Det går upp och det går ner.....

Ryggen var mycket bättre igår så idag drog vi till loppis/auktion i simlångsdalen. Men när vi hade gått däe en stund så kändes det inte alls bra igen, suck. Men det blir nog bättre och blir det inte det tills imorgon så får jag nog anlita en barnflicka till hjlp på kvällarna för Ellen har upptäckt att jag itne hänger med alls nu......
Inköp blev 2 blomlåder som står på marken, ja ni som vet hur Fritte byggde till farmor med flera fattar vad jag menar, sådana fast lite större köpte jag för 70kr och Kent köpte en dammsugare för 100kr som va ska ha i pannrummet nu fattas bara en grovis, sen köpte vi 2st lampor till gästrummet 20kr ihop.

Igår var vi och kollade in lite fälttävlan i Hermanstorp, Ellen, Elin, Johanna och jag. Johanna var lite seg efter en fest dagen innan. Jag hade ju tänkt kolla på Johanna men det blev för jobbigt i värmen för Ellen, trodde väl aldrig hon skulle starta så sent. Men har kollat in resultatet nu och hon gjorde en bra runda vad jag förstår, felfri inom tiden, heja.....
Mitt resultat från gårdagen var illröda armar m.m efter en lång stund i sol och lite blåst. Tur att jag iaf smörjade in
dottern....

Ellen har fått en ny pool också inköpt i fredags på Gekås, var annars, Tyvärr rä den redan trasig eftersom Ellen det lilla monstret tyckte att stackars Sluggo skulle i poolen med. Så naturligtsvis satte han klorna i den när han förjäves försökte komma upp.
Vi har även satt rutschkanan i pollen och det är nog den snabbaste vatten rutschkanan i halland iaf, Ellen flyger nästan ur poolen ibland och då vill hon inte åka så mycket sedan, men igår kopplade vi in vattnet i den oj så hon åkte då, fast roligast var nog attt sitta på strålen som kom:)
Vi passade även på att köra hem kusin Erika till Mjöbäck och så fick vi klippt nästan hela familjen, jag gav upp innan vi provade pga ryggen, skulle ju kunna sitta hela vägen hem med ju.
Ellen fick iaf klippt sin lugg igen och sedan blev det rosa fina slingor i håret, hon kan hon kusin Erika som förresten tagit gesällen nu ju, grattis igen.

Lite bilder från dagarna som gått:




Ellen vid sjön




Ellen kollar in sin nya frisyr:)




Kolla in mig!!!!!!!!!!!!!!




Allt går tydligen att göra om till häst.




Ellen och Elin kollar in hästar och äter kakor.....




Ellen försöker lek med Sally som är som en virvelvind:) Men kul hade de iaf.





Nyklippt och fin hos Anderssons i Mjöbäck



Nä, nu ska jag se om jag kan vara till någon nytta när Kent ska försöka laga poolen, kan väl heja iaf. Förresten har han ont med i höften......



Ha de i värmen



 

Ny dator= inga bilder

Men snart får vi in bilderna i denna med så det så.

Jag har fått ryggskott men är mycket bättre idag men ändå är det inte bra. Har gått med kryckor nu i två dagar för det hjälper mej att hålla ryggen rak och så är det ettt stöd när det gör som ondast och jag inte kan resa mej.
Lite synd va det om Ellen idag när hon vaknade efter middagsluren, antagligen skulle hon uir sängen men var nog inte riktigt vaken så det sa bara duns i golvet och ett skrik. Jag låg och vilade ryggen i soffan och då tar det en evighet att komma upp igen...... men Ellen låg kvar och skrek så jag täbnkte att jag får kanske ropa på grannen om hon slagit sig så illa, men när jag väl kom fram till henne så frågade jag var jag skulle blåsa och sen va det nästan bra. Phu. Jobbigt att vara så dålig i ryggen.

