)

På vägen hade vi behövt handla lite förnödenheter och en slips till Kent:) vi ska ju också stanna på Börjes för jag ska köpa en rosa luva till Mr PK och ett par gramantyglar till mig. Hade ju behövt lämna den till Angelica idag med men vet inte hur jag ska lösa detta, ska ju inte dit ju.

Nu verkar det som om frukosten är klar, bästt att ta sig ut till altanen och äta i solen då:) härligt.

Kramar från oss och vissa av er ser vi ju snart

Jaha

Så har det gått ett par dagar igen då, är lite seg.....på bloggen

Willo får motion nästan varje dag, fastän matte har ont i knät men kommer jag bara upp så går det ganska bra iaf. Får börja träna på nedsittningen i traven för det gör ju så förbaskat ont att räta ut knät i lättridningen:(

Igår tog vi en ny tur och började med att hälsa på hemma i trädgården och förstörde den lite:)
Willo ville gå in en bit till på gräsmattan innan höll vi oss på det som varit trädgårdsland, men när han traskade iväg så försvann ena bakbenet ner i ett jätte hål som antagligen orsakats av sork eller mullvad, men nu ska det fyllas igen he he....


det är ca 50cm djupt och sen är det ett stort hålrum där under säkert lite brett som djupt



Willo spanar in grannen Ella som fotar oss, här är han ju nästan lugn..





annars var det mest en bomb jag satt på:)


Efter detta besöket red vi Österike rundan som den kallas här, upp upp upp och sedan ner ner ner..... tog den fram och tillbaka, galopperade lite i en av backarna oj så trött han blev inget flås alls, men det har ju itne jag heller i och för sig.
Skönt med lång skritt sträcka hem sedan så han får skritta ordentligt efteråt.

Idag ska jag försöka rensa i landen lite, måste verkligen detta nu men det gör liiiiite mycket ont i knät när man sitter på det men jag får väl sitta på rumpan och kasa mig fram........eller ta hjälp av sambon. Hur som helst så måste vissa av landen rensas innan semester trippen för annars är det över växt när vi kommer hem.
Vi ska också stötta upp vårat plommon träd innan fler grenar knäcks, vär snälla granne Tage kom med störar till detta igår, tack Tage. Nu ska vi bara få till det också men det löser sig nog.

Nu är det dags för frukost...

Vi hörs

Grönsaksland-mini

Idag har Ellen och jag kollat lite i vårt mini grönsaksland, vi hittade morötter till Ellens stora glädje nam nam, rödlöken börjar synas, tomater som inte är röda ännu, vår gräslök kommer också så nu har vi det nästa år, rabarbern har tagit sig rejält och växer som attan, majsen är jättestor nu undra hur stora de blir och om det blir ngn majs.
Detta var ju roligt och det blir nog ett land nästa år med tror jag.

Någon som vill ha jordgubbs revor eller vad det heter, vi har iaf massor av dem hade vi inte haft duk i landet så hade det varit plantor överallt nu, jösses som de sprider sig.


Ellen med årets första morot, succé var ordet.





mera morot, bara att ta upp och sedan torka av på det regnvåra gräset, nam nam.....




Rödlöken kommer, mums säger mamma, salladen blir snart dålig så mycket finns det.....




Igår var Willo och jag ute på en härlig tur, letade efter en väg jag gick hösten 06 med Kent och svärmor men hittade inte riktigt fast jag var på rätt ställe fick jag höra sedan. Iaf under mitt letande hittade jag en underbar raksträcka på ca 100m i skogen en traktorväg som var gräs och mossklädd helt underbar att galoppera på, kunde ju inte låta bli fastän det inte är dags för detta ännu. Vi var väl ute i 50min igår och det är nog det längsta hitills, Willo e nöjd i skogen när han får knata på bland stock och sten det är ju bra eftersom han ska gå så och bygga upp sig.
Idag blir det nog en tur dit med så jag får galoppa igen, mysigt. Hittade också en lite längre backe som inte var jättebrant men sluttade uppåt iaf, den blir bra att träna i snart.

På torsdag kommer hovis som tur är för nu börjar sömmen växa utåt, bankade lite på dem igår.

