Första badet

Idag har Ellen efter en lång dag tagit sitt första "bad" ute i trädgården. Vi har idag haft ponny hoppningar på ridklubben, tyvärr hade vi en liten olycka men förhoppningsvis gick allt bra med tjejen, sista rapporten jag hörde var att inget var brutet iaf men det trodde vi nästa från början för ingen fick röra benet på henne också blödde det. Annars flöt allt bra, va hade vattnat paddocken med hjälp av en onde med en enorm tank som han igentligen sprir gödsel med, 15000 liter hällde han ut i vår paddock igår vi 17,30 och det höll sej tills våra tävlingar var över vid 14,00 idag enda gången jag hade svårt att se var när de vägrade och jag inte visste om någon bom åkt ner eller inte.  Ellen var som vanlig snäll hela dagen, hon var först i sekretariatet och röjde runt och sedan hjälpte hon pappa på parkeringen. När de var färdiga så kollade de in tävlingarna.
Vi har fått natt gäster i form av två kusiner, Elin och Moa, de kom till ridklubben redan. Sen har vi ätit go mat och de har badat med flera kusinerna. Vi har ju då blåst upp Ellen lilla bassäng och vattnat lite i trädgården.
Här kommer lite bilder..........





image376
Bad stollarna kusinerna Moa, Lovisa, Elin, Rebecka och Rasmus kom med på denna bild




image377
Ellens första steg i vattnet, skönt att ha stranden 40 meter hemmifrån :-)




image378
liten tå undrar var detta är.........






image379
Kusin Rebecka ger en hjälpande hand när Ellen ville i igen, hon undrar varför Rebecka ser så konstig ut idag






image380
Sen gjorde vi oss till och båste upp hennes bassäng, tog väl 1/2 minut innan uhhh uhh ljudet kom, betyder vill inte detta






image381
Det var roligare att gå med vagnen och vi konstaterade att Ellen har världens goaste rumpa:-)







image382
Elin och Måns pratades vid på balkongräcket för ett par minuter sedan.




Go natt och sov gott, imorgon blir det klubbtävling i dressyr och fotbollsmatch med Elins och Rebeckas lag.....


Ha de

Grattis till Alexander

Som idag tar studenten.
Vi hoppas vi kan komma och gratulera dej snart:-)



Ellen har provat sin cykelstol som hon ärvt av kusinerna i Prässebo.

image373
Här tyar vi en provtur till farmor i söndags, jo vi vet ingen hjälm men alla vi provade var för stora ju. Kolla in Kents nya fina cykel, jag har också fått en.



image374
Så där jag, Felix hade en liten hjälm hemma som Ellen fick ärva. Tiger på hjälmen var det....





image375
Efter en tur både till farmor och runt sjön så blev det för mycket Ellen somnade.




Ha det, kram på er

Mors dag........

Kanske är det över reklamerat vad vet jag.......


Skickar en hälsning till mor/mormor iaf den här dagen.
Kram från dotter och barnbarn

image372
Blir nog fler mys stunder framför brasan........

God morgon

Nu har det hänt lite igen, det blir ju så när man inte är så bra på att uppdatera bloggen....

Mor åkte hem i onsdags efter 3 sköna dagar här med städning , barnpassning och matlagning :-) tänk var skönt det får ha det våra mammor.... Vi hade iaf skön dagar, kom snart igen.
Kent och Ellen fick sällskap av kusin Felix under onsdagen, Ellen tycker han är störtkul också leker han ju med henne, körde henne i lära gå vagnen, sprang före henne så hon hade någong att köra efter osv.....

image367

Denna bild är tagen av Kent eller Felix vet inte vem hittade den i kameran och den är tagen den dagen, Ellen kör som vanligt men nu hade hon visst fått på sig förklädet med men inte hde hon bakat för jag har minsan inte sett röken av någon smarrig kaka.........



I torsdags var jag på introduktions kurs med klubben online nere i Halmstad, lite klokare blev vi väl men inte så mycket, det sista innan vi skulle gå hem frågade jag om det jag ville veta och så lärde vi os det på 1 minut, kunde ju frågat det med en gång...