Håller på med filmerna från div 3 nu men SOFIA HJÄLP NU!!!!!!!!!!  Kan iaf se filmerna nu men kan inte spara dem på datorn eller movie maker.....suck jag vill kunna detta nu inte vara så puckad.
 

Ellen har precis ätit sin välling så nu ska hon väl lägga sig snart kanske, får bli när hon är lagom trött eftersom jag itne kan bråka med henne.


Ha de bra vänner

Snart slut på midsommar

Nu är snart denna helgen slut, ska bara på konfirmation av 3 kusiner till Ellen imorgon sen så. Phu.

Igår hade vi en lunch här hemma med mormor, Egon och farmor, sill och potatis stod på menyn, naturligtsvis nubbe oxå, jag hade också gjort några tunnbrödsrullar med en gegga i som vi skurit i lagoma bitar.
Tårtan hann vi också baka på morgonen så den kunde intagas på lunchen, mums va den, ett helt nytt recept för mej.

Efter lunchen stressade vi iväg till dansen i Torup för här i Brännlgård blev det ingen, väl där så skulle ju stången kläs också så vi hade inte behövt stressa ju.....

Efter dansen gorde vi iordning maten för kvällen som ble grillad kycklingfilé på spett penslad med söt sur sås, mums, en solig sallad som hade en äcklig dressing som vi aldrig hällde på och potatis sallad som Maria gjorde när vi kom dit för va hade potatisen:-)
Vi var alltså hos Börje och Maria med familj, det blev bestämt under dansen tidigare på dagen. En trevlig kväll, men sen. Vi fick till slut ge upp och gå hem med Ellen som inte ville somna där och hon somnade inte på vägen hem heller den lilla busen.



Ellen med farmo, Egon och mormor och framför allt JORDGUBBSTÅRTAN!!!!! Skynda dej mamma jag sak ha.




Sedan bytte vi om till dansen och mammas Leksadns dräkt kom på, ni färstår nog att hon gjorde succé.





Så nu är kransen på (Tack igen Pia), skynda dej mormor vi sticker.......





Kanske lite tidigt att ragga på killar men något gjorde hon iaf...... vi hann ju knappt komma dit





Ellen och Lovisa hjälper till att klä stången.




Ellen och mormor dansar vals medans.......





Egon slet med stången:)




små grodorna...... mormor hon jobbade bra:-)




Vilopaus på mamma, busunge.





Sen körde Ellen en stund till med Lovisa





Färdig för fest!!!!!!!!






Finns nog inget som går upp mot ett gott revben, sen syns det i blöjan dagen efter med när man satt i sej massor.....de var rena från kött, våran lilla gnagare.





Mys i soffan med Lovisa




Idag drog vi en chansning ner till Halmstad och Östra Starnden, eftersom regnet öste ner här. Det blev en god middag på restaurang Timmerstugan, den råkade ligga framför vår näsa när regnet även kom dit. Men gud så gott och mysigt det var där.

När vi ätit tittade solen fram igen och vi gick vidare och kom till mingolfbanan som var målet egentligen. Mor och Kent vann och jag kom väldigt sist, men trevligt hade vi. En glass på vägen tillbaka till bilen och ett litet stopp på stranden så hade vi gjort en heldag.
Väl hemma tog vi en liten fika på den sista tårtan och en match kubb, grabbarna vann så klart, Grattis.




Ellen mumsar på restaurangen, sverige flaggorna kom i maten och sen fick Ellen dem:)





Se upp snart är jag proffs..... ni ska veta att banan innan slog hon bollen genom ett hus alldeles själv, ingen fattade något. Vi såg nog ut som fågelholkar. Kanske sa sattsa på golfen istället så blir mamma och pappa rika:-)





Det blåste bra på stranden, visselpipan får hon behålla ett tag till eftersom det kommer så tysta ljud ur den ännu..