Idag har det blivit putsatt lite av lädret man har, men det är en del kvar. Perfekt putsväder, sitter på altanen i solen eller regnet det beror på vad som bjuds och det ändras hela tiden kan jag lova, sooooool sen ösregn.

Just idag har Ellen äntligen stoppat tandborsten imunnen utan slagsmål, borstade tom lite själv, men jag är nöjd om den bara kommer in i munnen för till fället.

Ha de vänner

sjuk

Så var det då min tur att bli sjuk, om nu inte ryggskott och aj i knät räknas, har fått ont i halsen riktigt ont. Var uppe inat några timmar när det var som värst, trodde nästan att jag hade halsböld igen men kan man få det om man inga halsmandlar har kvar. Nu är det lite bättre men fick jobba hårt för att få i mig lite frukost..
Hoppas regnet försvinenr i eftermiddag och att jag mår bättre så jag kommer ut på en tur med Willo, har ridit några gånger nu här i Brännögård. 
I fredags var vi hos svärmor och grillade, Per-Anders med familj var också där trevligt var det. Till efterrätten, som jag för övrogt inte fått ner, så stack jag till Willo som står granne med svärmor. Tog en ny runda denna gången med och den var riktigt trevlig den med, många bra igångsättningsrundor här bra det. Willo ska ju gå många små uppförslut och det är det på flera rundor. Skulle träna Willo på att runda stolpen som bommen sitter i när den är stängd och låst så man kommer ut då med på rundorna, på vägen ut gick det bra men när jag kom tillbaka blev det galet. Willo undrade varför han skulle gå runt den när det var fritt fram mitt i vägen, jag är ju inte så stark i vänsterbenet eftersom jag har ont i knät där så han tryckte åt vänster och jag fastnade med stigbygeln i stolpen och Willo försökte springa ifrån den. Det kändes ett tag som om vi skulle välta men tillslut så släppte stigbygeln och Willo och jag fortsatte hem med bara den på höger sida, som tur är var det bara några hundra meter hem, men det var mycket som var farligt nu vad skulle hoppa på honom nästa gång tro.
Väl hos svärmor så skickade jag upp Kent att hämta den och han skrattade när han kom tillbaka och undrade hur jag hade lyckats för stigbygeln hade trätts på stolpen och satt längst ner:) Tur att vi inte skadade oss iaf.

Ellen och Kent är friska nu efter sina höstblåsor, men vi får fortfarande inte borsta några tänder på Ellen hon skriker helt vannisnigt och tror att det ska göra ont men vi kämpar på in med tandborsten i munnen bara och inte borsta så hon märker att det inte är farligt.



Ellen i sitt smultronland. Hon ligger där länge och plockar, plantorna är helt platta när hon vart där men vad gör det de är ju hennes:)



Nä nu det blir det soffan och den nya boken för mig, hoppas det går över i min hals nu......

Ha de vänner


Grattis pappa/morfar/svärfar.

Grattis till dig på din dag. Hoppas du får ett härligt pensionärs liv och som sagt nu har du all tid i världen att komma till oss:)



Ellen pussar och kramar till dig....






Nu ska jag iväg till Willo. Idag blir det med bil fast det är så nära men det är för att jag ska ha med alla saker för jag ska försöka ta mig upp fastän knät värker. Vill inte vänta längre nu.


Kram på er alla

Oj oj oj.....

Igår morse cyklade jag upp till Willo, skönt att kunna cykla dit, allt var lugnt Willo och Radde stod och vilade jag antar att magarna var fulla:) Borstade lite, kollade så alla skor satt kvar och kollade över honom. Cyklade hem igen och då stod frukosten på bordet, gillar detta livet så ska det vara jämt.
När Ellen och jag skulle packa oss ut i bilen för att åka så ringer telefonen, Hej Anette här din häst har sprungit ut ur hagen. ???????? Va allt som var så lugnt och han som är så rädd för tråden, jaja bara att byta om igen och sticka upp.
Kommer dit då har Willo sprungit in i hagen igen till Radde som klokt nog stannat kvar där. Efter Willo kommer farande en tråd som sitter i svansen och ni som känner min rädda häst fattar nog hur rädd han var nu......... Han har alltså fastnat med svansen i en fjädergrind eller vad det heter, ni vet sådana som man INTE ska ha i hagen så nu hängde det väl 10 -15 meter tråd efter honom som han inte kunde springar ifrån hur han än gjorde. Paniken verkligen lös i ögonen, jag bara funderade på hur jag skulle hinna klippa av svansen när han sprang förbi eller fanns det ngn annan lösning.
Sen kom jag på att vi provar att ta in Radde i stallet så kanske Willo följer efter eftersom han sprang tillbaka till honom när han var utanför hagen och hos grannen och vände 10 meter bort, mellan deras bilar ca 2 meter fritt utan att skada dem, pust. När vi ska fånga in Radde som inte riktigt vet varför han springer så lugnar WIllo ner sig så jag går dit och då har tråden lossnat, gud vilken tur.
In med dem i stallet och kollade över Willo, hittade bara ett lite typ skrubbsår på ena kotans utsidan och en väldigt tovig svans, men den lät jag va han var inte till freds med mig bakom honom.

