Suck.....

Men gulligt......
Skulle lägga Ellen för en stund sen eller 1 timma sen var det visst, men då såg det ut så här nar jag kom in i hennes rum efter en liten stund......




image313
En jätte glad Ellen som lyckas ställa sig igen.......




NAttis på er....



Mera snöööööööööö

Inat eller nu på morgonen har det snöat 10cm här hos oss, det var tung snö. Vi tog en promenad direkt efter frukosten med Ellen i pulkan innan snön hann smälta bort på vägarna eller innnan de hinner att skotta för då går ju inte pulkan att dra ju.




image309
Ellen på väg upp till farmor, snö överallt var det.




På vägen upp till farmor hade vi fårskinnsfällen i men den bara gled så Ellen åkte ner i liggande ställning hela tiden. Sen när vi gick hem igen så tog vi bort den och då gick det mycket bättre att sitta upp. Tar ju bara 10 minuter till farmor så hon hann ju inte bli kall.




image310
Precis innan vårt hus så somnade Ellen så gott i pulkan.




Igår fick vi besök av påsk kärringar, de hade nog blivit lite försenade till blåkulla men ok. Fram med godiset och kakor så vi fick lite fika i oss. Bus med Ellen hann kusinerna med under tiden de var här också, Tommy bytte en lampa i köket åt oss, Malin vill du ha lampan med tomtarna på? :-)



image311
Ellen tyckte påskkärringarna va roliga iaf........






image312
Men hon blev lite fundersam nät hon fick på sej ett huckle........







Glömde ju berätta det viktigaste som hände igår morse ju.
Ellen stod upp i sängen när Kent kom in för att hämta henne, så undra hur länge hon varit vaken och kämpat.



Kram på er i snön alla glada.....

Brrr......

Himla köldhål här alltså, igår kväll när vi kom hem från påskbrasan och fyrverkeriet så var det  -7 grader ute och imorse var det  -13. Men nu har det krympit till -3 grader så det går åt rätt håll iaf. Tur att vi har olja kvar i tanken som vi kan använda vid dessa tillfällen, det blir ju så himla kallt inne på natten och morgonen annars ju. Oljan är nu avstängd men den kommer nog att sättas igång om några dagar igen när det ska bli en sådan här köldknäpp igen.
Igår eftermiddag/kväll var vi hos Liljas och hade lite knytis, det var mumsigt och trevligt. Kent och jag gjorde ett litet avbrott då vi for till stallet för att ta in hästarna och ge dem mat.

image308
En urvaken Ellen precis hemkommen från påskbrasan vid 22 tiden igår kväll......


Ha en fortsatt trevlig påskhelg alla vänner......

Glad påsk.....

Vill vi önska alla vi känner också vill vi takca för påsk mailen vi fått.
Imorse tyckte vi att Ellen kunde få äta sitt ägg själv, det gick så där men hon försökte iaf fast det mesta hamnade i fickan på haklappen. Ellen var iaf nöjd och mumsade på hon fick också smaka på en köttbulle från gekås.


image305
Ellen mumsar ägg.......



image306
Det var roligt att få äta själv.......




Ellen har också fått en påsk teckning, den kom på min mail från Lukas. Ellen tackar så mycket hon tyckte den var fin.


image307
Ellen med den fina teckningen.



Idag har jag bakat dumlekladdkaka och kanelbullar, det blev ingen påskpromenad i samhället idag pga vädret så vi bjöd in fam. Inga-Maj på fika, mums vad det var gott. Tack för receptet Elisabeth.

Tänker på Angelica med familj, hoppas att allt går bra med henne och er. Har försökt att ringa men kommer inte fram, vi hörs någongång sen när allt lugnat ner sig. Kramar till er.


Nu ska Kent och jag fara till stallet, Ellen ska till farmor en sväng.

Ha e bra påsk helg alla vänner, kram från oss i Brännö

Besök i helgen....

Ellen hon har upptäckt grinden ner till källaren, problemet är bara att när man sitter fint med benen ner i trappen så kommer man inte därifrån igen så då blir det höga skrik:-)


image302
Ellen i grinden....



I söndags så kom morfar och Eva ner och hälsade på. Det var jättekul och trevligt det var ju länge sedan vi träffade morfar nu ju. Ellen fick en mysig och söt tupp som Eva hade inhandlat, de hade också med sig en del av mammas och pappas gamla grejer som jag fick. Dukar går alltid åt och stolar med:-)
Vi tog en tur i trädgården i väntan på att potatisgratängen skulle bli klar, solen sken men det var jättekallt ute....



image303
Morfar, Eva och Ellen håller låda i trädgården



Ellen berättade också för morfar att hon minsann behövde en sandlåda snart, hon har ju redan fått hink och spade ju :-)


image304
Ellen nu på morgonen med tuppen från morfar. Har inget bra namn på den ännu men det lutar åt "Turetupp":-)




Ha en bra fortättning i kylan vänner, vi hade 15 grader inne imorse när vi vaknade så vi har legat nära varandra i sängen en bra stund nu medans pannan jobbade på......