Ha en bra fortsatt helg vänner
 








ÄLSKADE ÄNGEL

Midsommar har varit med nästan uppehåll hela dagen iaf inte regnat när vi har varit ute eller lite nu när vi gick hem.




Lite midsommar lunch, men Ellen och jag hoppade över sillen:)
Tack igen Pia för den fina kransen.






Nästan slagen hjälte



Korten häremellan kommer imorgon eller en annan dag. Hur som helst har vår dag varit jättebra.


Kram

Midsommar

Dagen börjar iaf med sol och en lång frukost på altanen. Mor och Egon har hittat ner till oss och vi ska senare köra in till Torup och dansa runt stången.
Midsommar maten har vi börjat göra, lite tunnbrödsrullar som sedan ska skäras upp, tårtan håller vi på med väntar bara på att mor ska låna bakplåtspapper av grannen men de har mycket att prata om:-)

Kent och jag drar snart till Willo och kolla läget. Ska också förbi hos Pia för hon har gjort en krans till Ellen.


Här kommer lite bilder:



Frukost nu på morgonen.



Rutschkana har införskaffats.





Ellen leker med sin dockor, igår var det fika som stod på schemat:)





och till slut en bild på hästtransporten




Trevlig midsommar på er

Vi håller tummarna för att solen ska komma för då blir det stranden ikväll och grillning där.

......nu står det en hästtransport på uppfarten istället:)

Var och hämtade den i fredags, hoppas vi gjort ett bra köp nu och att den håller länge utan att vi behöver göra något. Ska nog sätta på gasfjädrar på lämmen så den inte blir så himla tung eller så får jag börja träna helt enkelt. Den är i jättefint ordning och det är mycket bytt de sista åren och inte kört häst mer än 5 gånger på de sista 2 åren.

Nu har jag planerat lite pelargoner i krukor, ska köpa lite andra växter så det blir lite fint runt vårt hus.
Grönsakerna växer så det knakar i pallkragen, kan nog snart plocka lite sallad skulle jag tro. Rabarberna har tagit sig och tomatplanterna kämpar om på ny kula efter frostnätterna.
Kent och jag gick nyss lös på äppleträdet som var så mycket grenar på att det inte gick att kasta en en krona genom det en gång och alla gamla som säger att det ska vara så glest så man kan kasta igenom en hatt, men nu börjar det så ut som man kan det nästan.

Imorgon ska jag hämta hö och flytta Willo till betet, hoppas att dett a går bra. Ska börja skritta honom nu tänkte jag och kanske bbörja longera honom i låg form. Får ta en diskusition med kiropraktorn på tisdag om detta.

Imorgon är också min första dag som arbetslös igen, ska skriva in mig på arbetsförmedlingen nu och börja stämpla :( men så är livet och jag överlever nog det med, Kent får väl jobbamer dubbla skift kanske......eller inte. Vill ha en levenade sambo ej en halvdö.

VI ska åka och kolla på en begagnad sulky nu i eftermiddag så något hoppmöte blir det inte för min del, om de inte är kvar när jag kommer till stallet vill säga och det är de nog.

Ellen gör stora framsteg med pottan, hon springer och kissar själv nu är jätteduktig och igår när jag åkte så satte hon sig och bajsade helt av sig själv, det var första gången. Det är våran tös det.


Ha de vänner......

Världens sämsta.....

Ridinstruktör de e ja de......
Eller varför skulle jag inte annars få fortsätta nästa termin, får ju inga svar alls ju, suck. Får dessutom höra att andra som jobbat några timmar ska ev få en halvtidstjänst???? man undrar ju vad som händer ju.

Ja ja, betraktar mej som arbetslös from fredag nästa vecka iaf.


Denna veckan har annars varit bra, mormor harvarit här och roat oss med lite allt mäjligt, mest barnpassning, bakning och städning...... tack igen mamma.


Vet inte riktigt vad som ska skrivas mer eller jag är rädd för att det bara blir mer fel så jag låter bli.


