Regn, regn, regn......

Nu har det regnat i flera dagar igen och varför då jo, mormor och Egon har hälsat på det blir tyvärr nästan alltid regn när de är här känns det som. Tycker lite synd om dem faktiskt.
De kom i fredags då vi trodde vi hade hittat felet på vår lilla trasiga bil så vi åkte till Gekås och handlade och mötte dem där. När vi handlat klart bland ALLA MASSA människor som var där så hämtade Egon och jag bilarna för de stod så långt bort och vår lilla bil startade så snällt, men sen när varorna var inpackade och vi skulle köra och parkera vid matstället så vägrade den igen. Men vi visste ju felet så jag steg ur och tog bort kabeln från minus polen på batteriet för att nollställa allt så vevaxelgivaren skulle funka igen, höll tummarna och vred om nyckeln, YES det funkade. En god lunch intogs och sen skulle vi åka hem men då var det dags igen, bilen ville inte. Så här gör du sa jag till Kent, som inte var med förra gången, men den startade inte, men gjorde du riktigt nu då? Jo visst gjorde han det den bara vägrade starta. Suck, vi ringde försäkringsbolaget för att kolla bärgare och ev hyrbil, måste ju till jobbet ju, jo då hyrbil får ni om ni tar bärgare för det måste vara dokumenterat av försäkringsbolaget ??? 1000 kr i självrisk. Hm... den brukar ju starta efter några timmar och vi orkade inte bogsera hem med en gång tar ju sådan tid att köra hela den vägen i 30 km i timmen och Ann-Marie (Kents syster) var också på Gekås så vi kunde lifta med henne hem om den inte startade hon handlar alltid ganska länge :-) sagt och gjort. Vi packade övervåra varor i mor och Egons bils lossade Ellens barnstol som hon satt och sov i, satte fast alltihopa i nästa bil, Ellen snarkade på, allt tog ungefär 25 min. När sedan de kör så säger Kent vi provar en gång till innan vi går in, va tror ni händer då jo bil j.....n startar, Egon hade nästan inte hunnit svänga ut på vägen så vi precis efter dem hela vägen hem, suck på bilar. VI avslutade kvällen med en god middag på pepparbiff och potatisgratäng, mums.
Igår var jag med Frida oc Poolo i Plönninge på distrikts uttagning för riksmästerskapen i hoppning för lektionsryttare, phu... Frida har aldrig tidigare tävlat utanför klubben och var jättenervös, men när hon skulle in på banan så tog hon sig samman och det gick galant och fröken Agge började tro på en nolla och fas 2 hoppning, men så kom hinder nummer 6 som Poolo tyckte var jätteläskigt och han ville inte hoppa över en bom med blåa saker under, Frida fick över honom på tredje försöket och sen blev det tyvärr ingen fas 2. Frida var ganska nöjd men nog ändå lite snopen, sen kom stilhoppningsprotokollet och då sken hon som en sol. Om man inte drog av för poängen för vägran så hade hon samma som hon som vann, så kul ju. Undra vem som ska trimmas till nästa års dressyr nu :-) Tyvärr fick Poolo för sej att man skulle stå på bakbenen i transporten och hänga frambenen på bommen, jag fick väl ner honom två gånger och trodde inte han skulle göra något när vi körde men tji fick jag, helt plötsligtgungar hela bilen och Poolo hänger på bommen igen. Denna gången kunde jag inte få loss bommen så jag fick helt enkelt slå på honom tills han stegrade igen och ramlade ner, oj oj oj. Nu blev det ett nerbundet huvud så stod han still hela vägen hem sen. Troligtsvis gjorde han detta eftersom han fick lite äpplen när han kom in och han gör så här i såiltan med när han tycket att han ska ha mat först så han ville nog ha mer.
Igår var det också Kents syster Mariannes 50 års kalas, vi åkte dit i vama kläder och fick vänta utanför deras hus på att bli lotsade dit vi skulle, körde genom Mjöbäck och in på en grusväg till slut kom vi till ett gammalt timmrat hus där ahde hon kalaset, det var jättemysigt med en massa kaminer och en gammal jättestor spis och ung, god mat naturligtvis.



Ellen finklädd inför avresan





MAAAAAAT...... mums





Mys med kusinerna Lovisa och Sara





vaniljsås med lite äpplepaj, det var pappa som tog......





Några av kusinerna, Ellen, Lovisa, Anna, Frida gillar inte blixten, Sara och Henrik






Ellen träffade en mysig David med, men tyvärr kramades hon med fingrarna i näsan på honom så han började blöda....






Ellen och mormor pusslade idag eller slängde pusselbitar på golvet....




Återknytning till överskriften

Vi har översvämmning på vår gata






Tur att vårt hus ligger på en liten kulle.... nu är det ännu värre när jag tittar ut.





Dags att åka på hoppkommitte möte, skjutsen står utanför, Hoppas bilen är klar när jag kommer hem

Ha de gott



Kommentarer
Postat av: svägerskan

kommer du till gekås i morgon?????

2008-10-09 @ 22:11:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0