Visst händer det saker hela tiden:)

Ellen hon hittar på saker hela tiden, vi glömde visst berätta för mormor att Ellen kan cykla på sin trehjuling nu iaf om det inte går uppför något alls:) vi brukar träna på gatan utanför och det är jättekul i max 10 minuter sen skriker hon PUTTA MAMMA PUTTA :) 



Lovisa coachar Ellen på cykeln....


Nya ord kommer också hela tiden, Lollo = Lovisa, Ninni = Elin, Moa, morfar (sa senast när hon såg Ingvar Oldsberg på tvn, morfar får komma hit oftare tror jag), putta, potta, mera. Sen sjunger vi bä bä bä bä bä ja ja ja ja ja broooor= bä bä vita lamm, titta vill hon också sjunga och hon säger ngt som liknar spindel när hon vill sjunga imse vimse....



I ett hus i skogens slut, liten tomte tittar ut,





haren skuttar fram så fort, knackar på dess port,




hjälp ack hjälp ack hjälp du mig, annras skjuter jägarn mig




Imse vimse spindel klättrar......



upp stiger solen.......




Idag var hon så trött, har ju varit lite sjuk denna veckan med lite feber hosta och snuva, men enveten som f.n skulle hon pussla iaf. Men gud så svårt det var när man är trött, skrek varannan pusselbit nästan för den inte kom på plats direkt hon som är en mästare på detta annars. Mamma tyckte hon skulle sova men är man enveten så är man, till slut gav jag iaf henne napp och kanin men neeej inte sova. Suck, fick pussla åt henne igen och de sista  2 bitarna fick hon göra själv och när jag kom tillbaka 2 minuter senare så såg det ut så här:



Jo då, hann göra klart pusslet iaf:)




Go kväll mina vänner........

Skogsknopp

Nu har Ellen börjat i skogsknopparna med friluftsfrämjandet. De fick leta saker som skulle vara i naturen och Ellen hittade med llite hjälp en pinne, en gul blomma, en sten och ett grästrå.
Sedan skulle vi fika men tyvärr hade Ellens snurriga föräldrar åkt ifrån väskan som stod kvar innanför dörren hemma:) men pappa hittade lite kex i skötväskan och Ellen fick lite av snälla Casper.
När vi fikat klart så lekte vi björnen sover, Ellen såg ut som ett stort frågetecken men det gick bra.

Vi satt en liten bit upp i skidbacken i Torup, väldigt liten men iaf.



Emma (ledare), Mimmi och Ellen




Ellen med sina fynd.



Vad har hänt mer, Ellen pratar mer och mer, dagis går super bra.
Jo, Ellen tog ju kort på förskolan i fredags och naturligtsvis i torsdags så lyckades hon slå sig på 2 ställen i ansiktet:) varför inte......

I lördagfs var Ellen och jag på ponnytävlingar i Harplinge med oss var också kusin Elin som numera heter Ninni enligt Ellen? ett av alla ord som kommer.
Vårt lag gick iaf till omhoppning, jippi, där blev kom vi 6:a. Hela dagen gick vi åkte hemifårm kl 08,30 och kom hem 18,30, gäsp......

Inatt eller tidigt i morse så vaknade ELlen och ville inte somna och efter 1 timmes jobb med att söva henne så kräktes hon, lilla gumman, det är inte lätt när man inte kan tala om problemet. Mamma och Ellen var iaf redan på toa när det kom för mamma tänkte att det kanske var lite aj aj i magen eftersom hon fes hela tiden och rejält dessutom, tänkte sätta henne på pootan så hon fick bajsa men det kom andra vägen istället.
Verkar nu pigg efter detta men vi är sega, har ju liksom sovit i omgångar sedan kl 7 i morse då vi lyckades somna om


Nä nu kommer snart mormor på besök så vi får väl klä på oss kanske....

ha de vänner

Ellen

Nu har vi varit på en liten tur igen:)
Eftersom jag såg rea termobyxor på Gekås sist jag var där och så behövde jag b-vitamin och dessutom behöver ju Kent köra så mycket som möjligt så en tur mot Ullared det blev.