Ellen och jag for lite försenade iväg på vår tripp, Anette skulle släppa ut dem efter att de vilat lite inne i stallet och när jag gick därifrån så stod Willo nästan och sov därinne den lille stackaren.
Vi gjorde vårt första stopp på gekås som vanligt när vi åkte förbi, efter lite snabb inköp där så körde vi vidare mot Ljungskile och morfar.
Jag hade hoppats på att Ellen skulle sova på vägen dit men det gjorde hon mellan Kinnared och Ullared så nu var hon vaken, jag fick muta med russin, smörgåsrån och kex innan vi stannade till och köpte en pommes som vi delade på. Klart man blir hungrig när klockan tickar. Nästan framme väntade vi in lillebror med familj så vi skulle komma fram till morfar och Eva samtidigt.
Ellen var snäll hela dagen, lekte mycket med sina kusiner i ett av rummen, det var pussel och lego och snaret hittade hon Elsas plast figurer som var mycket roliga.  När regnet väl försvann så gick vi ut en sväng och Ellen kollade in fåren med morfar och Gunnel, sedan gungade hon med Elsa.
Helt plötsligt var klockan nästan sju på kvällen och jag kände paniken komma, ville ju komma hem innan det blev för sent ju. Fasade lite för hemresan eftersom jag har en tendens att bli väldigt trött bakom ratten men det gick förvånansvärt bra, Ellen sov från morfars lilla väg ända till Varberg. Där vi stannade och köpte mat till mamma och gjorde välling till Ellen, som sedan var nöjd resten av vägen hem.

Nu ska jag ta och packa mig iväg till Willo och sedan får jag köra in till Hytle för jag har glömt min pall där, tänkte ju faktiskt rida någon dag ju.



Morfar, Ellen och min faster Gunnel har kollat in fåren.





Ellen och Elsa gungar





Så här kul har man med Golden som moster köpt, både Ellen och dockan rider på den:)







Ellen poserar för pappa.........



Ha de vänner...


Hmmm.....

Skulle egentligen åkt till pappa imorgon och firat hans 65 årsdag och hans sambos 60årsdag,men jag vet inte hur det blir nu. Ellen har ju haft höstblåsor och Kent är också dålig men vi vet inte om det är samma eller inte eftersom det är en sjukdom som oftats drabbar barn under 10 år och han är ju något äldre:)
Som det ser ut nu så kanske jag åker själv med Ellen men vi får se hur det känns imorgon det är ju långt att åka ca 25mil själv med Ellen.......

Willo har idag flyttat till annat bete och andra vänner, han är supernöjd än så länge, pepparpeppar......
det var riktigt skönt att se att hans hästförnuft inte hade stannat i Skara för här nere har blivit busen i varenda hage han varit. Men idag så fick åldermannen i jagen bestämma och Willo lät honom göra det för han visste väl bäst antar jag, till slut blev de iaf vänner och sist jag var där var de nöjda herrar i hagen. Willo fick inte titta på Raddes ponnysar i hagen på andra sidan vägen minsann och Willo skötte sig exemplariskt min lille totto, försökte naturligtsvis men nä det gick inte så då väntade han ut honom istället.
Så jävla skönt att se, han var inte puckad ju eller störig.

Undra om Kent ska svetta ner sängen imorgon eller om hans feber lugnar ner sig ikväll, den var hög i eftermiddag så kanske inte det.