Hård dag......

Idag har Ellen och jag varit på Gekås och shoppat, samtidigt har vi träffat Sandra och fikat med henne pluss att vi har shoppat lite med henne också.  Trevligt att träffas igen var det. Vänner säg till när ni ska ner till Gekås så jag kan komma och träffa er där!
Ellen har fått halksockor, så nu kan hon utveckla sitt stående på knä medans hon håller i till att stå på fötterna, en tandborste, ett nytt gulligt örngott, en pipmugg, en liten nappflaska och nya nappar. Mamma och pappa fick bara tråkiga måste saker + lite påskgodis e klart. Köpte en fin ram som vi har satt in 3 av Ellens svart/vita foto i det blev jättefint nu ska den baa upp på väggen också. En liten present till Emma som snart fyller år, men Rasmus vet jag inte vad jag ska köpa till undra om det kommer någon önskelista där tro....



image301
Så här trött blir efter en halv dag på Gekås......

En elak mamma lagade mat och en trött Ellen lekte på sitt rum, det blev lite väl tyst och när jag kom in låg hon och sov så gott :-) en tupplur på en 30 min blev det till slut, hoppas bara hon somnar ikväll nu och inte vaknar efter 1 timma igen och vill vara vaken sen........

Kent har åkt på mc mässa, bilen e på lagning och här sitter jag i min ensamhet. Men snart börjar ju Så ska det låta och Let's dance ju och jag har chips i skåpet......... Tänkte en stund att jag skulle åkt med till Varberg men vi fick ingen barnvakt.

Imorgon ska vi röja lite i källaren så vi får in garderoberna vi köpte förra helgen och kanske hinner Kent måla lite med. Jag ska försöka fixa med Klubben online (om jag fattar något) och lektionsplanera lite.
På söndag kommer pappa och Eva hit och hälsar på så då går den dagen till det, men det gör inget för de är här så sällan.
Nu får jag nog ta upp en grinig Ellen, hon har fastnat med ena benet i Måns lektunnel som är ihop fälld...... man kan få bryt för mindre eller????


Ha de bra vänner

7 månader......

Idag är det 7 månader sedan vår prinsessa kom till oss, puss på dej.



image295
Ellen poserarde i köket för mej för en stund sedan......




Denna helgen har varit hektisk, den började faktiskt redan i torsdags med att mormor kom ner på en liten snabb visit och dagen till ära hade vi klätt upp Ellen i mormors "favorit" mönster på flickor, tur att mamma och pappa tycker om dem iaf :-)


image296
Ellen i sin nya döskalle body torsdagen till ära :-)   å Angelica jag har köpt en grå med så den matchar dina kläder....




I fredags så åkte mormor hem vid 15,30 och 17,00 fick vi besök av sysslingarna William och Tindra med mor och far. Vi åt god raclett med potatisgratäng, mums, det tyckte även de. Sen var det mys framför vår öppna spis och fika.



image297
William hjälpte oss att vispa grädde till kladdkakan eller han ville iaf ha visparna och slicka av dem......




image298
Resten av familjen, observera att deras hund även vad med. Måns vad så där glad men hon var ju snäll så då gick det bra ju.






Igår hade vi besök av Kents syster Ann-Marie med familj och vi fick en lycka tillmed huset present; ett gnistgaller till vår öppna spis, tack så mycket för det även tack till syster Inga-Maj med familj och Britta. Men tidigare på dagen innan gästerna kom så var vi i Halmstad och köpte 3 st garderober (begagnat) jätte fina var de och vi ska nu bara röja lite i hobby rummet så de kommer in och så vi får in sakerna i dem där. Kommer du ner snart Mona eller ska jag börja utan dej :-)  Igår orkade vi inte anstränga oss så värst mycket med maten så det blev en uppskattad tacogratäng och lite fika till melodifestivalen. Tobbe, Elin och Moa grillade även marshmallows i öppna spisen, gotti gott gott tyckte de. Vi var lite oense om vem som skulle gått vidare, Tobbe tyckte Poodels och Nordman, jag tyckte Jonsson & Häggkvist och Sibel eller Ola sen kom jag inte ihåg vad de andra tyckte. En trevlig kväl hade vi iaf. Alla gulliga kusiner gav Ellen all uppmärksanhet hela kvällen, så hon var en nöjd tjej som somnade sent igår kväll.




image299
Hela familjen Lilja i soffan, tyvärr luckades 2 av dem blinka när jag tog kort......




image300
Till slut somnade Ellen i Elins famn efter att hon gett henne vällingen, mysigt.....