Tittade lite på vinter overall till Ellen men vilken storlek ska man köpa hon ligger ju mittemellan nu ju, antingen är det 86/92 (1 1/2-2 år) eller 98/104 (3-4 år), suck säger jag bara. Har en kvar sedan förra året och den passar ännu så jag avaktar nog ett tag till iaf.
Köpte iaf ett par stumpbyxor, en tröja, en lite tunnare mössa att ha till hösten nu och en fräck keps som pappa hittade.
Sedan ringde vi kusinen och frisören i Mjöbäck och kollade om hon var hemma, så blev det en tur dit med och klippa Ellen som ska fotograferas på fredag med förskolan. Denna gången blev det blåa slingor för att matcha tröjan för dagen, som igår var blå. Funderar på att klippa håret kortare eftersom Ellen inte tycker om att få det i ansiktet, men då kan man ju inte sätta upp tofsar och flätor ju:)

Efter Mjöbäck stannade vi till i Älvsered och åt lite lunch för klockan hade ju runnit iväg. Där hade de lite rea kläder kvar så då blev det en tröja till åt vår prinsessa:)




Nya kepsen och Hello Kitty tröja från Gekås.

Väl hemma sprang jag in och bytte kläder, skulle varit i stallet när jag kom hem för där väntade Nellie som ska rida lektion på Willo.
Tur att Nellie och hennes mamma inte är stressade när jag kom så sent. Willo har inte gått i ridhus eller på bana på hela somaren så jag trodde han skulle vara lite stressad i ridhuset speciellt när han blev själv. Men nädå han var helt kolugn ju, precis som om han tyckte det var skönt att komma hem där igna hemska lejon(stenar) eller ormar(omkullfallna träd) finns. Man blir nog aldrig klok på dessa djur, men skönt att han är avslappnad hemma iaf.

Förra helgen var det kalas för Erika som fyllt 20 och för Felix som fyllt 8 år, trevligt värre var det och god som vanligt. Erika fick en spa behandling av oss alla, ngt som hon ville ha. Felix fick teknik lego som han också hade önskat sig:)


Felix med sitt Lego:) så stort så han försvann ju.....




Ellen och Lovisa på kalaset



I söndags var Kent och jag i Götebrog och kollade på finnkampen. Första gången på fridrott och det var riktigt kul. Vi hjälpte ju fram de våra till seger i herrkampen som var riktig spännande, i damkampen var det ju överlägsna ju:)
Vi hann med en sväng till Ikea också innan Ullevi och där blev det inköpt lite komplettering till vår service, hittade 2:a sortering som inte syntes några fel på:) bra bra.
Fick också syn på ett himla fint leksaks kök till Ellen, jäklar va bra det var och vad det kostade.....





Fick se Wissman live





Glada svenskar....




I veckan fick Ellen och jag besök av mormor och moster Junis, som vanligt jätte kul och helt galet Junis.
Naturligtsvis ville Junis vara snäll och lära Ellen ngt nytt det blev blöjs på Skrållan och gissa vem som sätta på den hela kvällen sedan:)  tack tack igen Junis.
Fast det gör inget för dagen efter var det glömt igen, phu.....
Ellen fick ju också en present av Junis och dvd skivan med Mora Träsk var uppskattad, den har dansats till eller vad ska man säga härmats rörelser till. Tack igen Junis.


Junis, Ellen och mormor leker med Skrållan.




Kent har jobbat kväll nu i 2 veckor men nu blir det förmiddag och lite gemenskap på kvällarna, de dagarna jag inte är i stallet på kvällarna:)
Idag jobbar stackars Kent över igen, det kommer nog bli en del av det nu eftersom min a-kassa inte är stor direkt.

Nä nu ska jag ta och skicka iväg en jobb ansökan
 Idag blir det lite träning för en elev och ev en tur till Plönninge och kolla in Johanna när hon rider fälttävlans dressyren. Imorgon blir det defenetivt Plönninge och kolla in hennes hoppning och terräng, det är breeders för 5 åringar.

Ha det vänner


Förresten har jag sagt till dig Angelica att det finns Rosa fin fina saker till Mr PK på Gekås, kommer ni ner snart eller??????




RSS 2.0