Igår åkte jag till stllet på förmiddagen i hopp om att Ellen ville sova midda så jag kunde rida men icke sa nicke den gick inte. Ellen somnade när vi nästan var hemma sen, suck. Hade ju ingen barnvakt å Kent skulle ju inte vara hemma på hela dagen och kvällen, jag får aldrig rida.
Sen körde Ellen och jag till Halmstad och shoppade lite, det blev en  keps, en klänning och ett par skor till prinsessan. Lite böcker och blommor till mamma också lite mat till oss alla.






image370
Ellen i sin nya fina rosa keps.



image368
Efter att man har hjälpt mamma plantera blommor eller det var mest gräva i jorden och dessutom krypit i bara blöjan i pannrummet så måste man bada. Det fanns inget varmvatten för vi hade ju precis tänt i panna så mamma kokade vatten och badade Elln i diskbaljan och det var populärt må ni tro.




image369
Skitkul mamma





image371
En bild från förra veckan då vi satte ner kantskydd runt smultron landet, Ellen övervvkade  och hjälpte till då med. Undra om hon är lika hjälpsam om ett antal år tro.....


Idag ska jag köra ponnysar till Hylte eftersom det ör Hylte festival och ponny ridning där, Ungdomssektionen fixar detta, sen ska jag minsann rida.
Ellen åker till familjen Lilja vid 11 tiden när jag börjar köra runt, sen har de kalas 13,30 men det hinner jag inte till och Kent är i tyskland och köper sprit så Ellen får fira kusin Moa själv till och börjad med.

Moa har alltså i vekcan fyllt 9 år och kusin Rebcka fyllde 14 år i vekcan med. Grattis till er båda.

Dags att byta bajsblöja på Ellen, hon sov till 7,50 idag och har precis ätit upp sin välling.

Ha en trevlig helg det ska jag försöka ha med lite stress.....




Grattis till vår prinsessa och till mej själv.

Idag har Ellen och jag namnsdag som ni redan har uppmärksammat, vi tackar och bockar. Blir lite sen blogg eftersom jag inte hann innan eller orkade har suttit vid datorn och jobbat hela förmiddagen.

Här kommer en liten resumé på vad som hänt sen sist.....


image360
I söndags var vi och kollade på kusinerna när de spelade fotbolls match. Det började med Felix som spelade 2 matcher i Hylte, förlorade tyvärr en men den andra spelade de riktigt bra och det blev oavgjort. Felix står i mitten av gänget.



image361
Ellen var nog mest intresserad av att fika på farmors hallongrottot, mums......



image362
Eller tigga kanel giffel av Pontus......
Kolla in blicken.




image363
Men hon hejade lite med pappa också.



Sen åkte vi i ilfart till Torup och kollade in kusinerna Benjamin, Jonas och Rasmus när de lirade match, kusin Tobbe var skadad och inte med. De förlorade tyvärr men hade de satt alla fina målchanser de skapade så hade de vunnit överlägset. Kanske berodde de på att Ellen satt i bilen och sov istället för att heja????



Igår så kom mormor hit och hon har tränat Ellen med hennes läragå vagn, fast först på förmiddagen så var Ellen och jag på kyrkis i Torup, det var avslutning denna gången.



image364
Ellen sprang så fort så pappa hann inte med med kameran......



image365
Rakt mot pappa med ett leende.....




image366
Idag körde Ellen och mormor ute, det gick bra tills det gick nerför.....


Nu ska jag äta lite kyckling sallad....


Ha de bra vänner

GRATTIS TILL LUKAS

Idag säger vi grattis med många goa kramar till kusin Lukas i Prässebo som fyller 7 år




image359
Lukas den lille sångaren......








Mysteriet är löst

Nu har jag fått veta eller jag fick det för ett antal timmar sedan, stigbyglarna som jag troligtsvis har vunnit om det inte finns någon mer Agneta Karlsson i Torup som var på mässan och svarade på frågor, har jag vunnit på ridsports monter som hade en tävling ihop med moutain horse så ett par säkerhetsstigbyglar därifrån kommer det nog snart då. Hittade nämligen inget om att det skulle hämtas eller så.

Ellen är nu också äntligen feberfri, hon har varit ganska pigg idag men orkar inte så mycket ännu. Troligtsvis kommer det en ny tand om några dagar då som sist.

Idag har Kent och jag grävt upp och ner i ett av landen och satt dit ett litet trä kantskydd, jättebra blev det iaf. Det är vårt blåbärs och smultronland som är iordning gjort.

Dags för kvälls mackan.

Kram från mej

Sååååå vaaaaarmt.......

image353
Tycker Ellen att det är.......