Radde och Willo i hagen, svärmors hus till vänster bakom dem. Så nu kan man sitta hos svärmor och fika men samtidigt hålla koll på Willo:)
För att inte tala om barnvakten på nära håll:-)


Ha de vänner

En lite piggare Ellen...

Hon hade 40graders feber i 3 dagar så idag när min termometer dessutom inte funkade så körde jag in till vårdcentralen. Ellen brukar ju få feber i samband med tänder och hon har gått och grävt i munnen nu i snart 2 månader så jag trodde det var tänder på g men..... I går när jag skulle borsta hennes tänder så började det blöda i munnen på henne, hm ja ja det är väl tänderna som är på väg igenom då. Men igår kväll när jag skulle försöka borsta bara fram tänderna och visa att det inte gjorde ont så blödde hon där med och det var alldeles svullet och rött.
Det kunde vara en infektion eftersom de hittade blåsor i munnen också. Så det var bara att vänta ut det sa de eftersom febern är på väg ner nu, bara 37,3 idag.
Lovisa är här hos oss nu och hon har myst och läst i Ellens säng med Ellen och nu har de precis plockat smultron så nog är hon piggare alltid även om det inte är samma tjej. Fick tipset om att ge henne lite panodil så kanske det inte gjorde så ont i munnen och jag kanske kunde få i henne mat då.

Lite bilder från fredagens underbara kväll på Långasand




Felix hittade en egen plats att sitta och äta på........





Pappa, Ellen och Lovisa fikar.




Ellen och solnedgången



Till vi hörs igen

Ha de

Varmt.......

Ja jag vet att jag inte ska gnälla säger ni men jag orkar inte med denna värmen ju.....

Har haft lite besök ett par dagar och det är alltid uppskattat av oss iaf. Kusinen med barn kom hit och njöt av värmen eller inte för de kunde knappt sova där uppe pga den. Kent pratade faktiskt idag om att vi skulle röjt undan i hobbyrummet så besök kunde sova där på sommaren, ja ja, kanske det sker.

Vi var iaf nere på Långasand i onsdagseftermiddag/kväll och badade och grillade middag. Mums vad gott det var, det gjorde vi bra kusinen, du och jag. Vi orkade inte riktigt sitta där till solen gick ner men det var fint iaf ju.

Igår blev det premiär bad för mig och det hemma i sjön, Ellen badar också med sin ring som man sitter i och tycker det är jättekul att guppa fram i den, hon trycker själv på ringen så den gungar.

Igår kväll hade vi Pay and jump på klubben, var där och hjälpte till med det jag kunde och det blev dömningen då, har ju fortfarande ont i min rygg men det är bättre.

Åskan drog förbi här ganska fort och vi trodde nog det skulle blimer än det blev men när jag pratade med en på klubben som inte bor så långt ifrån oss så sa hon att det hade slått ner så det började brinna i skogen vid deras, så vi klarade oss gsk bra här då.

Idag kom inbjudan till Eva och Anders inflyttningsfest, samma dag som Ellen och Kent firas e klart. Men vi kommer en annan dag istället.

Lite bilder från dagarna.



Kent och Ellen leker i havet......




Ellen kvällsbadar i havet




Ellen i sin roliga ring, vi badade hon jag i sjön med Emma och Sofia igår.




Ellen hjälper till att vatna blommorna och då menar jag blommorna för på jorden kommer det knappt något vatten:) så hjälpsam min lilla prinsessa.




Det växer i lådan....... kolla in majsen, undra om det blir ngt.





Kolla in rosen mamma, det är 34 blommor på den nu.......(mamma köpte dessa förra året) de andra är det mindre på men det är väl för att det var lus på dem och jag klippte ner dem...






Nyinköpt ros i år med massa blommor på, blir väl röd hela busken när den blommar för fullt.






Ellen i sitt smultronland, jäklar vad planterna växer. Smultronen med och även den från Bys så den sköts om ordentligt:)




Nä nu ska vi snart sättas oss i bilen och åka till staden, svärmors kyl har pajat så behöver ju ett nytt. Ska bara sopa ut allt hö från släpet så vi kan köra i det.


Ha de bra i värmen vänner och svettas inte bort helt.


Kram

RSS 2.0