Idag har vi varit i Kungsbacka på ponnytävlingar, div 1 laget gjorde första omgången där och de gjorde bra i från sej på en lurig bana. Elen har varit en snäll tjej som vanligt och hon har charmat Sannes mormor och tog över henne en stund där på tävlingarna, hon somnade i hennes famn i cafeterian sen sov hon där i nästan 1,5 timme :-) jag erbjöd mej att lägga henne i vagnen men fick till svar "helst inte" av omma, vad de så du sa jaqueline????

När vi kom hem åkte vi och hämtade Britta och bjöd henne på tacospaj, jo det blev lite över, hon blev glad och så fick hon en lekstund med Ellen med ju.
Ellen har också i torsdags börjat resa sej på knä mot saker, men jag har sagt till henne att hon får minsann vänta med detta till jag har skaffat halksockor också kan hon ju lära sej krypa ordentligt med, fast det gör hon ju nu.....

Nu är det tv och soffan som gäller, gäsp, det har varit en långa dag som började tidigt imorse, hade stallet då.....


Ha de vänner











Hipp Hurra för Mona

Grattis på dig Kusin Mona, tänk nästan ett helt år äldre än mig :-)
Ha en bra dag.
Kramar från oss i Brännögård.



image294
Mona med vår prinsessa

Hej igen

Glömde ju berätta att Ellen i lördags hos farmor lärde sig attäta smörgåsrån och det själv, tur att mamma hade handlat sådana samma dag då :-)



image292
Ellen med rånet hos farmor, taget med min mobil därfördålig kvalité....


Inatt sov hon hela natten igen på nästan 1 vecka, gud vad jag e gnällig men tyvärr har vi ju blivit bortskämda, det kanske är slut växt i tanderna nu på några dagar då. Imorse fick hon blåbärs "sylt" till sin havregrynsgröt, äpplemoset var ju slut. Resultatet ser ni här under och Ellen tyckte det var gott iaf:-)



image293


Ha en bra dag i solen, det ska jag ha.............

Grattis Elisabeth

Idag gratulerar vi min kusin Elisabeth på hennes dag, hurra, hurra hurra. Har ju inga bra kort på dej så du slipper väl då:-)




Igår var vi och hälsade på hos Ellens kusiner i Frillebo, Ellen fick inte äta grö där utan det skulle vara äpplekaka med vaniljsås och vanilj glass Ellen var väldigt nöjd kan jag säga.
Imorse trode jag nästan att hon skulle krypa men neeeeeeeeej det blev inte så, men hon stod på alla fyra och tog händerna framåt med benen rörde sej inte fast de åkte kana med eftersom hon drog sej fram, det kanske räknas som krypa?????



Idag ska vi ha årsmöte på ridklubben, jag ska fodra och ta in hästarna för kvällen och vi tänkte hinna gå bort till Inga-Maj med familj också.

Ha de.......

Ny månad....

Trodde att mars skulle vara vår, men när jag tittade ut i kl. 05.30 (jo Ellen väkte oss kl 05.00) i morse så var det vitt över allt men nu börjar det töa bort, tack.....
Veckan som varit då; jo jobbet har varit lugnare jag börjar finna lite ro i arbetet, det känns skönt. Nu ska jag bara fixa till den nya hemsidan och känner lite stress över detta, fattar ju inte riktigt hur mn gör men det löser sig nog det med.
Ellen och jag var i tisdags och hälsade på hos Annie och Martina, och Oliver, Victoria, Vidar och Jessica var också där. Tyvärr kunde vi inte stanna så länge eftersom vi hade besiktningstid i Halmstad till bilen.  men en liten fika hann vi iaf med.



image288
Oliver, Ellen, Annie och Vidar poserar för oss.




Bilen gick naturligtvis inte igenom besiktningen det var glapp i yttre styrleden så nu måste den bytas och en ny framvagns inställning måste göras.
Ellen har sedan i onsdags vaknat tidigt, ca: 05.00 för att sedan ta minst en timma på sig att somna om, gäsp...... Hon har också varit extra gnällig och klara inte av minsta lilla motgång:-) ja ja vet..... Honkan ju nu åla sig framåt men det har bilivit mest bakåt och skrik i slutet på veckan. Åker en leksak iväg blir det gnäll och skrik, ja ni förstår. Men detta tar väl slut snart för i morse kunde vi känna att detvar något som ville igenom tandköttet en lite tand för hoppningsvis.



image289
Ellen under en av de få glada stunderna igår......







image290
En nöjd Ellen i morse i sängen efter maten.....





image291
Ellen poserar precis innan ett bryt nu på morgonen...




HA de.....
 

RSS 2.0