Ellen är nog som sin mor, värme är skönt i måttliga mängder. Bilden tog jag idag när hon hade somnat i vagnen hos Göran, Nina och Benjamin. Just för tillfället sover hon väldigt mycket och äter mycket mindre, vill inte dricka mer än vanligt heller fastän mamma tycker att hon ska det när det är så varmt.
Idag har vi varit en sväng i stallet där vi fixade med Willo och bytte bandaet på Cabell, kollade också lite lite på dressyrtävlingarna som var. Vi lämnade också kläder till Nina som hon beställt på klädpartyt jag hade för ett tag sedan, klänningen Ellen har på sig är från me&i.
Igår så gjorde jag morgonen i stallet sen handlade vi lite i Hylte och lämnade tillbaka lite kläder åt svägerskan som är i London, under den turen blev det bestämt att vi skulle grilla hemma hos oss med svärmor och familjen Persson. En trevlig kväll där Ellen härjade runt med kusinerna Felix, Pontus och Rasmus.
Under dagen hade vi också hunnit klippa gräsmattan, försökt få igån jordfräsen och planterat dahlialökarna. Ellen hjälpte mamma en del men tyckte det var äckligt att krypa i det geggiga landet som det blir när man vattnar ju :-)


image354
Ellen hjälpte mamma i fredags med att lägga Dahlia lökarna i blöt.



I fredags tog vi också en sen tur till gekås efter att jag hade haft en minst sagt jobbig dag. Började med att jag ringde slöinge 8,45 för att kolla när vi kunde ta hem Cabell, jo de skulle bara byta bandage på henne och se så såret såg fint ut så skulle hon få åka hem men ring igen innan lunch så vet vi, suck innan lunch då har ju halva dagen gått ju. Ringde igen vid 10,15, nej vi har inte hunnit kolik fall du vet men vi ringer dej så fort vi bytt, ok lämnade MITT mobil nummer för andra gången. 11,40 tänkte jag precis ringa igen för nu var det ju snart lunch ju då ringer Pia en i styrelsen som också är hästansvarig, då har veterinären ringt henne till jobbet, suck suck suck...... Jag ringer upp, oj då blev visst fel där, hm..... men ni kan komma efter 13,00 jo jag tackar hinner knappast 4 mil + lämna Ellen hos svärmor+ hämta transport innan dess eller.......
Jo då hon kom hem men sen började ju nästa härva, mediciner till hästen som inte finna på apotek......
Jo då finadyn har de i Hylte 2 pkt ska jag reserver ett till dej, jaaaaaa gör det med en gång, men hippotrim finns inte till 600kilo där kollade lite apotek runt omkring men nix inte det inte. Ringde Distrikts veterinären i Torup med de hade inget heller, så det var bara att åka till slöinge igen innan gekås för att köpadet där och den var 30 kr dyrar/förpackning där med. Till kassören för att få pengar till detta sen till apoteket och hämta ut finadyn, då var det plötsligt en super service inriktad människa på apoteket och hon hittade hippotrim till 500 kilo som ag kunde använda och bara ta 100 kilo av nästa spruta så blev det ju 600 ilo, tack gode gud slapp omvägen runt slöinge. Sen hem och iväg till gekås, hann slänga i mej lite makaroner och korv som stod klar nät jag kom hem klockan var 17,00 när vi åkte hemifrån. Som utr var skullr vi inte ha så mycket så vi hann, några solhattar och bodies till Ellen en jacka blev det visst med, lite tvättlappar m.m och flugpray till Willo. Ellen var på strålande humör under hela besöket där, tjatade hela tiden och tjoade även till ibland inget vet vad men munnen den går, roligast var de sista 10 minuterna nä hon fick stå i kundvagnen.


image355
Ellen i sin andra nya klänning, den är faktiskt turkos men det syns inte ju.



Här kommer lite bilder som inte kom med häromdagen


image356
Ellen och mormor blåser såpebubbler.....




image357
Ellen "borstar" tänderna själv.......




image358
En glad 9 månaders prinsessa....... med 2 fina tänder





Kram på er alla i värmen, nu ska det äntligen bli svaligare.........

9 månader

Idag blir Ellen 9 månader, våran lilla prinsessa bara växer och växer. Tjatar gör hon också fast vi förstår inte ett smack av det hon säger, ibland låter det som om hon skäller på någon med.
Idag ska hon till farmor en stund om jag nu får åka och hämta vår lektionshäst som står på Slöinge, vet det om någon timma.