Ha de vänner, vi hörs nog igen någon gång........ när jag lugnat ner mig

Ingen Ford på våran gård.......

Jo, nu är den såld eller vi sålde den igår till en kvinna utan bil som var i behov av en ganska stort. Synd för henne att hon berättat för mej hur mycket pengar hon hade för sedan gick det inte att pruta med mig inte. Skönt.

Kollade på ett släp också i lördags och det blir nog det. Ett äldre som var iordning gjort mycket och var jättefint, jag blev förvårnad faktiskt. Jade inte någon lust att kolla på det men Kent har tjata lite så vi åkte väl då...... tack Kent.
Nu ska det bara besiktigas också för hon ville inte sälja något som var fel på.


I morse tog Ellen på sig vad hon hittade, kepsen bakåfram och en ring som hör till poolen runt halsen, tro inte att man får ta av något för att det är frukostdags inte.....





Måns och Sluggo var nöjda när vi glömde ta in dynorna.


Ha de till nästa gång

TOBBE 15 ÅR!!!!!

Idag gratulerar vi Kents gudbarn som fyller MOPPE!!!!!
Kalas där blir det senare eftermiddag/kväll.


Blir det Rix fm festival iår med undrar Ellen??????
Här med Tobbe som försöker lära henne att låtamed läpparna:-)


Idag fyller också pappas sambo Eva jämna år, vi skickar en grattis hälsning till dig denna vägen (hoppas pappa läser idag).


I går åkte Marie och jag till Gekås och inhandlade mat till tävlingen på lördag, hoppas nu att det räcker. Ska komplitera lite som inte fanns där, korv bland annat. Hm kanske ska ringa köttmäster på konsum, Martina.......

Ellen tog bestämt av sig böjan när det var sov dags i går kväll, jag frågade om hon skulle kissa aa blev svaret. Eller hur tänkte jag allt för att slippa sova, men hon traskade iväg till toan med pappa i släp tåg och kissade på pottan, perfekt ju. Våran rediga tjej.

Idag ska jag besluta om jag ska flytta Willo till ett bete innan nästa eller om jag ska börja skritta honom i stället. Han börjar bli riktigt uttråkad där i hagen och jag tänkte att han skulle få vila ordentligt innan jag började om igen men som det är nu springer han av rastlöshet och till betet får han komma om tidigast  1 1/2 vecka. Det blir nog skrittning tidigare än jag tänkt men bättre det än att flytta från bete till bete med olika vänner på bara någon vecka. Ska bara ha tag i lite hö till.

Ha de bra vänner

Seg dag......

Idag har jag inte gjort många knop, fast jag har ju fortsatt träningen med Ellen och pottan är klart så lite har jag gjort då. Ellen har inte förstått detta med trosor, de åker av lika fort som jag sätter på dem, nästan, utan de gångerna hon vill ha dem för att sedan kissa i dem får man inte ha blöja så......
Idag kom hon och ropade på mig, jag frågade naturligtsvis om hon var kissi, aa fick jag till svar ochvi ilade till pottan där allt hamnade denna gången, yes hon sa till. Sen att hon glömt det resten av gångerna idag gör inte så mycket.
Ellen kom också i förmiddags med nappen och den kära kaninen, mamma blev som vanligt arg och sa att nappen har vi bara när vi sover så gå och lägg dig. Sen blev det tyst och när jag gick och kollade efter en stund så låg hon och sov så sött i sin säng. Bara att sätta på blöjan och så sov hon vidare så sött, blöjan var det första som hon tog sedan när hon vaknade igen, den är inte så kul nu :-)


sötaste tjejen som finns och hon är min..........



kläder är ju kul att prova, men en body som byxor..... hm kan funka kan bli ett mode kanske :-)


Nä nu ska jag ta en dusch för att sedan åka och handla till tävling som vi ska ha på lördag.

Ha de

RSS 2.0