Tidigare i veckan var mormor och Egon här på besök, de hade med sig en dammsugare våran har nämligen pajat så vi fick den de hade i garaget, gammal men fungerar iaf.


Nu funkar inte uppladningen av bilder igen,jag blir så trött.



Ha de, kram från oss



Visste att de va nått mer ju.....

Jag skulle ju säga till er att kolla in Göteborg horse shows hemsida för där är ju jag med på film, synd att de missade dej i närbild Sandra........ Det var någon som stod och pratade i mitt öra när jag skrev igår kväll så jag glömde ju en del och det va inte Ellen som störde......

www.goteborghorseshow.se  och klicka sen på film från tävlingarna, fast med ett finare ord som jag inte kunde stava till nu :-) det är iaf på första sidan.
Nä nu ska jag ringa Slöinge och kolla när vår skadade lektionshäst får komma hem, nu vill jag för hon är en av de bästa jag har ju....

Å idag kom Måns hem eller Kent hittade honom nästan vid sitt jobb imorse så han cyklade hem med honom. 14st fästingar plockade jag på honom och mer hade dit varit, han har varit borta i 2 veckor denna gången.....

Ha de

Oj, oj, oj......

Att det kan gå så lång tid mellan mina bloggningar (heter det så tro) fast jag är fortfarande inte värst iaf :-)


Idag har vi varit i Halmstad och hejat på våra tjejer i div 1, fast som vanligt går det bäst när jag inte e där ju. Ellen har hejat hon med eller om hon kanske distraherade dem vet inte riktigt vilket.
Igår hade vi lokala ponnytävlingar i hoppning hemma i Hylte, allt flöt väl gnälliga föräldrar finns det ju alltid men man överlever dem också. Solen har skinit på oss båda dagarna och idag hade vi matsäcken och picknickfilten med oss.


image336
Våran Ellen retriver bär inte bara saker hon även står på alla fyra när hon äter, har är det Sanne som matar och hennes mormor tittar på. Vår filt var välfylld av barnpassare :-)







image337
Räcker även ut tungan som en hund.........suck




image338
Ellen hann även provrida Sannes ponny Ronja, Maja hejade ivrigt och glatt på  




Oj, vad har hänt mer sedan sist, jo jag har ju varit i Göteborg i flera dagar ju. det var som vanligt roligt, jobbigt och segt. Träffade gamla vänner och bekanta alla lika glada, träffade i och för sej en del nya vänner som var lika glada.



image339
Några av jobbvännerna i väntan på arbete




image340
Vi packar vagnen efter tävlingarnas slut, när alla andra firar Meredith Michaels Beerbaum, obs ja har lyckats bli döljd ju....






image341
Hann iaf upp till ärevarvet fast här blev det visst bara rumpan som kom med på segraren......





image342
Detta blev iaf något bättre :-)






image343
En av alla glada FEI Stewards som jobbar med oss, de de som bestämmer, Runar från Norge. Sandra jag tror du glömde fråga han om Carola i år med va?????




image344
Sen sprang vi rakt in i seger intervjun......





image345
Men varför vill ingen intervjua oss för????????
Fattar inget....





image346
Dags att massakera blommor..........





image347
Två trötta men glada arbetare som sedan fick skjuts av shuttel service till parkerings huset. Yes!
Vi som va kvar länge och jobbade fick även med oss en och annan fin blomma hem.




Ellen var hos mormor i 3 dagar när jag var i Göteborg, allt gick naturligtsvis bra även om mormor var nervös.
För vadå?????

Här kommer lite kort från momor och Egon:

image350
Ellen busar med Egon som även lärt henne vad trappa är för något och att man kan klättra i den......






image351
Tydligen får man duscha med kläderna på i Vara, hm.......
Men kul sa dom att de va iaf.





image352
Troligtsvis fika på altanen här.






Nu har Ellen börjat gå när vi håller henne i händerna, hon började i måndags när mormor var nere med ilte glömda saker och nu travar hon på emellanåt. Hon haräven provat att använda baby gymmet som stöd och det är jättekul men hon kan inte resa sig mot det ännu.


image349
Ellen på promenad med gymmet.....


Tack för idag, ska försöka bli bättre på att skriva, men det finns ju så mycket annat att göra just nu ju....




RSS 2.0